Ποια είναι η ΜΚΟ που άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους στη Νέα Σμύρνη




Ποια είναι η ΜΚΟ  “ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ είναι η ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ”.Δείτε το ιστορικό της ΜΚΟ που έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους στο Δήμο Νέας Σμύρνης, όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα (omorfiellada-kathariellada.gr)

Ιστορικό του προγράμματος:

Το 1992 το μηνιαίο οικονομικό περιοδικό FORUM, για την περιβαλλοντική προστασία και την αναβάθμιση των ακτών της πατρίδας μας, για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την προβολή του τουριστικού προφίλ της χώρας μας, ξεκίνησε την πρωτοβουλία ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ είναι η ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, οργάνωσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης και με τη χορηγία κορυφαίων επιχειρήσεων έκανε το όνειρο. πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ είναι η καθαρή ΕΛΛΑΔΑ επικεντρώνεται σε πολυσύχναστες και συνάμα «προβληματικές» παραλίες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, κάθε χρόνο, από το Μάιο μέχρι  και τον Οκτώβριο. Στη βάση αυστηρών προδιαγραφών, αξιοποιείται διεθνούς επιπέδου τεχνογνωσία, χρησιμοποιείται υπερσύγχρονος εξοπλισμός και εφαρμόζνται επιστημονικά προηγμένες μέθοδοι περιβαλλοντικής προστασίας.

Με ειδικά μηχανήματα, που σαρώνουν τις παραλίες και κοσκινίζουν τις αμμουδιές, πραγματοποιείται υποδειγματικός καθαρισμός παραλιών και εξυγίανση εδαφών. Συγκεντρώνονται και απομακρύνονται κάθε είδους απορρίμματα και σκουπίδια, σε ολόκληρο το μήκος των ακτών και αρκετά μέσα στη θάλασσα. Τοποθετούνται απορριμματοδοχεία και κλάδοι συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών. Στις καθαρισμένες παραλίες απλώνονται μεγάλες πολύχρωμες ομπρέλες ηλιοπροστασίας, με τα σήματα και τα διαφημιστικά μηνύματα των χορηγών εταιρειών. Σε κάθε παραλία επιμελητές καθαριότητας, σε καθημερινή δωδεκάωρη βάση (από τις επτά το πρωί μέχρι τις επτά το απόγευμα) φροντίζουν για τη διατήρηση της καθαριότητας και επιθεωρητές ελέγχουν τη λειτουργία και συντονίζουν την εκτέλεση του προγράμματος. Πεντακάθαρες οι παραλίες του προγράμματος ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ είναι η ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ προσφέρονται εντελώς δωρεάν στο κοινό, για να απολεύσει τις χαρές του καλοκαιριού.

Εντυπωσιακά πρωτοπόρο το πρόγραμμα κατέκτησε την εμπιστοσύνη δεκάδων επιχειρήσεων. Απέσπασε την αναγνώριση των φορέων της Πολιτείας και κέρδισε διεθνή βραβεία. Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα, εφημερίδες και περιοδικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφιερώνουν στο πρόγραμμα ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ είναι η ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ εκτενείς παρουσιάσεις και κολακευτικά σχόλια. Το κοινωνικό σύνολο αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα και τον κοινωφελή χαρακτήρα της πρωτοβουλίας, αποδίδοντας εύσημα στις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Η προσπάθεια συνεχίζεται. Δώστε κι εσείς το παρόν. Η όμορφη και καθαρή Ελλάδα είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.