Σκάνδαλο στη Νέα Σμύρνη με τη ΜΚΟ «Όμορφη Ελλάδα είναι η καθαρή Ελλάδα»
3logo

(polianapoda.wordpress.com)

 Άμεση πληρωμή τώρα όλων των εργαζόμενων  στη ΜΚΟ «Όμορφη Ελλάδα είναι η καθαρή Ελλάδα»

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στους δήμους και στους ΟΤΑ 
Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη

Ο καλλικράτης τα μνημόνια και η δημοτική αρχή διαλύουν γειτονιές και ανθρώπους

Η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ προχωρά στην εφαρμογή του μνημονίου 3 και θέτει σε διαθεσιμότητα, ουσιαστικά σε απόλυσηχιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Μεγάλο τμήμα των υπαλλήλων που απολύονται προέρχονται από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Σε μια περίοδο που ο λαός και οι εργαζόμενοι βιώνουν όλο  και πιο δραματικά την ένταση της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης και της ΕΕ, που η επίσημη ανεργία καλπάζει με ποσοστά πάνω από 25%, που το εισόδημα των εργαζομένων μειώνεται δραματικά, αποδεικνύεται μέσα και από τα μέτρα ή τις αποφάσεις του μνημονίου 3 ότι  η μοναδική έγνοια της συμμαχίας της τρόικας εσωτερικού με την τρόικα εξωτερικού είναι πως θα εξασφαλίσει και θα προστατεύσει τα συμφέροντα του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου.

Οι απολύσεις στους ΟΤΑ συνδέονται με το θεσμικό πλαίσιο που διαμόρφωσε ο Καλλικράτης ως πυλώνας εφαρμογής των μνημονίων. Η μεταφορά μεγάλου αριθμού κοινωνικών αρμοδιοτήτων του κεντρικού κράτους στους ΟΤΑ, με ταυτόχρονη τεράστια περικοπή πόρων που οφείλει το κράτος στους ΟΤΑ, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τα ειδικά μνημόνια στους δήμους και με συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οδηγούν σε μια αντιδραστική αναδιάρθρωση σε βάρος της κοινωνικής πολιτικής προς τους εργαζόμενους και το λαό.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα 55.000 βρέφη και νήπια που έμειναν φέτος εκτός παιδικών και βρεφικών σταθμών. Ταυτόχρονα προωθείται μέσω αυτής της πολιτικής η εκποίηση – ιδιωτικοποίηση δημοτικής δηλαδή δημόσιας περιουσίας. Προωθείται η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων αλλά και κερδοφόρων κοινωνικών υπηρεσιών όπως η διαχείριση απορριμμάτων , ή το πρόγραμμα βοήθεια στο Σπίτι που στην πράξη από το Φλεβάρη του 2013 παραχωρείται και σε ιδιώτες.

Σε αυτό το τοπίο προωθείται και  μια νέα κατάσταση εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων των  ΟΤΑ. Οι απολύσεις είναι η άλλη πλευρά και το συμπλήρωμα των 5μηνων συμβάσεων πείνας μέσω ΜΚΟ, των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που προωθούνται σε μια σειρά περιφέρειες και μάλιστα στους τομείς (ενέργεια, ναυπήγηση, τουρισμός) που ποντάρει σε κερδοφορία το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο.Για αυτό χρειάζεται κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων στο δήμο μόνιμων και συμβασιούχων,δημοσίου και μκο,παλιών και νέων.

Ο Δήμος Ν Σμύρνης  εδώ και χρόνια στηρίζει τα  μνημόνια, τον καλλικράτη, κάνει περικοπές στις παροχές στους δημότες. Τον τελευταίο χρόνο   χρησιμοποιεί σε υπηρεσίες του εργαζόμενους μέσω «Μη κυβερνητικών» οργανώσεων. Για την ακρίβεια έχει συνάψει συμβάσεις με 2 και είναι έτοιμη μία ακόμα σύμβαση με ΜΚΟ.Η δημοτική αρχή με δυναμικό τρόπο υποστηρίζει αυτές τις μορφές εργασίας εντός της, γνωρίζοντας φυσικά ότι με αυτές τις σχέσεις εργασίας:

  • το κόστος για τους φορολογούμενους είναι μεγαλύτερο από το εάν θα ήταν «κανονικοί» εργαζόμενοι στο δήμο
  • οι εργαζόμενοι από ΜΚΟ στους δήμους  καλύπτουν θέσεις ανάγκης (πολλοί δουλεύουν στα δημοτολόγια,βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ στη Νέα Σμύρνη)
  • χάνεται απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία από το δήμο

Στη Νέα Σμύρνη τον Ιούλιο 2012 η ΜΚΟ «Όμορφη Ελλάδα είναι η καθαρή Ελλάδα», μία εκ των δύο ΜΚΟ που έχουν σύμβαση με το δήμο Νέας Σμύρνης ανακοινώνει την πρόσληψη 42  ατόμων στη  Ν.Σ. με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 5 μηνών, για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ). Από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε διάφορα πόστα του Δήμου (όχι μόνο στον πολιτιστικό οργανισμό), χωρίς να έχουν πληρωθεί ούτε ένα σεντς από τα 400 και κάτι ευρώ που είναι ο μηνιαίος τους μισθός (μετά από 2 χρονια επίσημης ανεργίας). Άλλα 400 ευρώ για κάθε εργαζόμενο παίρνει η ΜΚΟ. Χτες ο διευθυντής της ΜΚΟ  ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως λεφτά δεν υπάρχουν για μισθοδοσία. Σήμερα η ΜΚΟ αυτή αγνοείται. Η δημοτική αρχή λέει ότι δε γνωρίζει τίποτα για το θέμα και σε ερωτήσεις μας πόσοι εργαζόμενοι δουλεύουν σε ποιες υπηρεσίες και πως πληρώνονται, απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Η δημοτική αρχή πότε θα απαντήσει για τις εργασιακές συνθήκες μέσα στο δήμο;

Για μας η δημοτική αρχή είναι υπόλογη… 
Για μας η αλληλεγγύη μας στο αγώνα των εργαζόμενων σε ΟΤΑ και ΜΚΟ είναι αδιαπραγμάτευτη 

Η πολιτική αυτή και η  κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνες  και πρέπει να ανατραπούν με λαϊκό  ξεσηκωμό, πανεργατικό αγώνα, με ένα  ισχυρό οργανωμένο μαζικό κίνημα, που  θα σαρώσει τρόικες, μνημ όνια, μεσοπρόθεσμα και κάθε αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του και της ΕΕ.

Να Παλέψουμε για

 • Άμεση πληρωμή τώρα όλων των εργαζόμενων  στη ΜΚΟ «Όμορφη Ελλάδα είναι η καθαρή Ελλάδα»
 • Καμία απόλυση εργαζομένου. Κανένας εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα δεν περισσεύσει σε ένα δημόσιο που θα προτάσσει το κοινωνικό συμφέρον της εργαζόμενη πλειοψηφίας.
 • Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, με μισθό που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.
 • Αύξηση αντί περιστολή της κοινωνικής πολιτικής.
 • Καμία ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας και κοινωνικής υπηρεσίας. Ο ελεύθερος δημόσιος χώρος είναι κοινωνικό αγαθό. Οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου και μάλιστα χιλιοπληρωμένο.

Μία Πόλη Ανάποδα

Νέα Σμύρνη 21/12/2012

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.