«ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» στην Άνω Γλυφάδα




Tην Κυριακή 18 Νοεμβρίου ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» σας καλεί σε δενδροφύτευση στις καμένες εκτάσεις του Υμηττού στην Άνω Γλυφάδα.
Η δενδροφύτευση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθήνας, του Δήμου Γλυφάδας, της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας. Συνολικά θα φυτευτούν 1000 νέα φυτά σε μια έκταση που δεν έχει δυνατότητες για φυσική αναγέννηση. Βασικοί αρωγοί σε αυτή την προσπάθειά μας είναι ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής »ΑΝΙΜΑ» , η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού και η Τοπική Εφορία Προσκόπων Γλυφάδας.Η διάνοιξη των λάκκων και το πότισμα όλης της αναδασωτέας έκτασης για τα πρώτα δύο καλοκαίρια είναι προσφορά του μέλους και συνεργάτη της »ΑΝΙΜΑ» κ. Στράμπη.
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου αναδάσωσης, που έχει ξεκινήσει στην περιοχή της Γλυφάδας και η οποία θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι στη βαθμιαία αποκατάσταση και ανάπλαση των καμένων εκτάσεων του βουνού.
Σημείο Συνάντησης: τέρμα οδού Ανθέων, Άνω Γλυφάδα.
Ώρα Συνάντησης: 10:00 πμ.
Οι εθελοντές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αστικό λεωφορείο 154, το οποίο ξεκινά από το μετρό του Αγίου Δημητρίου και φτάνει μέχρι τη συμβολή των οδών Γούναρη και Ανθέων. Εκεί θα τους υποδεχτούν οι εθελοντές του »ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ», και αφού ενημερωθούν για τη διαδικασία της φύτευσης, θα οδηγηθούν στο σημείο της αναδάσωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή στα τηλ. 6939200262 και στο 6949290142
Η συμμετοχή όλων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.