Η προπαγάνδα πιο κοντά στον πολίτη




(ilioupolitoday.gr)

Μας εστάλη από το γραφείο τύπου του Δήμου ένα δελτίο τύπου που μας προβλημάτισε. Αναφέρεται σε κάποιο FORUM διαβούλευσης στο οποίο για να συμμετάσχει κάποιος πρέπει να μπει υποχρεωτικά στο επίσημο (προπαγανδιστικό για μας) site του Δήμου.

Χαρακτηριστικό δείγμα επέλασης της κρατικής προπαγάνδας που αντιμετωπίζουμε την ώρα που διώκονται δημοσιογράφοι από την «δημόσια» (κρατική) τηλεόραση ή και από έντυπα δικής τους ιδιοκτησίας. Το Δελτίο τύπου:

Forum Διαβούλευσης
Ο Δήμος Ηλιούπολης πιο κοντά στον πολίτη
Πιο κοντά στον πολίτη έρχεται η Δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.
Μετά τη ζωντανή Ηλεκτρονική Συζήτηση με το Δήμαρχο, που ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή, θέτει σε λειτουργία το Φόρουμ Διαβούλευσης του Δήμου Ηλιούπολης.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dimosilioupolis.gr, θα αναρτώνται προς συζήτηση θέματα που απασχολούν τους δημότες και την πόλη, προκειμένου να αναπτύσσεται ένας εποικοδομητικός διάλογος με όλους τους συμπολίτες μας και να κατατίθενται οι απόψεις και οι προτάσεις τους. Θέματα προς συζήτηση μπορούν να ανοίγουν και οι πολίτες, για ζητήματα που κατά την κρίση τους πρέπει να απασχολήσουν τη Δημοτική Αρχή ή τους συνδημότες. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε σε έναν ευρύ και ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο, στον οποίο μπορεί να συμμετέχει ο κάθε δημότης ή κάτοικος της Ηλιούπολης, με τις θέσεις και τον προβληματισμό του, με στόχο την ανταλλαγή των ιδεών, τη σύνθεση των απόψεων και την παραγωγή των καλύτερων δυνατών λύσεων για τα ζητήματα που αφορούν στην πόλη μας και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Ο ιστότοπος λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας του Δήμου, και σαν πρώτο θέμα διαβούλευσης έχει τεθεί το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου.
Η πρόσβαση στο Forum γίνεται είτε απευθείας, στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, είτε μέσω της αρχικής σελίδας του διαδικτυακού τόπου του Δήμου Ηλιούπολης www.ilioupoli.gr, πατώντας στο αντίστοιχο εικονίδιο.
26/10/12
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης
Η δική μας άποψη:

Η προπαγάνδα του Δήμου πιο κοντά στον πολίτη

Θα αναρτώνται, λέει,, θέματα που απασχολούν τους δημότες και την πόλη. Ωραία. Ποιος όμως εκτιμά ποια είναι αυτά τα θέματα; Η Γενική Γραμματεία του Δήμου αποφασίζει και αναρτά θέματα προς συζήτηση. Αν ένας δημότης θέλει να θέσει κάτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Ό,τι κι αν τον απασχολεί.. Προσοχή. Ακόμα κι αν ασχοληθεί κάποιος με το θέμα που τίθεται υποχρεωτικά από την πλευρά του Δήμου, οτιδήποτε γράψει ως άποψη ή ερώτηση-απάντηση μπορεί να λογοκριθεί αμέσως. Πιθανό ενδεχόμενο μόνο τα μπράβο και τα όλα καλά κι όλα ωραία να επιτρέπονται. Ο λαός της πόλης όμως δεν είναι τόσο αφελής, ούτε πάσχει από παντελή άγνοια, όλο και κάτι γνωρίζει και μπορεί να κρίνει.

Φυσικά ως πρώτο ιστορικά θέμα για συζήτηση κρίθηκε εντελώς τυχαία η τελευταία «Κοινωνική προσφορά» του Δήμου την πορεία της οποίας ελέγχει αποκλειστικά μια λεγόμενη ΜΚΟ. Τι σημαίνουν αυτά τα αρχικά το αφήνουμε ως άσκηση για το σπίτι.

Υ.Γ.
Τα υπόλοιπα δύο ενημερωτικά site της Ηλιούπολης απλώς αναρτούν όπως λαμβάνουν όλα τα δελτία τύπου, χωρίς καμία έκφραση γνώμης ή έρευνα για την ειλικρίνεια ή την αντικειμενικότητα των γραφόμενων. Η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη χρησιμοποιεί γι’ αυτό το επίσημο site του Δήμου. Νομίζαμε ότι δεν έχει ανάγκη άλλους τροϊκομματικούς συνοδοιπόρους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.