Ξενάγηση στην «ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»




estia_moyseia_2Η «ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή (1922), ανοίγει για το κοινό, πέραν του ωραρίου λειτουργίας τους και για διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, τα Μουσεία και τη Βιβλιοθήκη της, τους πιο γνήσιους θεματοφύλακες του εθνικού, πνευματικού, ιστορικού, λαογραφικού και γλωσσικού γραπτού πλούτου των «αλησμόνητων πατρίδων», και καλεί όλους να τα επισκεφθούν.
estia_bibliothikh_1Η επίσκεψη των Μουσείων και της Βιβλιοθήκης της Εστίας, που στην πραγματικότητα αποτελούν μια μόνιμη ζωντανή έκθεση, θα είναι μια εκδήλωση τιμής στη μνήμη των χιλιάδων αδικοχαμένων Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των απογόνων τους.
Οι επισκέπτες μπορούν να δουν προσωπικά αντικείμενα του Εθνοϊερομάρτυρος  Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, ιερά κειμήλια που φυλάσσονται στα Μουσεία της Εστίας, και να γνωρίσουν την πλούσια Βιβλιοθήκη της, όπου διασώζονται ανυπολόγιστης αξίας μοναδικά γραπτά μνημεία, όπως πολύτιμες συλλογές, φωτογραφικά αρχεία, χειρόγραφα του Μικρασιατικού Συλλόγου «Ανατολή», συλλογή Καραμανλίδικων βιβλίων, ποικίλα έντυπα, σπάνιες και παλαιές, μοναδικές στο είδος τους, εκδόσεις.
Τα Μουσεία και η Βιβλιοθήκη της Εστίας θα είναι ανοιχτά και θα σας περιμένουν από τη Δευτέρα, 17η Σεπτεμβρίου 2012, μέχρι και την Κυριακή, 30η Σεπτεμβρίου του 2012, και κατά τις ώρες 18.00 μέχρι 20.00 όλες τις μέρες της εβδομάδας και τα Σαββατοκύριακα.
Το σύνηθες ωράριο λειτουργίας των Μουσείων (Δευτέρα και Πέμπτη, από 9.00 π.μ. μέχρι 13.00 μ.μ. θα ισχύει κανονικά, ενώ η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί κατά το χρονικό διάστημα από 17/9/2012 μέχρι και την 30η/992012 για το αναγνωστικό κοινό από τις 12.30 μέχρι τις 16.30 μ.μ.

estia_bibliothikh_2estia_moyseia_1

neasmyrni.net.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.