Κρασάτο κοτόπουλο με μανιτάρια




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Από τις πιο γευστικές συνταγές κοτόπουλου που γνωρίζω, είναι η τέλεια επιλογή και για το κυριακάτικο τραπέζι»
Παγώνα Γεωργακάκη, Ηράκλειο ΚρήτηςΥΛΙΚΑ
– κοτόπουλο 1½-2 κιλών κομμένο σε μερίδες
– 500 γραμ. φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
– ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
– 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
– 2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
– 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
– 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
– 2 φύλλα δάφνης
– φρέσκια ή ξερή ρίγανη ρίγανη
– 2 κουτ. σούπας χοντροκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μεγάλη κατσαρόλα που έχει ήδη ζεσταθεί με δυνατή φωτιά βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει, τα έχουμε στεγνώσει και αλατοπιπερώσει σε όλες τις πλευρές τους. Έπειτα από 2 λεπτά, προσθέτουμε το μισό από το λάδι και αφήνουμε το κοτόπουλο να ροδίσει σ’ όλες τις πλευρές του. Παράλληλα, βάζουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τη δάφνη και αφού μαγειρέψουμε το μείγμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας το, προσθέτουμε τα λευκά μανιτάρια. Τέλος, σειρά έχει το λευκό κρασί που θα πρέπει να μαγειρευτεί με το κοτόπουλο για άλλα 2 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 50 λεπτά, με κλειστή την κατσαρόλα και αφού προσθέσουμε 1 περίπου ποτήρι βραστό νερό. Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από τα υγρά που έχουν ήδη αποβάλλει τα μανιτάρια για αυτό και ελέγχουμε τακτικά τη κατσαρόλα.

2. Σε μίξερ, μούλτι ή και σε μπολ χρησιμοποιώντας σύρμα ανακατεύουμε μουστάρδα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λάδι και μισή κουτάλα σάλτσας από το ήδη έτοιμο κοτόπουλο. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε τη νέα μας σάλτσα στη κατσαρόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να πάρει μια τελευταία βράση, σε δυνατή φωτιά, ώστε να «δέσει» η σάλτσα.

Χρόνος εκτέλεσης: 75 λεπτά
Μερίδες: 4-6

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!

Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.