Μετά τον Ταστάνη και ο Καραπάνος καταγγέλλει το Δήμαρχο Γλυφάδας για το σκάνδαλο των 8.800.000 ευρώ!





 Προς κάθε Αρχή και όλους τους Γλυφαδιώτες.

Οι κατ’ εξακολούθηση παρανομίες στην πολύκροτη υπόθεση του τεράστιου σκανδάλου της υπερτιμολογημένης και παράνομης απ’ ευθείας αγοράς των δύο οικοπέδων από τον Δήμο Γλυφάδας, συνεχίζονται χωρίς τέλος.

Ταυτόχρονα διευρύνεται και ο μακρύς κατάλογος των βαρύτατων ποινικών αδικημάτων που διαπράττονται και διερευνά προς καταλογισμό, ελπίζω πολύ σύντομα, σε όσους ευθύνονται από τον Δήμο, της περιφέρεια Αττικής κ.λ.π. , η υπό τον κ. Πεπόνη αρμόδια εισαγγελία δίωξης Οικονομικού εγκλήματος.

Μέχρι στιγμής ο Δήμαρχος εχεί για καθένα οικόπεδο υπογράφει και μεταγράφει στο Υποθηκοφυλάκιο Γλυφάδας δύο άκυρα συμβόλαια. Ετοιμάζεται να υπογράψει και τρίτο άκυρο επίσης, όπως αποδεικνύεται από τις δημόσιες και βάσιμες καταγγελίες του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μουλακάκη.

Από προσωπικό έλεγχο που έκανα , διαπίστωσα ότι το πρόσφατο ξεμπλοκάρισμα του ποσού των εννέα εκατομμυρίων ευρώ για την εξόφληση της παράνομης αγοραπωλησίας, που είχε απαγορεύσει η αρμόδια Επίτροπος με άψογη νομική αιτιολογία, είναι προϊόν απόκρυψης καθοριστικών στοιχείων τόσο από το αρμόδιο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όσο και από την επίτροπο, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Συνέπεια της απόκρυψης αυτής ήταν η παραπλάνηση του κλιμακίου και γι’ αυτό έβγαλε λάθος απόφαση, ενώ η επίτροπος ανυποψίαστη υπέγραψε τα σε κάθε περίπτωση άκυρα εντάλματα! Ας μην πανηγυρίζουν κάποιοι πρόωρα.

Δήμαρχε σύνελθε! Αυτά τα εννέα εκατομμύρια δεν είναι δικά σου για να τα κάνεις ότι θέλεις. Ανήκουν σε όλους εμάς τους Γλυφαδιώτες που τα μαζέψαμε με τις εισφορές μας στον Δήμο.

Εγκληματείς βαρύτατα και δεν δικαιολογείσαι απέναντί μας με τίποτα, αν τα δώσεις στηριζόμενος σε «μαϊμουδένιους» ελέγχους τίτλων κυριότητος και παραφουσκωμένες εκθέσεις οικονομικών ελεγκτών, χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο μεταβίβασης παραπλήσιων οικοπέδων στην περιοχή, αν και υπήρχαν στο αρχείο του Δήμου δεκάδες παραπλήσιες και πολύ χαμηλότερες τιμές! Γιατί;

Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι πλέον γνωστά και στην αρμόδια εισαγγελία. Όσα χρήματα δοθούν πάνω από την αντικειμενική αξία, σήμερα που στην κτηματαγορά συντάσσονται συμβόλαια χαμηλότερα από την αντικειμενική, η ενέργεια αυτή θα ισοδυναμεί με εν ψυχρώ κλοπή εις βάρος όλων των Γλυφαδιωτών!!

Το πόσα χρήματα πρέπει να δοθούν για να αποκτήσει ο Δήμος αυτά τα οικόπεδα ώστε να εφαρμοσθεί το διάταγμα του 1969 για το σχέδιο της Γλυφάδας και ποιοι νόμιμα δικαιούνται να τα εισπράξουν, παντού σε όλη την Ελλάδα σε ανάλογες περιπτώσεις, σύμφωνα με το Σύνταγμα, το αποφασίζουν τα Δικαστήρια. Αυτό αποφασίσαμε να γίνει και μεις τον Αύγουστο του 2010 ως Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας αλλά εσύ Δήμαρχε αρνήθηκες να ψηφίσεις.

Ευνόησες έτσι τις επιδιώξεις των συμπατριωτών σου και κατόχων των οικοπέδων, οι οποίοι επί πενήντα χρόνια δεν ήθελαν αυτή την δίκαιη και διαφανή διαδικασία. Προσέβαλλαν με τον δικηγόρο τους που εσύ διόρισες σύμβουλό σου στον Δήμο τις αποφάσεις αυτές του Δημοτικού Συμβουλίου και απορρίφθηκαν οι προσφυγές τους!

Αν ήθελαν οι συμπατριώτες σου αυτή την διαφανή διαδικασία και απολύτως νόμιμη, θα την είχαν επιβάλλει πριν πενήντα χρόνια με απλή αίτηση ικανοποίησης Συνταγματικού τους δικαιώματος.

Ως μηχανικός Δήμαρχε, γνώριζες ότι αυτή η αποφασισμένη από το διάταγμα του σχεδίου πόλεως και το Δημοτικό Συμβούλιο διαδικασία, δεν επιτρέπεται να ανακληθεί σύμφωνα με τον κώδικα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων. Σου το επισήμανε εγγράφως πρόσφατα και η Επίτροπος. Εντούτοις πραξικοπηματικά αυτή την διαδικασία την παρέκαμψες και προώθησες με διάφορες μεθοδεύσεις την ιδιωτικού τύπου μεταβίβαση των οικοπέδων στο Δήμο με την διαδικασία αποφάσεων της απ’ ευθείας αγοράς.

Έτσι απέφυγες την ανεπιθύμητη παρέμβαση των Δικαστηρίων. Ακριβώς όπως ήθελαν και επεδίωκαν οι συμπατριώτες σου επί χρόνια, αλλά δεν εύρισκαν ανταπόκριση από τους πριν από σένα Δημάρχους Γλυφάδας.
 Νεκρανέστησες με αυτόν τον τρόπο τα δικαιώματα που είχαν χάσει με τις απορριφθείσες προσφυγές τους που προανέφερα.

Έκτοτε οδηγείσαι από αυθαιρεσία σε αυθαιρεσία, εκτρέπεσαι από την νομιμότητα αυτοαπαξιώνοντας το προσωπικό σου κύρος και του αξιώματός σου. Ειλικρινά λυπάμαι γι’ αυτό, στο κρασί που έχουμε πιει πολλές φορές ως συνάδελφοι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τελευταία φορά σε προειδοποιώ Δήμαρχε, μετά απ’ όλα αυτά και όσα άλλα ζήτησα δημόσια εξηγήσεις και δεν απάντησες, ούτε εσύ, ούτε όσοι τα ψήφισαν. Μην αποτολμήσεις να εκταμιεύσεις τα χρήματα. Μην πηδάς στο κενό από ταράτσα ουρανοξύστη, εκτός και αν είσαι με το πιστόλι στο κρόταφο.

Αλλά και πάλι μπορείς να ξεφύγεις. Απευθύνσου με ειλικρίνεια στους Δημότες, ζήτα συγγνώμη και μπορείς να σωθείς εσύ και όσοι σε ακολουθούν εν γνώσει τους ότι παρανομούν, ως εθελοντές αυτόχειρες.

Δημήτριος Καραπάνος
Πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικού
Δήμος Γλυφάδας

Υ.Γ. Πληροφορώ όλους τους Γλυφαδιώτες ότι μόλις έμαθα το ξεμπλοκάρισμα των ενταλμάτων κατέθεσα άμεσα γραπτή και τεκμηριωμένη παρέμβαση ενημέρωσης με το αίτημα να παρέμβουν. Το γραφείο του Κου Πεπόνη, την αρμόδια Εισαγγελέα, τους Υπουργούς Οικονομικών (Στουρνάρα & Σταϊκούρα) και τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας. Ευελπιστώ ότι όλοι τους και τουλάχιστον ένας θα πράξουν το καθήκον τους. 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.