Ο Ευθύμιος Λέκκας στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας




Μία ομιλία με εξαιρετικό ενδιαφέρον θα πραγματοποιήσει απόψε στις 19:00, στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας, ο Δρ. Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί σημαντική γεωδυναμική δραστηριότητα (σεισμοί, τσουνάμι, κατολισθήσεις, ηφαίστεια) σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επίσης και αυξανόμενη εκδήλωση υδρομετεωρολογικών φαινομένων (καύσωνες, παγετοί, δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, κατολισθητικά φαινόμενα) ιδιαίτερα στον Μεσογειακό και Ελληνικό χώρο.

Ο διαπρεπής Καθηγητής θα αναφερθεί στον «Επιχειρησιακό Σχεδιασμό για τη Διαχείριση κινδύνων σε περίοδο εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης».

Με τη σημερινή ομιλία ανοίγει το πρόγραμμα επιστημονικών διαλέξεων του εαρινού εξαμήνου στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) το οποίο ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Έκτοτε έγραψε ιστορία στην πόλη μας, με ομιλίες υψηλού ενδιαφέροντος και μεγάλης επιστημονικής αξίας. Εκατοντάδες είναι μέχρι σήμερα οι άνθρωποι που παρακολουθούν, συστηματικά ή περιστασιακά, τις εκδηλώσεις αυτές, ενισχύοντας τις γνώσεις τους και διευρύνοντας τους ορίζοντές τους σε ευρεία γκάμα θεμάτων.



Η εγγραφή και συστηματική παρακολούθηση οδηγεί, στο τέλος κάθε εξαμήνου, στην απόκτηση βεβαίωσης, την οποία ο συμμετέχων μπορεί ασφαλώς να συμπεριλάβει στο βιογραφικό του. Υπάρχει όμως η δυνατότητα ελεύθερης παρακολούθησης και για όσους πολίτες ενδιαφέρονται για συγκεκριμένες ομιλίες, καθώς η χωρητικότητα της αίθουσας είναι μεγάλη.

Υπεύθυνοι Αντιδήμαρχοι για τη λειτουργία του ΔΕΑΠ έχουν οριστεί κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού και ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ορέστης Τσάγκλας, που ήταν μάλιστα και ο πρώτος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ΔΕΑΠ, ως Αντιδήμαρχος Παιδείας κατά το 2019 που ιδρύθηκε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Γλυφάδας από τον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου. Στη συντονιστική επιτροπή μετέχουν επίσης οι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπαιδευτικοί Δήμητρα Μόσχου και Όλγα Δοξοπούλου.

Τα μαθήματα – διαλέξεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Μελίνα Μερκούρη” (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα) συνήθως Δευτέρες, εκτός εξαιρέσεων οι οποίες αναγράφονται στο πρόγραμμα. Η διάρκειά τους είναι μιάμισης ώρας, από τις 7 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. Το εαρινό εξάμηνο που αρχίζει σήμερα, διαρκεί έως τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και περιλαμβάνει συνολικά 10 διαλέξεις.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και να κάνετε την εγγραφή σας πατήστε εδώ: https://glyfada.gr/index.php/home/page/deappage

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.