Με πρωτιά και διακρίσεις ξεκίνησε ο Ν.Ο.Καλαμακίου το 2024




Με πρωτιά και διακρίσεις ξεκίνησε ο Ν.Ο.Καλαμακίου το 2024 στους αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας!

Το Αγωνιστικό Πρόγραμμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδίας ξεκίνησε για το 2024 με τον 51ο Αγώνα Ελληνικής Επαναστάσεως στην Υδρα που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Ομιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φτάνοντας τις 76, εκ των οποίων 32 στην κατηγορία Performance και 44 στην κατηγορία Sport.

Οπως κάθε χρόνο, ο αγώνας αποτελείται από 2 ιστιοδρομίες, ΦΑΛΗΡΟ-ΥΔΡΑ και ΥΔΡΑ-ΦΑΛΗΡΟ με το νικητή να βγαίνει από το σκάφος ομάδα με την χαμηλότερη βαθμολογία από το άθροισμα των αποτελεσμάτων των 2 ιστιοδρομιών.

O N.O.K. “κατέβασε” συνολικά 5 συμμετοχές, 4 στην κατηγορία Performanve και 1 στην κατηγορία Sport. Αναλυτικά, το σκάφος OPTIMUM S-Samos Steamship των πρωταθλητών μελών του Ν.Ο.Κ. Νίκου Λάζου και Περικλή Λιβά με 2η θέση στην ιστιοδρομία προς την Υδρα και 1η θέση στην ιστιοδρομία προς Φάληρο και σύνολο 3 μόνο βαθμών ποινής, κατέκτησαν την 1η θεση Γενικής καταταξης στην κατηγορία Performance και την 1η θέση στην κλάση 1 Performance. H ομάδα OPTIMUM του Ν.Ο.Κ. απέδειξε ότι και φέτος, την 1η χρονιά της 4ης δεκαετίας από την ίδρυση της, είναι πανέτοιμη να πρωτοστατήσει εντός και εκτός συνόρων, πάντα με τα χρώματα του Ν.Ο.Κ.



Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και το LAVORO III – LALIZAS/PERFORMANCE TECHNOLOGIES τερματίζοντας στη 2η θέση στο Φάληρο και κάνοντας το 1,2 για τον Ν.Ο.Κ. στην 2η ιστιοδρομία στην κατηγορία Performance. Ετσι το LAVORO III – LALIZAS/PERFORMANCE TECHNOLOGIES με σύνολο 28 βαθμών ποινής κατέκτησε την 11 θέση Γενικής Καταταξης στην κατηγορία Performance και την 3η θέση στην κλάση 3 Performance. Επιπλέον, τα δύο νέα σκάφη της δύναμης του Ν.Ο.Κ. στην κατηγορία Performance ALISACHNI του Αριστείδη Αλαφούζου και ΑΕΤΗΟS του Βίκτωρα Αμπντελκερίμ τερμάτισαν στην 13η και 25η θέση Γενικής Κατάταξης και 4η θέση στην κλάση 3 και 5η θέση στην Κλάση 2 αντίστοιχα. Τέλος, το σκάφος του μέλους μας Ευάγγελου Ραβανού ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ εκπροσώπησε τον Ν.Ο.Κ. στην κατηγορία Sport κατακτώντας την 6η θέση Γενικής Κατάταξης Sport και την 4η θέση στην Κλάση 2 Sport.

Ο Ν.Ο.Καλαμακίου συνεχίζει την πορεία διακρίσεων στην Ιστιοπλοΐα και ευχαριστεί τους υποστηρικτές των ομάδων μας SAMOS STEAMSHIP, LALIZAS, PERFORMANCE TECHNOLOGIES, για τον καθοριστικό ρόλο τους στην ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού και βέβαια σε διακρίσεις σαν αυτές.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.