Δήμος Αλίμου: «Η ζωή είναι ωραία» (Μάρτιος 2024)




«Όταν σκεφτούμε πράγματα όπως τα άστρα, τα θέματα που μας απασχολούν δεν φαίνεται να έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Έτσι δεν είναι;» Virginia Woolf

Ο Δήμος Αλίμου αποσκοπώντας να γεμίζει ομορφιά τις ζωές των δημοτών του εντάσσει στις πολιτιστικές του δράσεις το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Δήμου Αλίμου μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, … τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.



Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, συντονίζονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό σε μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων. Η μεταφορά θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

Νέα Εικαστική Έκθεση

«PICTOR CLASSICUS SUM – Νεοελληνική ζωγραφική και κλασσική παράδοση»

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96)

Με τίτλο «PICTOR CLASSICUS SUM – Νεοελληνική ζωγραφική και κλασσική παράδοση» ξεκινά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) η νέα εικαστική έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Αλίμου. Με μότο τη φράση του Τζόρτζιο ντε Κίρικο «Pictor classicus sum (Είμαι κλασικός ζωγράφος)», υπογραμμίζεται μέσα από τα έργα της εικαστικής αυτής έκθεσης η σταθερή συμβολή του κλασικού στην εξέλιξη της Νεοελληνικής Τέχνης. Παρουσιάζονται έργα Ελλήνων ζωγράφων από τον 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα (Γύζης, Αλταμούρας, Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Διαμαντόπουλος, Μόραλης κ.ά.).

Επιμελητής της Έκθεσης ο Μάνος Στεφανίδης, Ιστορικός Τέχνης και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 1η Μαρτίου έως 20 Απριλίου.

Λειτουργία έκθεσης:

Δευτέρα έως Παρασκευή : 10:00 π.μ. – 20:30

Σάββατο & Κυριακή : 10:00 π.μ. – 14:00 & 18:00 – 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 19:00

Θεατρική Παράσταση

«Εφημερίς των Κυριών: Τ’όνειρο»

Θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου & Θησείου)

Ο Δήμος Αλίμου με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας προσφέρει με ελεύθερη είσοδο μια ιδιαίτερη παράσταση, αφιερωμένη στην πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και εκδότρια εφημερίδας, την Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν.

Η Καλλιρρόη Παρρέν, στην Αθήνα στα τέλη του 19ου αιώνα, αποφασίζει να ακολουθήσει το επάγγελμα της δημοσιογραφίας. Έτσι γίνεται η πρώτη Ελληνίδα δημοσιογράφος, εκδότρια και διευθύντρια, όταν το 1887 άρχισε να εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Εφημερίς των Κυριών» που συντασσόταν αποκλειστικά από γυναίκες και απευθυνόταν σε γυναίκες. Το 1911 δημιουργεί το «Λύκειον των Ελληνίδων». Η δράση της έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αναγνώριση των γυναικείων δικαιωμάτων στη νεότερη Ελλάδα. Είναι αυτή που διεκδίκησε πρώτη το δικαίωμα ψήφου για τις γυναίκες, 70 χρόνια πριν γίνει πραγματικότητα!

Για τους αγώνες της η Καλλιρρόη Παρρέν συκοφαντήθηκε από την οπισθοδρομική κοινωνία της εποχής και δέχονταν απειλές και για την ίδια της τη ζωή. Σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή σκέφτεται να τα παρατήσει απογοητευμένη από τους ανθρώπους. Όμως, εκεί παρουσιάζεται σαν σε όραμα η αγαπημένη της ποιήτρια Σαπφώ, της οποίας τα ποιήματα διδάσκονταν μαζί με αυτά του Ομήρου στην αρχαία Ελλάδα. Μέσα από τους διαλόγους τους η Σαπφώ ξεδιπλώνει τη δική της ζωή , τη φιλοσοφία της και τους αγώνες της και σιγά σιγά πείθει την Παρρέν ότι έχει καθήκον να συνεχίσει να διεκδικεί.

Συγγραφέας – ποιήτρια: Έλενα Παλαιολόγου

Επιμέλεια κειμένων: Ανδρομάχη Παπαγιαννάκη

Σκηνοθέτης: Ισμήνη Σακελλαροπούλου

Παίζουν: Θεοδώρα Σιάρκου ως Σαπφώ, Βίκυ Μαραγκάκη ως Καλλιρρόη Παρρέν.

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση, κιθαρίστρια: Αρετή Κοκκίνου, Τσέλο: Ειρήνη Αναστασίου

Ερμηνεύτρια: Μόρφω Τσαϊρέλη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 21:00

Μουσική Παράσταση

«Το Παλλάς του Κώστα Χατζή»

Θέατρο Παλλάς

Το θέατρο Παλλάς υποδέχεται τον σπουδαίο Κώστα Χατζή! Τον κορυφαίο καλλιτέχνη που κατάφερε να σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή, για περισσότερες από έξι δεκαετίες.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής και τραγουδοποιός με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του και την κιθάρα του, έχει ένα μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί με το κοινό. Τα τραγούδια του έχουν καταφέρει να αγγίξουν τις ψυχές όλων και να μας ταξιδέψουν σε κόσμους όπου «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει» αλλά και «Η αγάπη όλα τα υπομένει»!

Ο Κώστας Χατζής σ’ αυτό το ταξίδι προσκαλεί τους αγαπημένους του συνοδοιπόρους , την Ελπίδα, τον Γιώργο Κατσαρό, αλλά και την ταλαντούχα  Δανιέλα Χατζή, σε μία βραδιά γεμάτη ιστορία, αναμνήσεις, αγάπη, στο ιστορικό θέατρο Παλλάς, σε αυτή την μουσική «συνάντηση κορυφής».

Τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 5 Μαρτίου. 

Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 21:00

Θεατρική Παράσταση

«Ο Άντρας μου»

Θέατρο Θησείον 

Στα διηγήματά της με τον τίτλο «Ο άντρας μου», η Ρούμενα Μπουζάροφσκα δημιουργεί την προσδοκία πως θα μιλήσει για το ανδρικό φύλο. Όμως, τα κείμενά της μιλούν κυρίως για γυναίκες: Για συζύγους, ερωμένες, φίλες, κόρες, μάνες. Μήπως, μιλώντας για τις γυναίκες καταλαβαίνει κανείς καλύτερα τους άντρες; Μήπως είναι αδύνατον να μιλήσεις για το ένα φύλο, αγνοώντας το άλλο;

«Δεν είμαι του πατρός μου, δεν είμαι τους αντρός μου, θέλω να’μαι ο εαυτός μου», έλεγαν οι ελληνίδες φεμινίστριες των δεκαετιών 1970 και ’80. Αυτόν τον γυναικείο εαυτό αναζητούν οι ηρωίδες της Μπουζάροφσκα, όλες τους παντρεμένες και δυστυχείς- θυμωμένες το λιγότερο. Η βασική τους ταυτότητα (σύζυγοι και μητέρες), είναι η μοίρα που βαραίνει στην πλάτη τους: άλλοτε γίνεται τραγωδία κι άλλοτε εξωφρενική κωμωδία.

Όλες οι ιστορίες περιλαμβάνουν μυστικά και ψέματα, γιατί όλες οι οικογένειες τα διαθέτουν σε περίσσεια. Δεν υπάρχει συγγένεια χωρίς ψέμα. Δεν υπάρχει γάμος χωρίς εξουσία. Ούτε αγάπη χωρίς μίσος.

Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Μαρία Μαγκανάρη

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Σκουλά, Αμαλία Καβάλη, Μαρία Μαγκανάρη

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 21:00

Θεατρική Παράσταση

«Οι δύο χέστηδες»

Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν

Αυτή η δροσερή, απολαυστική κωμωδία που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σατιρίζει μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις τόσο τις ανθρώπινες αδυναμίες, όσο και τα κοινωνικά ήθη της εποχής της. Και αν τα ήθη σήμερα έχουν αλλάξει, τα ζητήματα που θίγει το έργο, όπως τα προβλήματα που προκαλεί στη ζωή και στις σχέσεις μας η υπερβολική ευγένεια και η δειλία, αλλά και το καυτό θέμα της γυναικείας χειραφέτησης, δεν έχουν πάψει να μας απασχολούν.

Υπόθεση του έργου

Το μέλλον της Καικίλια (Κλέλια Ανδριολάτου) κρέμεται από δύο…χέστηδες. Από τη μια ο πατέρας της Τιμποντιέ (Θέμης Πάνου), που δεν μπορεί ποτέ να πει όχι κι έτσι δεν τολμά να αρνηθεί το χέρι της σε έναν αλαζόνα και δόλιο προικοθήρα, τον Γκαραντού (Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος). Από την άλλη ο αγαπημένος της Φρεμισέν, (Γιώργος Γλάστρας) που είναι τόσο ντροπαλός που δεν τολμά να της κάνει πρόταση γάμου. «Μα τι θα απογίνει αυτό το κορίτσι;» αναρωτιέται ακόμα και η υπηρέτρια Αννέτα (Σμαράγδα Κακκίνου). Πώς θα καταφέρει να παντρευτεί τον άντρα που αγαπά; Ευτυχώς χάρη στην αποφασιστικότητά της, αλλά και χάρη σε μια ανατροπή της μοίρας που αποκαλύπτει ότι ο προικοθήρας είναι ένας βίαιος άνθρωπος που είχε φυλακιστεί επειδή χτύπησε την πρώτη του γυναίκα, η Καικίλια θα πάρει την κατάσταση -αλλά και τον εαυτό της- στα χέρια της…

Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Βασίλης Παπαβασιλείου

Πρωταγωνιστούν: Κλέλια Ανδριολάτου, Γιώργος Γλάστρας, Σμαράγδα Κακκίνου, Θέμης Πάνου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου

Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 20:00

Θεατρική Παράσταση

«Unfriend»

Θέατρο Νέος Ακάδημος 

Πώς αντιδράς, όταν μαθαίνεις ότι φιλοξενείς μια δολοφόνο; Πώς θα την ξεφορτωθείς ευγενικά;

Η πιο σπαρταριστή κωμωδία όλων των εποχών!

Το έργο, που γράφτηκε το 2020 από τον Steven Moffat, τον σπουδαιότερο σύγχρονο κωμικό συγγραφέα στο Ηνωμένο Βασίλειο (Doctor Who, Sherlock, Dracula, Coupling), χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως «η πιο αστεία κωμωδία όλων των εποχών».

Με την Κατερίνα Διδασκάλου σε έναν κωμικό ρόλο έκπληξη, τη Βάσω Λασκαράκη η οποία επιστρέφει στη θεατρική σκηνή μετά από απουσία αρκετών ετών, και ένα επιτελείο γνωστών ταλαντούχων ηθοποιών, τους Σόλων Τσούνη, Δημήτρη Κουρούμπαλη, Άρη Αντωνόπουλο, Γεωργία Μεσαρίτη. Μαζί τους, οι χαρισματικοί 12άχρονοι Μανώλης Γκίνης και Αμέρικο Μέλης από «Τα Καλύτερά μας Χρόνια»!

Μια παράσταση με συνεχείς ανατροπές και πολύ γέλιο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο!

Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επιμέλεια: Αντώνης Γαλέος

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Σταμάτης Κραουνάκης

Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Διδασκάλου, Βάσω Λασκαράκη , Σόλων Τσούνης, Δημήτρης Κουρούμπαλης. Άρης Αντωνόπουλος, Γεωργία Μεσαρίτη, Μανώλης Γκίνης, Αμέρικο Μέλης

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 19 Μαρτίου.

Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 20:00

Δωρεάν Θεατρική Παράσταση

«Το success story μιας λούζερ»

Θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου & Θησείου)

Και πάλι με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας ο Δήμος Αλίμου προσφέρει με ελεύθερη είσοδο μια σπονδυλωτή παράσταση με ιστορίες γυναικών.

Οι ιστορίες των γυναικών διατρέχουν  αρκετές δεκαετίες και πολλά θέματα. Ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η καριέρα, η κλιμακτήριος,  αλλά και  η μοναξιά, η βία, η κακοποίηση, η ανεργία, οι υπαρξιακές αγωνίες και η αισιοδοξία εναλλάσσονται. Οι ιστορίες, είτε κάνουν το κοινό να γελάσει είτε να συγκινηθεί, σίγουρα θυμίζουν πολλά και προβληματίζουν, καθώς η παράσταση ακολουθεί την πορεία της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση, από τις φιλελεύθερες στις μοναχικές , από τη νεότητα στην ωριμότητα, από την αγωνία στον αγώνα, στη δύναμη της ψυχής, τη γυναικεία αλληλεγγύη και τη  συμφιλίωση …

Συγγραφείς: Αντιγόνη Πόμμερ, Βίλη Σωτηροπούλου

Σκηνοθεσία, Δραματουργία: Βίλη Σωτηροπούλου

Ηθοποιοί: Xαρά Κονταξάκη, Άννα Μακρή, Βιργινία Μιχαήλ, Βίλη Σωτηροπούλου

Σκηνικά – Κοστούμια : Xαρά Κονταξάκη

Μουσική: Χρήστος Θηβαίος (πρωτότυπη μουσική Γυναίκας Loser)

Οργάνωση Παραγωγής: Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι

Διάρκεια Παράστασης: 100΄ με το διάλειμμα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.