Boυλευτές του ΚΚΕ: “Η Πλατεία Νερού, η Εσπλανάδα και το γήπεδο του Tae kwo Do ανήκουν στον λαό”




Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου και να αναβαθμιστεί η πλατεία Νερού ζητούν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Σεμίνα Διγενή, Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Λιάνα Κανέλλη, Αφροδίτη Κτενά, Διαμάντω Μανωλάκου, Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Τσοκάνης.

Αναλυτικά:

«Μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2024 βρίσκεται σε ισχύ ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) για παραχώρηση σε ιδιώτες για 40 + 10 χρόνια της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Πλατεία Νερού, τις υποδομές πέριξ της Εσπλανάδας, το κλειστό γήπεδο Tae kwo Do.

Η ΕΤΑΔ ΑΕ, που έχει τη διαχείριση μέχρι σήμερα, νοικιάζει τους χώρους, όπως την Πλατεία Νερού και το κλειστό γήπεδο Tae kwo Do για τις συναυλίες/ εκδηλώσεις που γίνονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως το Release Athens Festival, Faliro Summer Theater. Η Πλατεία Νερού είναι απροσπέλαστη στους κατοίκους της περιοχής το διάστημα από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο που τελειώνουν οι συναυλίες και ξεστήνεται ο χώρος, καθώς μεγάλου ύψους σιδερένια κιγκλιδώματα και υπηρεσίες security καθιστούν αδύνατη τη διέλευση. Παράλληλα, υπάρχουν διαμαρτυρίες και καταγγελίες για ηχορύπανση κατά τη διάρκεια των συναυλιών από κατοίκους των Δήμων Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, που βρίσκονται σε όμορες περιοχές του συναυλιακού χώρου.



Η ΕΤΑΔ ΑΕ προχωρά σε ιδιωτικοποίηση μιας περιοχής- φιλέτο που περιλαμβάνει μεγάλος μέρος των Ολυμπιακών ακινήτων, τα οποία θα μπορούσαν να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν για υψηλού επιπέδου αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς κανένα αντίτιμο, για την κάλυψη των αναγκών αθλητικών συλλόγων, αθλούμενων και κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα, η Πλατεία Νερού, όπως συνολικά το παραλιακό μέτωπο, αποτελούν τη μοναδική ανάσα ζωής για τους κατοίκους του Δήμου Καλλιθέας, του πιο πυκνοκατοικημένου δήμου της Ελλάδας, ανάμεσα στους ελάχιστους ελεύθερους χώρους συνολικά για τον λαό της Αττικής.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, όπως και συνολικά η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου είναι ενταγμένα στους αστικούς σχεδιασμούς για την πολυδιαφημιζόμενη “Αττική Ριβιέρα”, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του λαού, με απώτερο σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων για τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η Πλατεία Νερού, η Εσπλανάδα, το γήπεδο του Tae kwo Do και συνολικά η περιοχή του Φαληρικού Όρμου ανήκουν στον λαό και γι’ αυτό πρέπει να έχει δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες για αναψυχή, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες χωρίς αντίτιμα και εμπόδια.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου:

– Να διασφαλιστεί ο δημόσιος, κοινόχρηστος χαρακτήρας της περιοχής της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου και η απρόσκοπτη πρόσβαση στη θάλασσα για όλο τον λαό.

– Να τελεστούν οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης των υποδομών της περιοχής της Πλατείας Νερού αποκλειστικά από κρατικό προϋπολογισμό».

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Boυλευτές του ΚΚΕ: “Η Πλατεία Νερού, η Εσπλανάδα και το γήπεδο του Tae kwo Do ανήκουν στον λαό”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.