ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson: Νέες προκλήσεις για την Αλεξάνδρα Ασημάκη




Νέες μεγάλες προκλήσεις έρχονται στην τεράστια καριέρα της Αλεξάνδρας Ασημάκη, καθώς η αρχηγός του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ Betsson ετοιμάζεται για την 7η (!) συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αναχωρεί με την Εθνική ομάδα γυναικών για την Ντόχα την Παρασκευή (2/2). 

Η θρυλική φουνταριστός, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, το οποίο έδωσε παράλληλα τη λυτρωτική πρόκριση στη «γαλανόλευκη» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα, ενώ το βράδυ της Τετάρτης αγωνίστηκε στο επίσημο φιλικό με τις ΗΠΑ στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, σημειώνοντας μάλιστα και ένα γκολ στην αναμέτρηση με την… κίνηση σήμα κατετεθέν της από τα 2μ. 

Το σημαντικότερο, ίσως όλων, είναι ότι στο τέλος της αναμέτρησης πολλά παιδιά, κορίτσια και αγόρια, ζήτησαν από την αρχηγό του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ Betsson να υπογράψει αυτόγραφα πάνω σε σκουφάκια, μπλούζες και μπάλες, για να έχουν μια σημαντική ανάμνηση από εκείνη. 

Με έξι συμμετοχές σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κορωνίδα όλων το 2011 όπου κατέκτησε την κορυφή του κόσμου στη Σαγκάη, την ίδια χρονιά που αναγνωρίστηκε ως η κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο, η Αλεξάνδρα Ασημάκη αποτελεί την πιο έμπειρη αθλήτρια της Εθνικής γυναικών στις μεγάλες διοργανώσεις. 



Η εικόνα που πλάθει κανείς στο μυαλό του στο άκουσμα Αλεξάνδρα Ασημάκη να φορά το σκουφάκι με το Νο7 και να δίνει τις δικές της μάχες στο νερό ή να πανηγυρίζει με τις γροθιές της υψωμένες ένα… παλικαρίσιο γκολ, είναι αυθόρμητη και συνάμα αυτόματη. Έτσι έχει διατυπωθεί στο σκληρό δίσκο όλων και ως ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson αισθανόμαστε πέρα για πέρα υπερήφανοι που η Αλεξάνδρα Ασημάκη στην έβδομη παρουσία της με το εθνόσημο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι αρχηγός στην ομάδα μας.

Η αποστολή αναχωρεί την Παρασκευή (2/2, 13:20).

Η Εθνική μας Ομάδα μετέχει στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης όπου και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις:

  • Γαλλία 4/2, 12.00 (ώρα Ελλάδας)
  • Ισπανία 6/2, 19.00
  • Κίνα 8/2, 18.30

Οι άλλοι 3 Όμιλοι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος:

Α’: Βραζιλία, ΗΠΑ, Καζακστάν, Ολλανδία

Γ’: Ουγγαρία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία

Δ’: Ιταλία, Νότια Αφρική, Βρετανία, Καναδάς

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η Εθνική μας Ομάδα μετέχει για 14η φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα αρχής γενομένης το 1998 (Περθ), με κορυφαία της ασφαλώς στιγμή την διοργάνωση του 2011 (Σαγκάη) όπου και αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Κόσμου (9-8 την Κίνα στον Τελικό).

Πέντε (5) Ομοσπονδιακοί τεχνικοί την έχουν καθοδηγήσει στις 13 προηγούμενες διοργανώσεις, με τον Γιώργο Μορφέση τις περισσότερες (6) φορές.

Η Αντιγόνη Ρουμπέση έχει τις περισσότερες (8) συμμετοχές από τις 62 συνολικά αθλήτριες που έχουν μετάσχει, ενώ είναι και η πρώτη σκόρερ, με 89 γκολ από τα 858 συνολικά που έχει πετύχει η Ελλάδα στην διοργάνωση.

Συνολικά η Ελλάδα έχει δώσει 88 παιχνίδια στα 13 προηγούμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα (47 Νίκες, 3 Ισοπαλίες, 38 Ήττες). Πηγή: alimoswaterpolo.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.