Χριστούγεννα στη πόλη μας με όπερα και μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους




Ο εορταστικός μήνας στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνεχίζεται με ένα Gala όπερας αφιερωμένο στον Έρωτα, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 20:00 και με τη χριστουγεννιάτικη μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, «Ο Πινόκιο» του Κάρλο Κολλόντι, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιωνία.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Κλασική Συναυλία: «Ο έρωτας στην όπερα»

Πολιτιστικό Κέντρο Ιωνία, ώρα: 20:00



Ένα Gala όπερας αφιερωμένο στον Έρωτα!

Ο Έρωτας ανοίγει τα φτερά του και οδηγεί την έφηβη Αννέζα στο όνειρο.

Εκεί που ο θαυμασμός και η μαγεία ενώνονται στον κόσμο της όπερας. Οι διάσημοι πρωταγωνιστές της όπερας Celia Costea, Δημήτρης Πακσόγλου και η soprano-performer Μαρία Κατριβέση, με αφηγητή τον γνωστό ηθοποιό Δημήτρη Γκοτσόπουλο θα μας ταξιδέψουν στο θαύμα της όπερας σε μια μοναδική λυρική βραδιά. Θα ακουστούν κομμάτια των G.BIZET, G. PUCCINI, R. LEONCAVALLO και άλλων.

Στο πιάνο: ο αρχιμουσικός Μανώλης Παπασηφάκης.

Πρωτότυπο κείμενο: η συγγραφέας Μαρία Κακαβογιάννη.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Πακσόγλου

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικη Μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Ο Πινόκιο» του Κάρλο Κολλόντι

Πολιτιστικό Κέντρο Ιωνία, ώρα 20:00

Ένα χριστουγεννιάτικο θέαμα ζωντανεύει στη σκηνή με όχημα το πολύ γνωστό παραμύθι «Πινόκιο». Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων με οδηγό γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ελληνικές και ξένες που όλοι γνωρίζουμε μέσα από τα παραμύθια, τις ταινίες και τα μιούζικαλ των Χριστουγέννων. Ενορχηστρωτής των μουσικών έργων και διευθυντής ορχήστρας ο Θοδωρής Λεμπέσης. Συνταξιδιώτες σ’ αυτό το ταξίδι η γνωστή τραγουδίστρια Ανδριάνα Μπάμπαλη και η ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου στο ρόλο της  αφηγήτριας , με τη συνοδεία ορχήστρας δωματίου 10 μουσικών.

Λίγα λόγια για το παραμύθι «Πινόκιο»

Ο μάστρο Τζεπέτο πελεκάει ένα κομμάτι ξύλο και φτιάχνει μια μαριονέτα. Μα δεν είναι αυτό που είχε στο μυαλό του, καθώς με έκπληξη τη βλέπει να ζωντανεύει, να χοροπηδάει και να κάνει χίλιες τρέλες. Ο Πινόκιο, γιατί αυτό είναι το όνομα της μαριονέτας, θα βάλει σε μπελάδες τον μπαμπά Τζεπέτο, μα σε μεγαλύτερους μπελάδες θα μπλέξει τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς το παιδικό μυαλό του είναι πάντα στο παιχνίδι, τη σκανταλιά και την καλοπέραση. Μα οι σκανταλιές και η αδιαφορία δεν είναι καλοί σύμβουλοι, ακόμα και για ένα παιδί. Τα παθήματα έρχονται το ένα μετά το άλλο, και κάθε φορά ο Πινόκιο υπόσχεται να διορθωθεί και να γίνει καλός και υπάκουος, μέχρι που… Μέσα από την ιστορία της μαριονέτας ξεδιπλώνεται ένας μαγικός κόσμος που θα συναρπάσει και θα συγκινήσει και ίσως μας δείξει τον τρόπο να γίνουμε πάλι παιδιά χρησιμοποιώντας θετικά τις εμπειρίες της ζωής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.