Γιώργος Παπανικολάου: Ξεκινάμε τη νέα θητεία, με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό και πάντα με ταπεινότητα




Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (15/12), στο Δημαρχείο της Γλυφάδας, η ορκωμοσία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου όπως προέκυψαν από τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Την ορκωμοσία που τέλεσε ο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος, παρακολούθησαν η σύζυγος του Δημάρχου, Εύα Ντογιάκου και τα τέσσερα παιδιά τους.

«Είναι μια μέρα πολύ ζεστή για όλους μας, μια μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα. Ο όρκος που μόλις δώσαμε δεν είναι για εμάς ένα τυπικό κείμενο, είναι μια στάση ζωής. Όλα αυτά τα χρόνια έτσι πορευτήκαμε και έτσι θα συνεχίσουμε», τόνισε ο κ. Παπανικολάου. Και πρόσθεσε: «Αναλαμβάνουμε τη μεγάλη ευθύνη να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προχωρήσει η πόλη μας μπροστά, να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη και, πάνω απ΄όλα, να λειτουργούμε με αγάπη και σεβασμό για όλους. Συνάδελφοι, συγχαρητήρια για την εκλογή σας, καλή θητεία να έχουμε, είναι βέβαιο ότι στην πορεία αυτή θα χρειαστούμε τη συνδρομή και τη συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας, είναι αυτονόητο ότι όλοι οι συνάδελφοι που κατήλθαν υποψήφιοι και δεν εξελέγησαν παραμένουν διαθέσιμοι, όλοι μαζί κάνουμε αυτή την προσπάθεια για την πόλη μας, είναι μια απόφαση ζωής. Αυτονόητο είναι ότι ο βασικός πυλώνας λειτουργίας του Δήμου μας είναι οι εργαζόμενοί μας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, όπως το έχουμε κάνει και μέχρι σήμερα, όχι απλώς να ενισχύσουμε το προσωπικό αλλά και να αναβαθμίσουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία του Δήμου μας».

Σπουδαία στιγμή της τελετής ήταν όταν ο πεθερός του Δημάρχου Γλυφάδας και μέχρι πρότινος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος πήρε το λόγο και προσέφερε στον Δήμαρχο ένα πολύτιμο κείμενο. «Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ μου Γιώργο, στη χαρμόσυνη περίοδο των Χριστουγέννων συνέπεσε και η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής», είπε ο κ. Ντογιάκος. Και πρόσθεσε: «‘Ηρθαμε εδώ να συγχαρούμε τη νέα δημοτική αρχή για τη θριαμβευτική, θορυβώδη -με την καλή έννοια- επιτυχία της στις εκλογές με το τρομακτικό 84% και να ευχηθούμε καλή δύναμη, με τις ευχές όλων μας και με τις ευχές της Εκκλησίας οι οποίες δόθηκαν διά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη. Θα ήθελα σε ανάμνηση της σημερινής ημέρας να προσφέρω στον κ. Δήμαρχο ένα αντίτυπο του νόμου περί Δήμων και Κοινοτήτων του έτους 1834. Το κείμενο το έχει συντάξει ο φον Μάουρερ, μέλος της τριμελούς Αντιβασιλείας του Όθωνος, διαπρεπέστατος νομικός, του οποίου τα κείμενα ακόμη και σήμερα υπάρχουν και είναι αυτούσια. Φανταστείτε τι ικανότητες είχε αυτός ο άνθρωπος να διατυπώνει τις σκέψεις του. Από εδώ, λοιπόν, πιστεύω ότι μπορεί ο κ. Δήμαρχος και με τη δικηγορική του ιδιότητα να αντλήσει πάρα πολλά πράγματα, διότι είναι ένα κείμενο εξαιρετικό και πάρα πολύ σπάνιο. Εύχομαι καλή επιτυχία».



Χαιρετισμούς απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Στάθης Γεωργούλας και Αλέξης Στεφανίδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας, Κώστας Παπαδόπουλος.

Στάθης Γεωργούλας: «Το ανάστημά μας είναι μεγαλύτερο από το μπόϊ μας».

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους για την εκλογή τους αλλά και αυτούς οι οποίοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Είναι μεγάλη υπόθεση να εκτίθεσαι στα κοινά. Οι συμπολίτες μας, μας έδωσαν το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά δεν αντελήφθησαν πόσο σημαντικός είναι αυτός ο ρόλος, γι αυτό δεν είμαστε πολλοί εκλεγμένοι σε αυτή την περίοδο. Δεν πειράζει όμως, εμείς αποδείξαμε με τη στάση μας και με την κάθοδό μας στις εκλογές ότι το ανάστημά μας είναι μεγαλύτερο από το μπόϊ μας. Στα καλά θα είμαστε μαζί με τον Δήμαρχο και σε αυτά στα οποία διαφωνούμε και θεωρούμε ότι είναι ασύμφορα για την πόλη, θα είμαστε απέναντι, θα τα αναδεικνύουμε και θα τα καταψηφίζουμε. Καλή θητεία, καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα σε όλους μας και σε όλους τους συμπολίτες μας».

Αλέξης Στεφανίδης: «Πολύ θετικό στοιχείο ο διπλασιασμός των ποσοστών μας».

«Ευχαριστούμε πολύ τους εργαζόμενους του Δήμου μας, που χωρίς αυτούς και τις προσπάθειές τους τίποτα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Η Λαϊκή Συσπείρωση και ο όρκος που δώσαμε προηγουμένως εντάσσεται στη βάση των συμφερόντων του λαού και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και σε αυτή τη βάση θα συνεχίσουμε και σε αυτή μας τη θητεία. Ο διπλασιασμός των ποσοστών της Λαϊκής Συσπείρωσης και η εκλογή δύο δημοτικών συμβούλων δείχνει ότι ένα ρεύμα αμφισβήτησης αυξάνεται, εντείνεται και εδραιώνεται και εδώ, στην περιοχή μας. Είναι πολύ θετικό αυτό και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα για την υπεράσπιση των εργαζομένων, του λαού, για μια πόλη που μας αξίζει. Ευχόμαστε καλή δύναμη και τα υπόλοιπα στην πορεία».

Κώστας Παπαδόπουλος: «Οι εργαζόμενοι έχουμε αποδείξει ότι η Γλυφάδα μας έχει καλό και δυνατό στρατό».

«Εκ μέρους των εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μας καλές γιορτές, υγεία και χαρά. Και στους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και στον κύριο Δήμαρχο και στους μέλλοντες Αντιδημάρχους εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας. Εγώ θέλω να πω ότι οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια, παρά τις αντιξοότητες έχουν βάλει «πλάτη» για να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάει μπροστά. Ένας Δήμος, όπως ξέρετε, για να λειτουργήσει, πρέπει να έχει και καλό στρατό. Εμείς, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια έχουμε αποδείξει για τη Γλυφάδα μας ότι έχουμε καλό και δυνατό στρατό. Όμως χρειαζόμαστε και ενισχύσεις. Καλή επιτυχία και Υγεία σε όλους».

Στην ορκωμοσία παρέστησαν ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας Σωκράτης Ζάχος, ο Πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, Ταξίαρχος ε.α. Δημήτριος Χατσίκας, ο Διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Γλυφάδας Παναγιώτης Σκαλτσάς, εκ μέρους του ΕΤΗΜ της Αεροπορίας ο κ. Νέστορας Νάσης, ενώ εκ μέρους του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας παρόντες ήταν ο κ. Σοφοκλής Ξυνής και ο κ. Αντώνης Γλύκας. Το «παρών» έδωσαν οι αγαπημένοι άνθρωποι των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, που υπέγραψαν το πρακτικό της ορκωμοσίας έχοντας στο πλάι τους τις οικογένειές τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.