Νέα Σμύρνη: Δικαιώθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί – Άνοιξε το 6ο Νηπιαγωγείο




Mε μία φωτογραφία της ανοιχτής πια πόρτας, χωρίς το λουκέτο που είχε μπει, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης, αναγγέλλει την ευχάριστη είδηση: “¨Ανοιξε το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης!!!Δικαιωθήκαμε!!!”

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και υπογράφτηκε από το Δήμο Νέας Σμύρνης η απευθείας αγορά του ποσοστού του 1/3 του εξ’ αδιαιρέτου οικοπέδου που βρίσκεται επί της οδού Μίμαντος 14 και Παρασκευοπούλου 54, εκεί δηλαδή που στεγάζεται το 6ο Νηπιαγωγείο της πόλης.

Οι ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου σφράγισαν το 6ο Νηπιαγωγείο, την Παρασκευή το βράδυ, 22/9, επικαλούμενοι δικαστική απόφαση με αποτέλεσμα να πάνε τα παιδιά στο σχολείο την Δευτέρα 25/9 και να το βρουν κλειστό με λουκέτα και φυλασσόμενο από την Αστυνομία η οποία σημειωτέον δεν είχε στα χέρια της την Επίδοση Έξωσης.

Αυτό είχε ως αφορμή να δημιουργηθεί ένταση, γονείς και εκπαιδευτικοί κατηγορούσαν το Δήμο και απειλούσαν να κόψουν τα λουκέτα με κόφτη. Κάποια στιγμή, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος δήλωσε άγνοια και επέμενε ότι δεν είχε φτάσει στα χέρια του καμία επίδοση. Οι γονείς επάνω στο θυμό τους προέτρεψαν τον κ. Τζουλάκη ν’ ανοίξει ο ίδιος το σχολείο με τον κόφτη καθιστώντας τον υπεύθυνο για όλα αυτά. Λίγο αργότερα κατέφτασε και ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας ο οποίος επικοινώνησε με Εισαγγελέα και μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα επιβεβαιώθηκε ότι είχε επιδοθεί η Έξωση αλλά ο Δήμαρχος επέμενε ότι δεν είχε φτάσει στα χέρια του.  



Το πρόβλημα ξεκίνησε στην ουσία λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του νηπιαγωγείου, το 1988, όταν και οι ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου – τα 2/3 ανήκαν στον δήμο-, άρχισαν να διεκδικούν δικαστικά το κομμάτι που τους ανήκει.

Το 2017 προκρίθηκε η λύση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου από τον Δήμο προς 400.000 ευρώ.

Η διαδικασία ήταν χρονοβόρα, αλλά εντέλει κέρδισαν την υπόθεση όταν έφτασε στον Αρειο Πάγο. Μετά από πλήθος δημοτικών συμβουλίων, το 2017 προκρίθηκε η λύση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου από τον Δήμο, προς 400.000 ευρώ.

Ο λόγος που δεν προχώρησε το σχέδιο είναι γιατί ο δήμος δίσταζε να προκαταβάλει ολόκληρο το ποσό των 1.200.000 ευρώ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως όριζε η διαδικασία, έτσι ώστε να εισπράξουν οι ιδιοκτήτες το ποσό που τους αντιστοιχούσε και ο δήμος να πάρει αργότερα πίσω το ποσό για τα 2/3.

Εν τω μεταξύ, οι ημερομηνίες διεκπεραίωσης της απαλλοτρίωσης, εξέπνευσαν. Έγινε προσπάθεια και για δεύτερη απαλλοτρίωση, η οποία επίσης δεν τελεσφόρησε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.