Λιομάζωμα στο Παλαιό Φάληρο με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών




Στο λιομάζωμα του δήμου Παλαιού Φαλήρου, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του 12ου Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μάζεμα της ελιάς, να εκπαιδευτούν στον τρόπο συγκομιδής, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να μάθουν την αξία της προσφοράς στο συνάνθρωπο, αφού το λάδι που θα παραχθεί, θα διατεθεί για τις ανάγκες των Κοινωνικών Δομών.

Εφέτος, μια χρονιά δύσκολη για την ελιά, που οι ποσότητες είναι πολύ μικρές και οι τιμές πολύ υψηλές, η δράση έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και όλοι οι συμμετέχοντες – μαθητές, εθελοντές, εργαζόμενοι στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου – θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθεί ο καρπός κάθε διαθέσιμου ελαιόδεντρου της πόλης.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης έχει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νίκυ Γιάκοβλεφ καθώς και το Γραφείο Παιδείας του Δήμου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου, Γιάννη Φωστηρόπουλου:



«Ξεφόρτωσέ τη την ελιά να σε φορτώσει λάδι» λέει ο σοφός λαός και αυτό ακριβώς κάναμε σήμερα. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή με την καλύτερη ομάδα, τα παιδιά του 12ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου, μαζέψαμε ελιές από τις οποίες θα παραχθεί λάδι για τις ανάγκες των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας. Το όφελος πολλαπλό, αφού οι μαθητές βίωσαν την πρωτογενή συγκομιδή αλλά και έμαθαν την αξία της προσφοράς στο συνάνθρωπο. Φρουτώδης ή πικρή, πράσινη ή μαύρη θα προσφέρει το λάδι στους ωφελούμενους των Κοινωνικών Δομών του δήμου μας και αυτό μας κάνει όλους περήφανους. Η συγκομιδή θα συνεχιστεί από τους υπαλλήλους μας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.