Κωνσταντέλλος και Γιαννακόπουλος υπέγραψαν τη συμφωνία της Βάρκιζας




Η οργανωμένη ακτή της Βάρκιζας (πρώην Yabanaki / Varkiza Resort) πέρασε και επίσημα σε εταιρεία συμφερόντων Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προέδρου της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023.

Οι υπογραφές «έπεσαν» στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μεταξύ του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, σφραγίζοντας τη νέα εποχή της ακτής Βάρκιζας.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη έκταση, ιδιοκτησιακά ανήκε στην ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου), η οποία από τον Ιούνιο του 2023 έχει παραχωρήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η Δημοτική Αρχή ως ελάχιστο ζητούμενο ετήσιο μίσθωμα όρισε το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ συν 6% επί του τζίρου και ελάχιστο ύψος επενδύσεων από τον ανάδοχο ύψους 3 εκατ. ευρώ ενώ η μίσθωση θα είναι μακροχρόνια και συγκεκριμένα για 25 χρόνια.

Όπως αναφέρει το notiareport.gr, o Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατάρτισε προσχέδιο μελέτης διαμόρφωσης της έκτασης την οποία και ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Ιουλίου, βάσει της οποίας έγινε ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το προσχέδιο της μελέτης ακολουθεί κατά γράμμα τις αναλυτικές προδιαγραφές της παραλίας που όρισε το Προεδρικό Διάταγμα του 2004 για τις χρήσεις στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής.



Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, ο νέος υπομισθωτής (Δημήτρης Γιαννακόπουλος) δικαιούται να επιβάλει είσπραξη αντιτίμου για την είσοδο του κοινού μόνο στην οργανωμένη Ακτή, υποχρεούται όμως να επιτρέπει στους δημότες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την πρόσβαση χωρίς καταβολή αντιτίμου. Παράλληλα, ο υπομισθωτής υποχρεούται να εκπονήσει ενιαία συνολική μελέτη διαμόρφωσης των ακινήτων, δηλαδή της οργανωμένης Ακτής Βάρκιζας και της ελεύθερης ανατολικής παραλίας.

Στην ακτή της Βάρκιζας προβλέπεται να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις του Yabanaki, να δημιουργηθούν αναψυκτήρια και ένα εστιατόριο. Για την ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας κάποιες από τις προβλεπόμενες χρήσεις και δραστηριότητες που προτείνεται να σχεδιαστούν είναι η δημιουργία μιας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων, γήπεδα τένις, μπάσκετ, χώροι αθλοπαιδειών, σινεμά. Η παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης από την ΕΤΑΔ προς τον Δήμο και αντίστοιχα η υπομίσθωση της παραλίας στον νέο επενδυτή ο οποίος θα βρίσκεται ουσιαστικά κάτω από την ομπρέλα του Δήμου διαφυλάσσει την ευταξία της ευρύτερης περιοχής καθώς όπως έχει αναφέρει ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, επιχειρηματικά σχήματα της Μυκόνου αναζητούν εντατικά το τελευταίο διάστημα επενδυτική διέξοδο στην περιοχή των 3Β.

Ξεκινούν οι παρεμβάσεις διαμόρφωσης της ακτής Βάρκιζας

Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, η ριζική ανακαίνιση της λουτρικής εγκατάστασης θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2025. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η επένδυση είναι πολύ μεγάλη και χρειάζονται διάφορες εγκρίσεις από αρμόδιους φορείς που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υψώσουν και πάλι διάφορα γραφειοκρατικά διαδικαστικά εμπόδια. Να τονιστεί ότι οι εργασίες για τη διαμόρφωση της πλαζ θα πραγματοποιηθούν σε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης από τον προσεχή χειμώνα.

Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η οργανωμένη ακτή της Βάρκιζας θα λειτουργήσει κανονικά τον Μάιο του 2024. Ειδικότερα, η δημοτική αρχή διασφάλισε ότι ανεξαρτήτως της πορείας των εργασιών, η είσοδος θα είναι ανοικτή για τους επισκέπτες.

Μάλιστα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο νέος μισθωτής συμφώνησαν να προβεί η ανάδοχος εταιρεία σε παρεμβάσεις εντός της εγκατάστασης οι οποίες δεν χρειάζονται αδειοδοτήσεις και να ξεκινήσει την ανακαίνιση των αποδυτηρίων, των τουαλετών και των διαδρομών προκειμένου η εικόνα που θα παρουσιάζει η πλαζ της Βάρκιζας το επόμενο καλοκαίρι να είναι πολύ καλύτερη από την φετινή που ήταν χείριστη. Μάλιστα, οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν εντός του χειμώνα θα φτάσουν τις 500.000 ευρώ. Πηγή: notiareport.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.