Πλησιάζει τους Νταβίντ Σίλβα και «Ελ Νίνιο»




Το… ψάξιμο για τις πρώτες αναμετρήσεις των Εθνικών ομάδων έχει αρχίσει εδώ και μέρες. Όσο σκαλίζεις, τόσο βρίσκεις πραγματάκια. Στάση στο ζευγάρι Ισπανία – Σκωτία, εκεί όπου προέκυψαν ωραία στοιχεία.

Διαβάστε επίσης: Ποιο φρουτάκι δίνει λεφτά

Πρώτος όμιλος των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θα ασχοληθώ και τους Ίβηρες, που κάνουν αγώνα για να μη χάσουν από τα μάτια τους τη σημερινή τους αντίπαλο (Σκωτία). Ορθώς προσφέρονται ως φαβορί, μιας και προέρχονται από θετικές εμφανίσεις. Πρώτα το 7-1 στη Γεωργία και ύστερα το 6-0 επί της Κύπρου. ΟΚ δεν σκότωσε το… θηρίο, αλλά όσο να ‘ναι πέτυχε 13 συνολικά τέρματα και αυτό είναι που μετράει! Από τους παίκτες που έκαναν αισθητή την παρουσία τους ήταν ο αρχηγός Άλβαρο Μοράτα. Ο σέντερ φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης πέτυχε 3 συνολικά γκολ, όλα στο Γερεβάν. Γενικότερα, το «ομορφόπαιδο» της Ισπανίας βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας 5 γκολ σε 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αλλά και 2 σε ισάριθμα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.

Καλό είναι να αναφέρουμε πως με τη «φούρια ρόχα» έχει καταγράψει 33 συνολικά γκολ σε 66 παρουσίες, που σημαίνει πως πετυχαίνει ένα γκολ ανά δύο ματς. Ο 30χρονος βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση του να φτάσει τον αριθμό τερμάτων (35) του εξαιρετικού επιτελικού μέσου Νταβίντ Σίλβα, ενώ λογικά θα βάλει στο… μάτι και τα 38 τέρματα του «Ελ Νίνιο» (Φερνάντο Τόρες). Άλλωστε, είναι μόλις στο 30ό έτος της ηλικίας του, οπότε έχει εύκολα μία τετραετία ακόμη (εφόσον είναι υγιής) με το εθνόσημο.



Για να λέμε όμως και του «στραβού το δίκαιο», η Σκωτία δεν είναι για… πέταμα. Μία χαρά ομάδα είναι, έχει 5/5 νίκες στην προκριματική φάση, αλλά λογικά θα υποκύψει στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης, όπως έγινε και στο σοβαρό φιλικό με την Αγγλία (3-1).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.