Koνδύλης: Η αντιπολίτευση προσπαθεί να ματαιώσει την κατασκευή του ποδηλατοδρόμου




Τα έργα για τον μεγάλο ποδηλαοδρόμο στον Άλιμο προσπαθούν να μπλοκάρουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με καταγγελία που έστειλαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Ισχυρίζονται ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας και ζητούν να ακυρωθεί το έργο. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ζητά από τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Δόγκα που έστειλε την καταγγελία να την ανακαλέσει για να προχωρήσει το έργο. Επισημαίνει ότι ο κ. Δόγκας στο παρελθόν είχε εκφράσει την ίδια διαφωνία για τη Δημοτική Συγκοινωνία η οποία λειτουργεί κανονικά από το 2020.

Να θυμίσουμε ότι η αντιπολίτευση είχε επιχειρήσει να κατεδαφιστεί το Cine Άλιμος αλλά και να σταματήσει το έργο του οδοφωτισμού. Τέλος ο κ. Κονδύλης καλεί την παράταξή “Εμείς στον Άλιμο” να πάρει δημόσια θέση εάν συμφωνεί με την ακύρωση του ποδηλατοδρόμου, την οποία ζητάει το μέλος της Δημήτρης Δόγκας. Δείτε την ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη:

“ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ !!

Άλλο ένα σημαντικό έργο πνοής “στοχοποιεί” η αντιπολίτευση, με την εμπάθεια που την διακρίνει…



Ένα από τα έργα που έχουμε εξαγγείλει, και που σύντομα ξεκινά η κατασκευή του, είναι η δημιουργία μεγάλου ποδηλατοδρόμου στον Άλιμο. Με μήκος 4,7 χιλιόμετρα, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους στη Νότια Αθήνα.

Το έργο (κόστους 3.000.000 €, τα οποία εξασφαλίσαμε με πολύ κόπο από το Ταμείο Ανάκαμψης), περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, και διαμόρφωση χώρων πρασίνου και μικρών πεζοδρόμων κατά μήκος της διαδρομής του ποδηλατόδρομου.

Ο ποδηλατόδρομος ξεκινάει από το ΜΕΤΡΟ στο Άνω Καλαμάκι και καταλήγει στην παραλία (λεωφ. Ποσειδώνος).

Παραμονές της έναρξης του έργου, λάβαμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής άλλη μία ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της αντιπολίτευσης σε βάρος του έργου, η οποία ισχυρίζεται ότι τάχα υπάρχουν “σοβαρά ζητήματα ασφάλειας” και ζητάει να ακυρωθεί το σημαντικό αυτό έργο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δόγκας, που έστειλε την καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και σε πολλούς άλλους φορείς, είχε εκφράσει την ίδια διαφωνία στο παρελθόν (“ζητήματα ασφάλειας”) και για τη Δημοτική Συγκοινωνία Αλίμου, η οποία βέβαια λειτουργεί από το 2020 και έχει πλέον αποδειχθεί στην πράξη ότι κανένα ζήτημα ασφάλειας δεν έχει.

Τα ίδια έλεγαν και κατά του Cine Alimos (ότι είναι παράνομο και πρέπει να κατεδαφιστεί), κατά του οδοφωτισμού led (ότι το έργο δεν πρέπει να γίνει), κατά της Δημοτικής Πινακοθήκης κ.λπ. κ.λπ. Σε όλες τις περιπτώσεις δικαιωθήκαμε, αλλά “συγγνώμη” δεν ζήτησαν ποτέ…

Αυτή τη φορά, μάλιστα, δεν ενημέρωσαν καν τον Δήμο για τη διαφωνία τους, αλλά έστειλαν καταγγελία απευθείας σε τρίτους φορείς και υπηρεσίες, από όπου και ενημερωθήκαμε…

Δυστυχώς, η εμμονή και η εμπάθεια της αντιπολίτευσης αποτελούν στην περίπτωση της πόλης μας μία νοσηρή και ακραία κατάσταση. Πρόκειται για ένα διαρκές εμπόδιο, που καθυστερεί την παραγωγή δημοτικού έργου, ταλαιπωρεί τη Δημοτική Αρχή και της αφαιρεί πολύτιμο χρόνο, αλλά και ζημιώνει τελικά τους πολίτες…

Καλούμε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δόγκα να ανακαλέσει την “καταγγελία” του σε βάρος ενός τόσο σημαντικού έργου για την πόλη μας, αλλά και την παράταξή του “Εμείς στον Άλιμο” να πάρει δημόσια θέση εάν συμφωνεί με την ακύρωση του ποδηλατοδρόμου, την οποία ζητάει το μέλος της.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.