Σπουδαία ευρωπαϊκή διάκριση του Αθλητικού Συλλόγου “Τhe Brotherhood MFT”




Η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου, αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου “Τhe Brotherhood MFT”, για άλλη μια φορά κατάφερε μία πάρα πολύ σημαντική διάκριση και τη μεγαλύτερη της μέχρι τώρα λαμπρής καριέρας της.
Το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών – Γυναικών 2023, την χαρακτηρίζει πλέον ως τη νεότερη Ελληνίδα αθλήτρια (μόλις 18 ετών), στην ιστορία του Ελληνικού Καράτε, η οποία κατέκτησε μετάλλιο σε επίσημο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

► Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών έλαβε χώρα στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας από τις 22 έως τις 26 Μαρτίου 2023.
Η Κωνσταντίνα στο δρόμο της για το βάθρο αντιμετώπισε στο πρώτο αγώνα την Berna Allison από το Λουξεμβούργο σημειώνοντας νίκη με 5-0.
Στο δεύτερο γύρο αντιμετώπισε την Schwartzova Ζuzana από την Σλοβακία, της οποίας επίσης επιβλήθηκε με 5-1.
Στο τρίτο ματς η Κωνσταντίνα ηττήθηκε από τη no1 του παγκόσμιου ranking, Πανευρωπαϊκή και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια από την Ουκρανία Anita Serogina με 6-0, η οποία πηγαίνοντας στον τελικό «τράβηξε» την Κωνσταντίνα στα ρεπασάζ (διεκδίκηση της 3ης θέσης).
Στον ημιτελικό ρεπασάζ, η δεκαοχτάχρονη αθλήτρια ήρθε αντιμέτωπη με την Σκωτσέζα Mcnab Carly, όπου με μία άνετη νίκη με 5-0 προκρίθηκε για τον μικρό τελικό του χάλκινου μεταλλίου.
Σε αυτόν τον αγώνα ο οποίος έγινε μετά από δύο ημέρες όπως όλοι οι τελικοί για το βάθρο, απέναντι της στάθηκε η περσινή χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης Laura Sivert από τη Γαλλία. Μετά από ένα πολύ όμορφο και δυνατό ματς η Ελληνίδα αθλήτρια κέρδισε ξανά με 5-0 σκόρ ανεβαίνοντας έτσι στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

► Ο προπονητής του συλλόγου Σπύρος Μαργαριτόπουλος συνόδευσε όλη την Ελληνική αποστολή ως προπονητής της Εθνικής ομάδας.

► Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου δήλωσε: Το πρώτο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών τελείωσε με έναν κατάλληλο τρόπο. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω τη δυνατότητα να ζώ τέτοιες στιγμές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου @smai_wacokucyprus, @slignos και @bodyclubgr. Ύστερα την ομαδάρα που έχω δίπλα μου @brotherhood_strikingproject και @physiathlon. Όπως πάντα τελευταίο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που με έχει φτάσει ως εδώ, τον δάσκαλό μου Σπύρο Μαργαριτόπουλο. Άχαστο δίδυμο! Πολλά συγχαρητήρια στους φίλους, συναθλητές και επίσης μεταλλιούχους Διονύση Ξένο, Στέφανο Ξένο, Γιώργο Τζάνο και Κωνσταντίνο Μαστρογιάννη.



► Η Ελληνική αποστολή κατέκτησε 5 μετάλλια (3 ασημένια και 2 χάλκινα), φτάνοντας έτσι στην 8η θέση της κατάταξης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.