Άλιμος: Στο κενό η καταγγελία για την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το κλάδεμα των δέντρων




Στέλεχος του “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” είχε προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη, καταγγέλλοντας την Διεύθυνση Περιβάλλοντος για τον τρόπο που κλαδεύονται τα δέντρα. Και φυσικά η καταγγελία έπεσε στο κενό. Δείτε αναλυτικά τι λέει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αντωνάκης:

“Άλλη μια καταγγελία της αντιπολίτευσης, αυτή την φορά προς τον Συνήγορο του Πολίτη από την κα. Ναταλία Σερέτη, στέλεχος του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι/ Εμείς στον Άλιμο.
Φυσικά και αυτή η “καταγγελία” έπεσε στο κενό: κανένα αντίκρυσμα, καμία αποδοχή των όσων ισχυρίζεται η “καταγγέλουσα” (ο Συνήγορος ευγενικά την αποδοκίμασε) και, βέβαια, καμία τεκμηριωμένη ενέργεια ή θετική πρότασή τους προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αλίμου.
Ανειδίκευτοι στη γεωπονία άνθρωποι, χωρίς γνώση, προσβάλλουν και μειώνουν τους Γεωπόνους της Υπηρεσίας Πρασίνου και τις σπουδές τους, αλλά και τη Δημοτική Αρχή, που προσπαθεί καθημερινά για τη φροντίδα και τη συντήρηση του πρασίνου, για την πρόληψη και την προστασία του πολίτη.
Για μια ακόμα φορά, επιλέγουν να κάνουν μικροπολιτική εν όψει των εκλογών. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι η άσκηση βίας κατά των κηπουρών του Δήμου και η παρεμπόδιση του έργου τους δεν είναι “πολιτική”, ούτε “προστασία του πρασίνου”. Είναι επικίνδυνη, παράνομη και αντικοινωνική συμπεριφορά, που μας φέρνει πιο κοντά σε μια κοινωνία βίας.
Συνεχίζουμε να φροντίζουμε το πράσινο καθημερινά, με κόπο και οργάνωση.
Ο Συνήγορος του Πολίτη έδωσε την απάντησή του στους “καταγγέλοντες”, στις εκλογές του Οκτώβρη θα τους απαντήσουν με την ψήφο τους και οι πολίτες.”

Η απάντηση από τον Συνήγορο του Πολίτη:



Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Άλιμος: Στο κενό η καταγγελία για την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το κλάδεμα των δέντρων

  • 11/05/2023 at 1:16 πμ
    Permalink

    Μάλλον έπρεπε να φέρω εγώ τα δείγματα από τα κλαδέματα και φωτογραφίες από τις τομές που κάνουν οι «έμπειροι» κλαδευτές. Μην αγχώνεστε, έχω ωραιότατες φωτογραφίες.
    Ορισμένα από τα δέντρα στα οποία έκανα τις παρατηρήσεις μου… έμοιαζαν μετά από το κλάδεμα σαν να έχουν μαστιγωθεί. Χαρακιές είτε στον κορμό, είτε στην κόμη τους που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.
    Για «καθαρές τομές» ( μιας και είπατε για γεωπόνους που σίγουρα, σε κάθε άλλη περίπτωση, γνωρίζουν τι θα πει «καθαρή τομή» κατά τη διαδικασία κλαδέματος) της υπηρεσίας πρασίνου, ούτε λόγος.
    Επίσης δεν εφαρμόστηκαν κάποιες φυτοπροστατευτικές επεμβάσεις, πριν ή μετά το κλάδεμα… καθαρισμός και απολύμανση των εργαλείων, ούτε οι κλαδευτές συνήθως φέρουν εξοπλισμό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του έργου τους.
    Σε κάποιαποια από τα ελαιόδεντρα να σημειωθεί ότι είναι γεμάτα με όγκους/καρκινώματα στα κλαδιά.
    Πως τους διέφυγαν αυτά;
    Επίσης σε κάποια πεύκα ξέχασαν να κόψουν τις φωλιές από τις κάμπιες ή ορισμένα ξερόκλαδα ή φύλλωμα το οποίο έχει πάρει ξηρό χρώμα…τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν επάνω στο δέντρο, ενώ δεν θα έπρεπε.
    Και κλείνοντας ένα πεύκο στέκεται ήδη νεκρό πίσω από τα σκαλάκια της πεζογέφυρας Λεωφ. Καλαμακίου, από την πλευρά του Pennãrubia. Θα το κόψετε το καημένο ή θα το αφήσετε να στέκεται θεόξερο…; Επιφυλάσσομαι…

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.