Βαρυσήμαντο μήνυμα Κονδύλη για τα Τέμπη και τη μάχη με τους “καρχαρίες” για τη δημοτική περιουσία




Ιδιαίτερη αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών έκανε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης στην ομιλία του για την 25η Μαρτίου, αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.

“Έχουμε προσωπική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Οφείλουμε να πολεμάμε το άδικο. Να είναι καθημερινή μας στάση ζωής” είπε μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την κατάσταση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης όπου κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δημοτική περιουσία. Δείτε αναλυτικά την ομιλία του Ανδρέα Κονδύλη:

Αγαπητές δημότισσες, αγαπητοί δημότες,

Φίλες και Φίλοι,



Χρόνια μας πολλά! Να χαιρόμαστε τη μέρα του Ευαγγελισμού και της Επανάστασης  του 1821. Τα παιδιά του Αλίμου είναι έτοιμα να παρελάσουν, οι σημαίες γαλανόλευκες  παντού, ο ήλιος λαμπρός…, όμως φέτος αυτή η εθνική γιορτή βαρύνεται από το νωπό  τραύμα των Τεμπών. Ένα τραύμα συλλογικό που έχει περάσει σε όλη την ελληνική κοινωνία. 

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα λέμε ότι οι εθνικές επέτειοι είναι αφορμή να αναστοχαστούμε. 

Ας αναστοχαστούμε, λοιπόν: Τι πρόταξαν οι πρόγονοί μας το ’21; Το προσωπικό τους  βόλεμα και το «ας βγάλει κάποιος άλλος το φίδι από την τρύπα»; Ασφαλώς όχι! Ήταν  ψυχές ανήσυχες που διάλεξαν τη σύγκρουση με τους ισχυρούς, τον πόλεμο και τον ενδεχόμενο θάνατό τους αντί για τη δουλεία του Γένους και την υποταγή! Κοινό τους  όραμα μια πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη που θα πορευόταν προς την πρόοδο.  Χωρίς δισταγμούς και φόβο θεώρησαν προσωπική τους ευθύνη να βγουν οι Έλληνες  από την αδικία και τη σκλαβιά και να προχωρήσουν εμπρός. 

Σήμερα, δυστυχώς, η λέξη «ευθύνη» δεν συγκινεί τους πολλούς. Ούτε και η έννοια  «κοινό καλό» εμπνέει. Προτιμάται η αδιαφορία, η στασιμότητα, το «έτσι τα βρήκαμε,  έτσι θα τ’ αφήσουμε». Αν αγαπάμε τον τόπο μας, αν πραγματικά τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν, για να έχουμε σήμερα την ελευθερία μας, με αφορμή τη σημερινή γιορτή ας σκεφτούμε τι κάνει ο καθένας μας γι΄ αυτή τη χώρα. Ας πάψουμε να δικαιολογούμε συνεχώς τον εαυτό μας και να ρίχνουμε τις ευθύνες στον διπλανό. Έχουμε προσωπική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Οφείλουμε να πολεμάμε το άδικο. Το χρωστάμε σ’ εμάς, σε όσους προηγήθηκαν και σε όσους ακολουθούν. Γιατί μην ξεχνάμε…: 

«Όσοι το χάλκεον χέρι

βαρύ του φόβου αισθάνονται,

ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην

η ελευθερία.»(Κάλβος, Εις Σάμον)

Σας ευχαριστώ

Πηγή φωτό: Foni Tou Alimou

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.