Τραγωδία έξω από σχολείο: Νεκρός σε τροχαίο ανήμερα της γιορτής του ο διευθυντής




Ο Σίμος Σωτηριάδης 64 ετών ανήμερα της ονομαστικής του εορτής παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από φορτηγό που οδηγούσε 39χρονος, έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο της Αριδαίας, όπου υπηρετούσε ως διευθυντής.

Σύμφωνα με το pellanews.gr, o Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης με απόφαση του λόγω πένθους αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, ενώ η αστυνομία διερευνά τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου. Το τροχαίο δυστύχημα έγινε την ώρα που ο άτυχος διευθυντής πήγαινε στο σχολείο. Ο Σίμος Σωτηριάδης είχε διατελέσει πρόεδρος του Δ.Σ. Αλμωπίας.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση:

Την ημέρα της ονομαστικής σου εορτής, την ημέρα που σαν σήμερα κηδέψαμε την μητέρα σου, αυτήν την ημέρα, μας άφησες για το αιώνιο σου ταξίδι. Η προσφορά σου στην σχολική κοινότητα. Η προσφορά σου στην τοπική αυτοδιοίκηση, Η προσφορά σου στην κοινωνία. Η προσφορά σου στην εκπαίδευση, Η προσφορά σου στην νεολαία, θα μείνει αξέχαστη. Τέτοιες στιγμές τα λόγια είναι περιττά, Σίμο μας άφησες νωρίς, καλό παράδεισο.



Άνθρωποι που τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του, τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης, όσο και στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας) συντετριμμένοι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που συνέβη.

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, έχουν σβήσει τα πάντα γύρω μου και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη» τόνισε συντετριμμένος στο grtimes, ο Παύλος Κοροσίδης, υποδιευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, το οποίο με απόφαση του δημάρχου, Χρήστου Μπάτση, δεν λειτούργησε σήμερα λόγω πένθους.

«Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην εκπαίδευση και στα παιδιά. Ήταν ένας διδάσκαλος για όλους μας. Έδειχνε ενδιαφέρον για οποιοδήποτε θέμα. Από το πιο σημαντικό, μέχρι το πιο ασήμαντο. Γι’ αυτό και η κατάσταση εδώ πλέον, είναι εξωφρενική. Έχει ξεφύγει από τη διαχείρισή μας, ήταν ο ηγέτης μας. Ήμασταν όλοι μια αγκαλιά» πρόσθεσε ο υποδιευθυντής του σχολείου.

Σε ερώτηση για το πώς ακριβώς συνέβη το τραγικό περιστατικό, ο κ. Κοροσίδης, σημείωσε πως «κανείς δεν έχει καταλάβει. Ήταν σκοτάδι, δεν είχε ξημερώσει ακόμα. Προσέρχονταν στο σχολείο, όταν συνέβη. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το διανοηθώ, να το συνειδητοποιήσω». Ενώ για το διάστημα που το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, ο υποδιευθυντής τόνισε πως «θα υπάρξει αίτημα να μείνει κλειστό και τη Δευτέρα. Πρέπει να δούμε ψυχολόγους, να διαχειριστούμε την κατάσταση». Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας

Σήμερα, 3 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 07:35 περίπου στην Αριδαία Πέλλας, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 64χρονο πεζό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 64χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.