Γιώργος Παπανικολάου: Ο Δήμος Γλυφάδας με νέα όπλα στη μάχη του χιονιά




Με τέσσερα καινούργια και πλήρως εξοπλισμένα μηχανήματα, που κάνουν εκχιονισμό και ρίχνουν αλάτι, ο δήμος Γλυφάδας είναι περισσότερο έτοιμος από κάθε άλλη φορά για το κύμα κακοκαιρίας, που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου:

“Ο πρώτος χιονιάς του φετινού χειμώνα πλησιάζει και ο βαθμός ετοιμότητας που έχουμε είναι πολύ υψηλός:

Ήδη τον τελευταίο χρόνο, μετά από μεθοδική προετοιμασία και οργανωμένη προσπάθεια, έχουμε προμηθευτεί τέσσερα ολοκαίνουργια, ειδικά εξοπλισμένα οχήματα για την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας.

Με μαχαίρια, αλατιέρα και σύγχρονες δυνατότητες για εκχιονισμό.



Όλα μάλιστα είναι «πολυεργαλεία» – από την άνοιξη και μετά αλλάζουμε τον εξοπλισμό που φέρουν σε πυροσβεστικό και είμαστε έτοιμοι για τυχόν πυρκαγιές!

Δεν είναι μόνο αυτό: Η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι χρειάζεται ιδιαίτερα συστηματική προετοιμασία, γιατί με την κλιματική αλλαγή τα ακραία φαινόμενα πλέον καραδοκούν.

Γι’ αυτό ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε τον πάγιο εξοπλισμό μας κι έχουμε επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο.

Γι’ αυτό έχουμε προμηθευτεί μπόλικο αλάτι για να ρίξουμε ακόμα και προληπτικά στους δρόμους και να μείνουν ανοιχτοί, έχουμε αλυσίδες στα λάστιχα όλων των υπηρεσιακών μας οχημάτων, έχουμε τους φορτωτές μας, είμαστε καθόλα εξοπλισμένοι για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της πόλης μας και για να μην κινδυνεύσει κανείς.

Όλη η Πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας είναι στο πόδι, σε πλήρη και διαρκή επιφυλακή όλες τις επόμενες ημέρες.

Καλούμε όλες και όλους να δίνουν μεγάλη προσοχή στις συμβουλές των ειδικών και στις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και – εφόσον τελικά ρίξει πολύ χιόνι – να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.