2.000.000 ευρώ πήραν οι λαθροδιακινητές που στίβαξαν 483 άτομα σε αλιευτικό




Ποσό που αγγίζει τα δύο εκατομμύρια δολάρια αποκόμισαν οι λαθροδιακινητές που στίβαξαν 483 άτομα στο αλιευτικό

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη διάσωση των 483 αλλοδαπών (336 άνδρες, 10 γυναίκες, 128 ανήλικα αγόρια, 9 ανήλικα κορίτσια) που έλαβε χώρα την 22-11-2022 στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας στην Κρήτη:

Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προανάκρισης που πραγματοποιήθηκε από στελέχη Λ/Σ Παλαιοχώρας Χανίων και Γρ. Ασφαλείας Κ.Λ.Χανίων με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε συνεργασία ως προς την έρευνα με το κινητό Γραφείο Επιχειρήσεων (Mobile Office) της EUROPOL, από την οποία και ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), προέκυψε η εμπλοκή (07) διακινητών εκ των (483) αλλοδαπών οι οποίοι και συνελήφθησαν για παράβαση των Ν.3386/2005 «παράνομη είσοδο στη χώρα», Ν.4251/2014 «διευκόλυνση» σε συνδυασμό με τα άρθρα 45 Π.Κ. «συναυτουργία», 306 Π.Κ. «έκθεση» και 187 παρ. 2 Π.Κ. «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία καταβάλλοντας, σε μέλη του κυκλώματος τα χρηματικά ποσά των 3.000 έως 4.000 δολαρίων κατά άτομο.



Οι επτά συλληφθέντες είχαν την διακυβέρνηση του αλιευτικού σκάφους, μήκους περίπου 25 μέτρων, κατά την διάρκεια της παράνομης μεταφοράς, κατέχοντας διακριτούς ρόλους ως προς τις διάφορες ενέργειες-εργασίες επάνω στο σκάφος, το οποίο λόγω των υπεράριθμων επιβαινόντων και της έλλειψης σωστικών μέσων, ήταν ακατάλληλο για πλεύση.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Χανιών, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.