«Οι Αλιμοπεριπέτειες ξεκινούν» για παιδιά 6 έως 11 ετών




Ο Δήμος Αλίμου εγκαινιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Αλιμοπεριπέτειες ξεκινούν» για παιδιά 6 έως 11 ετών. Πρόκειται για δωρεάν διαδρομές/ξεναγήσεις μέσα στην πόλη μας που αποκαλύπτουν στα παιδιά τους φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς του Αλίμου.

Κατά τους περιπάτους δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση, την τέχνη του θεάτρου και την επαφή με τη φύση. Τα παιδιά εφοδιάζονται με συγκεκριμένο βιβλίο, που παρέχεται κι αυτό δωρεάν, το οποίο λειτουργεί σαν οδηγός της διαδρομής και ο περίπατος διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης με δώρα για τους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες!

Σάββατο πρωί τα παιδιά ξεκινούν για τις «Αλιμοπεριπέτειες» και επισκέπτονται το κτήμα Γερουλάνου, τον ναό των Εισοδίων, το αρχαίο θέατρο του Ευωνύμου, ενώ παράλληλα παίζουν με καρπούς και δημητριακά μιμούμενα τις προσφορές στα Θεσμοφόρια ή προσπαθούν να αναπαραστήσουν την αρχαία κωμωδία σύμφωνα με όσα έμαθαν.

Σ’ αυτές τις ξεναγήσεις τα παιδιά θα μάθουν για τη σπουδαιότητα του νερού αλλά και τη μυθολογική του διάσταση, ενώ θα συζητήσουν για τα φυτά, τα ζώα και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής στην αρχαιότητα, για τα εργαστήρια κεραμικής, για τον οψιανό που βρέθηκε στις ανασκαφές και τη σύνδεσή του με τη Μήλο, για τα εργαστήρια, όπου φτιάχνονταν τα πανιά των καραβιών της αρχαίας Αθήνας, μα και για τα μελίσσια, με ιδιαίτερη αναφορά στη σπουδαιότητα της μέλισσας για τη διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας του πλανήτη.



Με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και την πανδημία είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία να μετατραπεί ο εξωτερικός χώρος σε χώρο γνώσης και πολιτισμού με εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε συνεργασία με μουσειολόγους, ξεναγούς και ιστορικούς αρχαιολόγους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.