Οι “Εσκομπάρ” των ελληνικών βουνών (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)
Eξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται στην καλλιέργεια ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση ναρκωτικών στο εσωτερικό της χώρας μας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που ξεκίνησε προχθές (02-08-2022) τις πρώτες πρωινές ώρες, εντοπίστηκαν -3- μεγάλες «φυτείες», με συνολικά -2.193- δενδρύλλια κάνναβης, σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή του Δήμου Αγιάς Λάρισας. Για την ακρίβεια, ο «φυτείες» εκτείνονταν σε -3- διαζώματα καλύπτοντας συνολική έκταση -7- στρεμμάτων περίπου.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Συνελήφθη, προχθές (02-08-2022), ένας 30χρονος αλλοδαπός, ως ιθύνων νους της εγκληματικής ομάδας, ενώ, όπως προέκυψε, μέλη αυτής, τυγχάνουν ακόμη -3- ομοεθνείς του, άνδρες, ηλικίας 32, 34 και 42 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό διά της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Πιο αναλυτικά, υπό την εποπτεία και άμεση καθοδήγηση του 30χρονου, οι δράστες προέβαιναν σε καλλιεργητικές εργασίες στις «φυτείες». Παράλληλα, διέμεναν σε πρόχειρα παραπήγματα – σκηνές εντός των «φυτειών», από όπου ταυτόχρονα επιτηρούσαν και κατόπτευαν την ευρύτερη περιοχή, ώστε άμεσα και έγκαιρα να αντιλαμβάνονται τυχόν προσέγγιση των διωκτικών Αρχών.

Η διάταξη των φυτειών στον περιβάλλοντα χώρο είχε γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμη κι από αέρος να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους, αφού στα σημεία που είχε γίνει η φύτευση των δενδρυλλίων κάνναβης είχαν αφεθεί ενδιάμεσα δένδρα, που εξασφάλιζαν «φυσική κάλυψη».

Οι «διαδικασίες καλλιέργειας» περιελάμβαναν οργανωμένο δίκτυο άρδευσης, που κάλυπτε όλη την έκταση των φυτειών, χρήση γεωργικών λιπασμάτων και άλλες συναφείς δραστηριότητες, ενώ οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλο χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως στεγνωτήριο – ξηραντήριο των φυτών, προκειμένου μετά από κατάλληλο διαχωρισμό να καθίσταται άμεσα δυνατή η περαιτέρω διάθεση των ποσοτήτων κάνναβης.

Στα παραπήγματα βρέθηκαν οικιακά σκεύη, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα που παρείχαν τη δυνατότητα στους δράστες να διαβιούν εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της αδυναμίας προσέγγισης οχημάτων στο χώρο εξαιτίας του απόκρημνου εδάφους, η μεταφορά των δενδρυλλίων κάνναβης πραγματοποιήθηκε από μεγάλο αριθμό αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν συνολικά:

  • -2.193- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -50- εκατοστά έως -3- μέτρα,
  • ποσότητα κάνναβης σε φούντα, συνολικού βάρους -22- κιλών και -250- γραμμαρίων,
  • ποσότητα κλώνων και φύλλων κάνναβης, συνολικού βάρους -2- κιλών και -150- γραμμαρίων,
  • διάφορα αντικείμενα – σύνεργα που σχετίζονται με την κατ’ επάγγελμα και οργανωμένη καλλιέργεια κάνναβης,
  • -2- Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα,
  • -9- κινητά τηλέφωνα,
  • -3- διαβατήρια και έγγραφα, καθώς και
  • το χρηματικό ποσό των -4.865- ευρώ και -3.800- λεκ.

Στις διαδικασίες και τις αστυνομικές έρευνες, εκτός από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, συμμετείχαν περισσότεροι από -60- αστυνομικοί και συγκεκριμένα, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.ΠΚ.Ε.) Λάρισας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, καθώς και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών (Τ.Ε.Ε.) της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Ο 30χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πύργου, ένας αλλοδαπός άνδρας ως το αρχηγικό μέλος της ομάδας, που καλλιεργούσε τον Ιούνιο του έτους 2021, φυτεία 4.325 δενδρυλλίων κάνναβης στην Ανδρίτσαινα.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη τέσσερις άνδρες (τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, αξιοποιώντας τα στοιχεία και πειστήρια, που συνέλεξαν κατά τις έρευνές τους και σε συνεργασία με το γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των πέντε κατηγορούμενων, που καλλιεργούσαν την μεγάλη φυτεία κάνναβης στην Ανδρίτσαινα.

Σε βάρος του συλληφθέντα και των τεσσάρων συνεργών του εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών από κοινού (καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης κατ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος, που ξεπερνά τις 75.000 ευρώ) και της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου από κοινού.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης υπενθυμίζεται ότι :

Στις 28-6-2021, σε δύσβατη δασική περιοχή της Ανδρίτσαινας, είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδρίτσαινας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δραστών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει οκτώ ειδικά διαμορφωμένους χώρους καλλιέργειας φυτών κάνναβης, στους οποίους οι δράστες είχαν αποψιλώσει την υπάρχουσα βλάστηση και καλλιεργούσαν συνολικά (3562) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως ενός μέτρου περίπου και (763) φυντάνια κάνναβης.

Οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει δύο παρατηρητήρια με στρώματα, σε σημείο με μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον χώρο της φυτείας, όπου διέμεναν και παρακολουθούσαν τόσο τη φυτεία, όσο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ στο εσωτερικό της φυτείας, ανάμεσα σε υφιστάμενη βλάστηση, είχαν εγκαταστήσει πρόχειρο παράπηγμα, όπου ανευρέθηκαν τρόφιμα, φιάλη υγραερίου και ρούχα, για την παραμονή τους στον χώρο.

Σε ένα από τα παρατηρητήρια είχε εντοπιστεί μια κυνηγετική καραμπίνα και μία χάρτινη συσκευασία με (25) κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ και στα δύο παρατηρητήρια είχαν εντοπιστεί και είχαν κατασχεθεί προσωπικά αντικείμενα των καλλιεργητών, ασύρματη συσκευή ενδοεπικοινωνίας, μπαταρίες αυτοκινήτων που χρησίμευαν για την φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, πλαστικά μπουκάλια, φορτιστές κινητών, ρούχα και τρόφιμα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης και την περαιτέρω διακίνηση τους θα ανερχόταν στο χρηματικό ποσό του 1.500.000 ευρώ περίπου.

Ως προς την δεύτερη φυτεία που καλλιεργούσε ο συλληφθείς με συνεργό του, φέτος, σε περιοχή της Βοιωτίας, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Εντοπίστηκε, χθες το πρωί, σε περιοχή της Βοιωτίας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πύργου, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Βοιωτίας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πύργου, δύο αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών. Ο ένας από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς ήταν το αρχηγικό μέλος της ομάδας που καλλιεργούσε την φυτεία στην Ανδρίτσαινα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, εντόπισαν σε δασώδη περιοχή, σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που περιβάλλονταν με φυσική κάλυψη από πυκνή βλάστηση, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από (360) δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας, ενώ βρήκαν ακόμη στον χώρο της φυτείας και κατάσχεσαν, πέντε πλαστικές δεξαμενές με νερό, λάστιχα ποτίσματος, καλλιεργητικά εργαλεία και λιπάσματα.

Παράλληλα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει μεταλλικές σωλήνες άρδευσης συνολικού μήκους 300 μέτρων, που συνδέονταν με ηλεκτρικό μηχάνημα, που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά του νερού.

Ως προς τον δεύτερο συλληφθέντα διακριβώθηκε ότι, μετέφερε τον συνεργό του, βραδινές ώρες, με αγροτικό αυτοκίνητο, κοντά στον χώρο της φυτείας και στη συνέχεια τον παραλάμβανε νωρίς το πρωί και διευκόλυνε την μετάβαση του σε άλλη περιφέρεια, για να μην κινήσει υποψίες με την παρουσία του στην περιοχή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.