Έπιασε βλαχοσφυρίδα πάνω από 43 κιλά
Προσωπικό ρεκόρ πιάνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια από τότε που άρχισε να ασχολείται με το ψάρεμα πέτυχε o Γιώργος Καζούλης στα Χανιά. Συγκεκριμένα έπιασε βλαχοσφυρίδα, πάνω από 43 κιλά.

Η ανάρτηση του Γιώργου Καζούλη


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
«Προσωπικό ρεκόρ ψαριού με λεπτά εργαλεία!

Εξοπλισμός slow jigging:

– Καλάμι: Shout spj Drive 100-200gr

– Μηχανισμός: Daiwa saltiga

– Νήμα: Seaguar PEx8 no1,5

– Παράμαλλο: Seaguar fx 0,43mm

Σίγουρα από τις πιο ωραίες μάχες που έχω ζήσει μέχρι σήμερα!

Λίγα λόγια για την ιστορία: Πρωινό Κυριακής 4:00 πμ ξεκινάμε απ το σπίτι για να φτάσουμε στο μακρινό προορισμό μας στις 7:00 περίπου. Νωρίς το πρωί, πολλή υγρασία, λες και ένα σύννεφο έχει κολλήσει 10μ πάνω από τη θάλασσα. Συνθήκες στις οποίες τα ψάρια είναι συνήθως κρυμμένα και νωχελικά. Αποφασίζουμε να επιστρέψουμε σε πιο κοντινά σημεία μίας και η πρόγνωση καιρού είχε πέσει έξω.

Πάμε λοιπόν σ’ ένα γνώριμο σημείο όπου 3 φορές στο παρελθόν έχω χάσει τέτοιο ψάρι, πρώτη φορά πριν από  5 χρόνια. Ένας τόνος μου σπάει τη μπίλια της μανιβέλας στο “βαρύ” μου σετάκι και έτσι μένω χωρίς “χοντρά” εργαλεία. Το Shout είναι το πιο αξιόπιστο που μου μένει να χρησιμοποιήσω, με στόχο κάποιο φαγκρί στην περιοχή. Ένα απότομο ρούφηγμα και χάνω το δόλωμα περίπου ένα μέτρο.  Σκέφτομαι ότι είναι βλάχος, ενώ όμως του παίρνω 15μ και το κρατάω όσο μπορώ, κόβει το παράμαλλο στα δόντια του.

Λέω με τέτοια εργαλεία είναι μάταιο να ξαναπροσπαθήσουμε και ρίχνουμε 50μ + πιο δίπλα να δοκιμάσουμε πάλι για φαγκριά. Ακριβώς το ίδιο χτύπημα και τραβάω πάλι όσο πιο γρήγορα γίνεται δίνοντας όλη την παραβολή του καλαμιού. Λέω ίσως έχω μια πιθανότητα άμα το ψάρι δεν είναι πολύ μεγάλο να το πάρω. Ακολουθεί μάχη 20 λεπτά. Μόλις φάνηκε στην επιφάνεια πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Το ψάρι ήταν από τα μεγαλύτερα που έχω πιάσει.  Όμως ο τρόπος με είχε αφήσει άφωνο! Pe 1,5 και 0,43 έλεγα συνέχεια! Το ψάρι είχε και το προηγούμενο δόλωμα μέσα στο στόμα του. Ίσως βοήθησε λίγο και η εμπειρία με ψάρια του είδους,  αλλά πραγματικά η δύναμη που έχουν αυτά τα εργαλεία είναι απίστευτη!».

«43 κιλά έδειξε η ζυγαριά»

Ο Γιώργος Καζούλης μίλησε στην ιστοσελίδα, Flashnews.gr και τόνισε: «Το ψάρι αλιεύτηκε σε βάθος 180μ με την τεχνική του jigging, ανάμεσα από την Γράμβουσα και τα Αντικύθηρα. Πρόκειται για το είδος epinephelus caninus (βλαχοσφυρίδα) της οικογένειας του ροφού. Ζει σε μεγάλα βάθη και φτάνει σε αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος από τον ροφό και τη σφυρίδα. Το ψάρι πιάστηκε με πολύ λεπτό εξοπλισμό, τον ίδιο που χρησιμοποιώ συνήθως για ψάρια 3-4 κιλά”.

Ενώ μας επισημαίνει: «Δεν κατάφερα να το ζυγίσω το ψάρι, τέτοια μεγέθη θέλουν γερανό για να σηκωθούν ολόκληρα χωρίς να ακουμπούν κάπου. 43 κιλά έδειξε η ζυγαριά σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια. Οπότε σίγουρα ήταν παραπάνω».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.