1.476 έργα και δράσεις στο Νότιο Τομέα Αθηνών με προϋπολογισμό 87 εκ. ευρώ




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Την πεποίθηση πως το ΕΣΠΑ μπορεί να μετατραπεί σε πολλαπλασιαστή ισχύος για κάθε πόλη της Αττικής, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την τοποθέτησή του στο workshop για το νέο ΕΣΠΑ και την πορεία υλοποίησης των έργων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης και αναφερόμενος στη σειρά έργων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια στους Δήμους του Νότιου Τομέα, εστίασε στο εμβληματικό έργο της αστικής ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, στη συμμετοχή της Περιφέρειας στα έργα ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας από την Καλλιθέα έως και τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με έμφαση στην οριοθέτηση του ρέματος Πικροδάφνης. Σε αυτό το σημείο ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Αττικής υπέβαλλε αίτηση χρηματοδότησης για το έργο οριοθέτησης και έργων διευθέτησης του ρέματος Πικροδάφνης συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ, στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 και αναμένεται η άμεση έγκριση χρηματοδότησης και δημοπράτησής του, εντός του 2022. 

Παράλληλα επισήμανε πως η υλοποίηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης, εδώ και δεκαετίες στο Ελληνικό σε συνδυασμό με τα έργα της Περιφέρειας συντείνουν στη βεβαιότητα πως «Η ευρύτερη περιοχή του Νότιου Τομέα της Αττικής, αποτελεί σήμερα την ατμομηχανή της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της ίδιας της χώρας».  

   Γ. Φωστηρόπουλος: «Aναδεικνύονται ολοκάθαρα τα παραγωγικά αποτελέσματα της οργανωμένης δουλειάς από την Περιφέρεια Αττικής»



Το δεύτερο workshop που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθηνών, παρουσία Δημάρχων του Νότιου Τομέα, εντάσσεται στον κύκλο των σχετικών θεματικών ημερίδων με κεντρικό σύνθημα «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου»  που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, και θα ολοκληρωθεί, στη Δυτική Αττική στις 28 Ιουλίου.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Δ. Νάνου. Παρόντες στην Ημερίδα ήταν οι Δήμαρχοι Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου. Τον Δήμο Καλλιθέας εκπροσώπησε ο Νίκος Νικολακόπουλος Γενικός Γραμματέας και ο Δημήτρης Παπαθανάσης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης εκπροσώπησε ο Αντώνης Αντωνόπουλος Γενικός Γραμματέας και ο Βασίλης Κρητικός Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας. Παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Χ. Θεοδωρόπουλος, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Ν. Σμύρνης Μ. Χρηστάκης, οι Αντιδήμαρχοι Αγ. Δημητρίου Αναστάσιος Αδαμόπουλος και Βασίλειος Κουτσοβασίλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαίρη Βιδάλη,  Αδαμοπούλου Γεωργία και Γρηγορίου Ηλίας, ο Διευθυντής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Χ. Πασβαντίδης και εκπρόσωποι επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος αφού έκανε αναφορά στα μεγάλα- εμβληματικά, έργα που συγχρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής για την πόλη του Π. Φαλήρου, «βάσει της πορείας αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, του υπέρ-πολύτιμου αυτού χρηματοδοτικού εργαλείου, που  αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης, ελπίδας και προοπτικής για την Αττική» υπογράμμισε:«Μέσα από το εύρος δράσεων και παρεμβάσεων στο πλαίσιο της τριετούς πορείας υλοποίησης έργων στην Ενότητα Νοτίου Τομέα, αλλά και με πληθώρα εργαλείων ανάπτυξης μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ με το βλέμμα στο 2027, αναδεικνύονται ολοκάθαρα τα παραγωγικά αποτελέσματα της οργανωμένης, συστηματικής, δουλειάς από την Περιφέρεια Αττικής».

Η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών Δ. Νάνου στην ομιλία της τόνισε πως ο Νότιος Τομέας Αθηνών πρωταγωνιστεί και αυτός στο μωσαϊκό αναπτυξιακού και επενδυτικού σχεδιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά μήκος της παράκτιας ζώνης και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: « Βλέπουμε την εξέλιξή του σε πρότυπο ανάπτυξης, σε οργανωμένο πόλο έλξης με πολλά σημεία ενδιαφέροντος, που ενδέχεται να συγκεντρώσει πάνω του την κοινωνική και οικονομική ζωή της Αττικής, σε κόμβο γαλάζιας οικονομίας, με διεθνή εμβέλεια. Στη συνέχεια η κα Νάνου και αναφερόμενη στα εμβληματικά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή εστίασε στην ολοκληρωμένη ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου στο μητροπολιτικό πόλο Ελληνικού – Αγ. Κοσμά, στις Μαρίνες Φλοίσβου, Αλίμου, Αγίου Κοσμά, Γλυφάδας, αλλά και στη δημιουργία ενιαίου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων από το ΣΕΦ μέχρι τα Αστέρια Γλυφάδας, συνολικού μήκους 22 χλμ. που θα ενοποιεί λειτουργικά την παράκτια ζώνη. «Όλα αυτά τα έργα αλλάζουν την εικόνα της Περιφέρειας Αττικής και της Ενότητας Νοτίου Τομέα, χωρίς όμως να χαθεί η ταυτότητά της», σημείωσε κλείνοντας.

Ποτέ δεν ήταν εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας για την Ανάπλαση του Φαληρικού όρμου

Αναφερόμενος στο εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου διευκρίνισε πως δεν υπήρξε ποτέ εξασφαλισμένη χρηματοδότηση  από ίδιους πόρους της Περιφέρειας για το έργο. «Αυτό το έργο για να υλοποιηθούν όλες οι φάσεις του, απαιτούνται πάνω από 400 εκ.€. Τα χρήματα αυτά ποτέ δεν υπήρχαν στο ταμείο της Περιφέρειας στο σύνολό τους. Ποτέ. Απλά κάποιοι ξεκίνησαν ένα έργο, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες μελέτες, χωρίς να έχουν τα χρήματα, ελπίζοντας ότι στην πορεία θα τα έβρισκαν, άγνωστο από πού και πως. Τι κάναμε εμείς; Το αυτονόητο. Καταρχήν κάναμε κανονικές μελέτες. Για να δούμε τι πραγματικά χρειάζεται για να τελειώσει η πρώτη φάση και πόσο τελικά αυτή θα κοστίσει. Κι ήρθαμε αντιμέτωποι με την πρώτη αλήθεια. Χρειαζόμασταν όχι 75 εκ. που είχε συμβασιοποιηθεί το έργο, αλλά πάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ. Για την πρώτη μόνον φάση. Ενώ έπρεπε να ψάξουμε να βρούμε τα χρήματα και για τις επόμενες φάσεις. Αναζητήσαμε άλλες πηγές χρηματοδότησης. Δηλαδή Ευρωπαϊκούς πόρους. Κάναμε αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις. Με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ), με τα Υπουργεία. Ενώ παράλληλα, τρέχαμε μέσα σε περίοδο πανδημίας να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η πρώτη φάση.

Σύντομα η δημοπράτηση της Β’ Φάσης

Σχετικά με το πως προχωράει το χρονοδιάγραμμα του έργου ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «Που βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα; Έχουμε ολοκληρώσει την πρώτη φάση , στο σύνολό της σχεδόν, όσον αφορά την οδοποιία και τα αντιπλημμυρικά. Στο ερώτημα πότε θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη δημοπράτηση της επόμενης φάσης, θα σας πω με ειλικρίνεια, πολύ σύντομα. Σήμερα που μιλάμε βρισκόμαστε σε συνεργασία με τους  Jaspers (Τεχνικοί Σύμβουλοι της ΕΤΕΠ), προκειμένου να εγκρίνουν τις συνταχθείσες μελέτες που διασφαλίζουν το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα του έργου,  το οποίο είναι απαιτητό για να προκρίνουν την χρηματοδότηση του. Θεωρώ ότι είμαστε στην τελική ευθεία. Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή την ένταξη του συνόλου του έργου (Α και Β Φάση), στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίζουμε την επιστροφή 115 εκ. € (ίδιοι πόροι που δαπανήθηκαν στην Α’ φάση) στο ταμείο της Περιφέρειας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για έργα ανάπτυξης προς τους Δήμους της Αττικής». Σε αυτό το σημείο ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως στο αμέσως προσεχές διάστημα η ειδική Υπηρεσία του ΥΜΕΠΕΡΑΑ θα εκδώσει πρόσκληση προς την Περιφέρεια Αττικής, για τη χρηματοδότηση της Α’ και Β΄ Φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Οι Δήμοι του Νότιου Τομέα αλλάζουν πρόσωπο

Αναφερόμενος στα σημαντικά έργα που γίνονται από την Περιφέρεια στο Νότιο Τομέα ο κ. Πατούλης τόνισε πως μόνο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020 υλοποιούνται στο Νότιο Τομέα 1.476 έργα και δράσεις, με προϋπολογισμό 87 εκ. ευρώ. Με τα χρήματα του ΠΕΠ μεταξύ άλλων:

  • Κατασκευάστηκαν δύο σύγχρονες πεζογέφυρες επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος
  • Έγινε επέκταση του αμαξοστασίου του Τραμ στο Ελληνικό.
  • Δόθηκαν 39,8 εκ. ευρώ σε 1.427 επιχειρήσεις ως δωρεάν κεφάλαιο κίνησης για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του covid.
  • Xρηματοδοτήθηκαν με 20 εκ. ευρώ περίπου, κοινωνικές δομές και 24 παρεμβάσεις κοινωνικής προστασίας, για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
  • Γίνονται ενεργειακές αναβαθμίσεις σε Δημοτικά Κτίρια με προϋπολογισμό 8 εκ. ευρώ περίπου
  • Δόθηκαν επίσης μέσω του ΠΕΠ Αττικής 4,8 εκ. ευρώ , για το αντιπλημμυρικό στην οδό Κανάρη του Δήμου Αλίμου.
  • Ενώ μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αθήνας , χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις ΟΧΕ με 35,4  εκ. ευρώ.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, όπως ανέφερε, θα υπογραφεί η απόφαση ένταξης στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, του έργου «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 535.751 €, το οποίο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας. Επιπρόσθετα έχει μελετηθεί με πόρους του ΕΔΣΝΑ και έχει οριστικοποιηθεί η μελέτη για τη δημιουργία πράσινου σημείου στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου, συνολικού προϋπολογισμού 4,7 εκ. €. Η χρηματοδότηση αυτού του έργου θα γίνει από το νέο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027. Σημαντική δουλειά έχει γίνει στον τομέα της οδικής ασφάλειας, σημείωσε. «Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, γίνεται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση σε όλο το δίκτυο της Νότιας Αθήνας. Η παρέμβαση αυτή περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων led, την αναβάθμιση των πράσινων νησίδων, τη δημιουργία διαγραμμίσεων, την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών. Παράλληλα γίνονται εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις ,για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια» τόνισε. Κλείνοντας εστίασε σε ένα πραγματικά εμβληματικό για την περιοχή του Νότιου Τομέα, το  αθλητικό έργο, το οποίο η Διοίκηση της Περιφέρειας ξεκόλλησε και υλοποιεί. «Αναφέρομαι στο νέο κλειστό Γυμναστήριο της Αρτάκης, στη Νέα Σμύρνη. Ένα σύγχρονο κλειστό γήπεδο , στον ίδιο χώρο που έγραψε τη δική του τεράστια ιστορία ένας μεγ άλος αθλητικός σύλλογος ο Ιστορικός Πανιώνιος», σχολίασε.

Για πρώτη φορά ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική μελέτη για τον Νότιο Τομέα

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι για τη διοίκηση της Περιφέρειας τα ζητήματα αντιπλημμυρική προστασίας είναι σε προτεραιότητα. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε πως «για πρώτη φορά, πέραν από τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έχουν εκτελεστεί ή εκτελούνται στους Δήμους του Νότιου Τομέα, υπάρχει μια ολοκληρωμένη εκτίμηση του πλημμυρικού κινδύνου της περιφερειακής ενότητας, με βάση τα νέα δεδομένα, που εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο και το Πολυτεχνείο». «Με βάση την πρόταση αυτή προχωράμε σε έναν νέο σχεδιασμό παρεμβάσεων , πέραν των 9 έργων που έχουν ήδη γίνει ή εκτελούνται σήμερα η πρόκειται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα, με προϋπολογισμό 23 εκ. ευρώ περίπου Διεκδικούμε πόρους για πρόσθετα  έργα, που θα θωρακίσουν την ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε οι πολίτες της Νότιας Αθήνας να αισθάνονται ασφαλείς για τις ζωές και τις περιουσίες τους κι αυτό θα τους το διασφαλίσουμε», ανέφερε.  

Γ. Πατούλης: «Αυξήσαμε την απορρόφηση του ΕΣΠΑ από το 34 στο 90% – Συνολικά στην Αττική εκτελούνται 2.000 έργα με προϋπολογισμό άνω των 2 δις ευρώ»

«Συνολικά, μέσω ΕΣΠΑ, στην Αττική εκτελούνται 2.000 έργα με προϋπολογισμό άνω των 2 δις ευρώ» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «34% ήταν η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ όταν μας παρέδωσαν. Σήμερα, ξεπερνά το 90%» ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Εμείς είμαστε αυτοί που εξασφαλίσαμε, μετά από ισχυρή διαπραγμάτευση, αυξημένους πόρους 60%,μέσα από το νέο ΕΣΠΑ. Από 1 δις που ήταν το προηγούμενο ΕΣΠΑ,  οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ θα ανέλθουν στο 1,6 δις».

Στόχος μας μία ολιστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ο Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων «Στο σχεδιασμό μας είναι η κάθε περιφερειακή ενότητα θα αναλάβει το βάρος που της αναλογεί και τίποτα παραπάνω. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει στην Αττική, ούτε μια χωματερή, και να μην θάβονται καθόλου σκουπίδια, χωρίς επεξεργασία, όπως γίνεται σήμερα. Στο σχέδιό μας είναι να κλείσει η Φυλή με ορίζοντα το 2025 και στη θέση της να δημιουργήσουμε εκατοντάδες γωνιές ανακύκλωσης, σε κάθε Δήμο, πολλά Πράσινα Πάρκα Κυκλικής Οικονομίας ,αλλά και αποκεντρωμένες Μονάδες επεξεργασίας Βιοαποβλήτων σε πολλές διαφορετικές περιοχές της Αττικής. Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα του Νότιου Τομέα τόνισε πως ήδη το προηγούμενο διάστημα έχουν μοιράσει και στους 8  Δήμους μέσω του ΕΔΣΝΑ, και χωρίς κόστος για  δήμους και πολίτες, 21 καφέ απορριμματοφόρα και 3500 καφέ κάδους, για να λειτουργήσει χωριστό σύστημα συλλογής βιοαποβλήτων.

Ευχαριστίες Δημάρχων για την πρωτοβουλία διοργάνωσης των workshops

Στο πλαίσιο της ημερίδας τοποθετήθηκαν όλοι οι παριστάμενοι Δήμαρχοι του Νότιου Τομέα Αθηνών οι οποίοι αφού συνεχάρησαν τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία διοργάνωσης των θεματικών ημερίδων και τον ευχαρίστησαν για την αρμονική συνεργασία αλλά και το έργο που γίνεται στου Δήμους τους, έθεσαν μία σειρά θεμάτων με στόχο την καλύτερη λειτουργία τους και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών. Μεταξύ αυτών τη σημασία ενίσχυσης παρεμβάσεων ενεργειακής εξοικονόμησης, την ανάγκη ταχύτερης επεξεργασίας των μελετών που καταθέτουν οι Δήμοι στην Περιφέρεια, επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων, προώθησης παρεμβάσεων με έμφαση στην αστική βιώσιμη κινητικότητα, διεύρυνσης των δράσεων με κοινωνικό πρόσημο υπέρ των ευπαθών ομάδων αλλά και περαιτέρω πίεσης προς την κεντρική διοίκηση με στόχο την επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης του προσωπικού των Δήμων, κυρίως λόγω της κινητικότητας.

Τοποθετήσεις υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Αττικής

Ακολούθως τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής εξειδίκευσαν το έργο που έχει μέχρι στιγμής υλοποιηθεί μέσα από την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων αλλά και των πόρων της Περιφέρειας, καθώς και τον στρατηγικό σχεδιασμό για το νέο ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα κ. Δημήτρης Δρόσης, Προϊστάμενος ΕΥΔΕΠ, παρουσίασε αναλυτικά την πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και προσδιόρισε τους στόχους και τις προκλήσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, δίνοντας έμφαση στις δράσεις που αφορούν τους Δήμους του Νότιου Τομέα.

Η κ. Τζο Κονδύλη, Προϊσταμένη του τμήματος σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής, αναφέρθηκε στην «Πορεία υλοποίησης έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα που εκτελούνται μέσω προγραμματικών συμβάσεων από τους Δήμους», ενώ στη συνέχεια, η κ. Αμυγδαλιά Δεληγιώργη, Διευθύντρια Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας παρουσίασε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που υλοποιούνται την περίοδο 2019-2022 στο Νότιο Τομέα, ο κ. Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Α. τα τεχνικά έργα που εκτελούνται στην Περιφέρεια Ενότητα Νότιου Τομέα Αθηνών με έμφαση στις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, η κ. Ευαγγελία Μικράκη, Διευθύντρια  Χωρικού Σχεδιασμού αναφέρθηκε στον πολεοδομικό σχεδιασμό στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο κ. Αθανάσιος Κατσιγιάννης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών παρουσίασε τα έργα που εκτελούνται στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής  Ενότητας Νότιου Τομέα και τέλος ο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» – Περιφερειακός Σύμβουλος στη συμβολή του Αναπτυξιακού Οργανισμού στην αναπτυξιακή στρατηγική της διοίκησης της Περιφέρειας. 

Τα επόμενα θεματικά workshops

Ο προγραμματισμός των επόμενων workshops, τα οποία θα έχουν τετράωρη διάρκεια (10.00 – 14.00) έχει ως εξής:

  • Π.Ε. Νήσων: Πέμπτη 14 Ιουλίου – Κτήριο Αντιπεριφέρειας  Πειραιά
  • Π.Ε. Κεντρικού Τομέα: Τρίτη 19 Ιουλίου –  Μουσείο Ακρόπολης
  • Π.Ε. Βόρειου Τομέα: Πέμπτη 21 Ιουλίου – Δημαρχείο Αμαρούσιου
  • Π.Ε. Πειραιώς: Τρίτη 26 Ιουλίου – Αίθουσα ΕΒΕΠ, Πειραιάς
  • Π.Ε. Δυτικής Αττικής: Πέμπτη 28 Ιουλίου – Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.