Ο Γιώργος Κοκολέτσος ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος




Είναι πλέον επίσημο. Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 και ώρα 8 μ.μ. στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, ο Γιώργος Κοκολέτσος, ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης, θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Ο Γιώργος Κοκολέτσος, παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης αλλά και από τον συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου «Πόλη για να ζεις» στις 13 Ιανουαρίου 2022.

Με μία φράση στην επιστολή παραίτησης του είχε δώσει το στίγμα της διαφωνίας του με τον νυν δήμαρχο: «Μου είναι αδιανόητο να βλέπω το φυσικό κάλος της περιοχή μας να απειλείται και να μένω άπραγος».

Ο λόγος της παραίτησης του 52χρονου οικονομολόγου (στέλεχος επιχειρήσεων σε πολυεθνικές εταιρείες) και παλιού αθλητή ιστιοπλοϊας του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, αφορά πρωτίστως στην αλλαγή της φυσιογνωμία της πόλης από την «υπερανάπτυξη», όπως το φαραωνικό έργο μετατροπής της μικρής Μαρίνας Βουλιαγμένης σε λιμάνι για μεγάλα σκάφη.



Μάλιστα, για το προαναφερθέν θέμα, κατέθεσε συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις όπως την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Μέτρων του έργου, με δέσμευση ότι δεν θα μεγαλώσει η Μαρίνα, δέσμευση του Αστέρα δεν θα υπάρξει εκ νέου αποχαρακτηρισμός γης προς οικοδομησιμότητα, ότι δεν αδειοτοτηθεί υδατοδρόμιο και ελικοδρόμιο στην περιοχή κ.ά. Όλες οι παραπάνω προτάσεις απερρίφθησαν από την νυν δημοτική αρχή.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, διευκρίνισε επίσης ότι αντιτίθεται στην επέκταση της μαρίνας Βουλιαγμένης, με το σκεπτικό ότι η περιοχή χρήζει ήπιων παρεμβάσεων που θα ευνοήσουν τον αθλητισμό και την αναψυχή. Επί της αρχής, ωστόσο, έχει ταχθεί υπέρ της αναβάθμισης των υφιστάμενων δομών ελλιμενισμού αλλά και των ιδιωτικών επενδύσεων εν γένει.

Ο Γιώργος Κοκολέτσος, προέρχεται όπως και ο νυν δήμαρχος από τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, παραμένει μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ωστόσο, το όραμα του για την πόλη έρχεται σε ρήξη με την πολιτική του κ. Κωνσταντέλλου.

Αξίξει να σημειωθεί ότι πριν ακόμη επισημοποιήσει την υποψηφιότητά του ο κ. Κοκολέτσος, μια δημοσκόπηση τον έφερνε πρώτο στο Δείκτη Δυναμικής με 79%, πάνω και από τον σημερινό δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος ερχόταν δεύτερος με 75%. Στην ίδια έρευνα ακολουθούσαν ο Κώστας Πασακυριάκος με 62%, ο Δημήτρης Δαβάκης επίσης με 62%, ο Θάνος Ματόπουλος με 58%, ο Μανώλης Δασκαλάκης με 55% και τελευταία στη σχετική λίστα των εν ενεργεία υποψηφίων η Μαρία Σίνα με 46%. Πηγή: ilovevouliagmeni.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.