Πρωτοσέλιδο η απόφαση του Δήμου Αλίμου για την ηχορύπανση στην παραλία (VIDEO)
Μεγάλο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ έχουν γίνει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο που πήρε ο Δήμος Αλίμου απαγορεύοντας ουσιαστικά τη μουσική κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, ανακοίνωσε ότι η μουσική σταματάει υποχρεωτικά στις 11 το βράδυ και πως όποιο κατάστημα συνεχίζει να έχει μουσική, θα κρίνεται η πράξη του παράνομη και θα ειδοποιείται η Αστυνομία. Προβλέπονται δε και ακόμα πιο αυστηρές ποινές που φτάνουν μέχρι το λουκέτο. Ειδικότερα, μετά τις τρεις παραβάσεις το κατάστημα θα σφραγίζεται από τον Δήμο. Όπως ξεκαθάρισε η δημοτική Αρχή, το παραπάνω μέτρο θα ισχύσει έως τις 7 Ιουνίου και στη συνέχεια θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Για την απόφασή του αυτή ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha

Στο αποψινό δελτίο Ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σρόϊτερ συζητήσαμε για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκληθεί στον…

Δημοσιεύτηκε από Ανδρέας Κονδύλης στις Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022

Σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Αλίμου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”

Τι είπε στην εκπομπή του OPEN “Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον”

Δημοσιεύτηκε από Ανδρέας Κονδύλης στις Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022

Στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου “Love it”, στον ΣΚΑΪ

Δημοσιεύτηκε από Ανδρέας Κονδύλης στις Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022

Στην εκπομπή ONE NEWS με την Μάιρα Μπάρμπα

Δημοσιεύτηκε από Ανδρέας Κονδύλης στις Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022

Με πρότασή του Δημάρχου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου αποφάσισε τα καταστήματα στην παραλιακή ζώνη να έχουν μουσική μέχρι τις 11 μ.μ. και μετά να λειτουργούν χωρίς μουσική.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι είτε θα σταματάει η μουσική στις 11 το βράδυ, είτε θα ακολουθούν αυτόφωρες συλλήψεις των υπευθύνων των Καταστημάτων από την Ελληνική Αστυνομία. Όπως είναι γνωστό, έπειτα από 3 παραβάσεις, η Αστυνομία σφραγίζει τα καταστήματα για δέκα ημέρες, εκτός εάν τα Δικαστήρια επιτρέψουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ή θα πρέπει πλέον να σταματάει η μουσική στην παραλία στις 11 μ.μ. ή, διαφορετικά, σύντομα τα καταστήματα θα κλείσουν.

Η ρύθμιση αυτή θα έχει διάρκεια για μία εβδομάδα, από την 1 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουνίου 2022 και αμέσως μετά ο Δήμος θα επανεξετάσει αν θα λάβει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ή εάν θα χαλαρώσει τα μέτρα, ανάλογα με την συμπεριφορά που θα έχουν επιδείξει τα καταστήματα.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη:

Ο Δήμος Αλίμου, δηλαδή η Δημοτική Αρχή και μαζί η κοινωνία, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, θέλουμε ζωή, ψυχαγωγία και τουρισμό στην παραλία μας και το έχουμε αποδείξει.
Όμως και η επιχειρηματικότητα οφείλει να σέβεται την κοινωνία και τον νόμο και να μην ξεπερνάει τα όρια της λογικής.
Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και από την κοινωνία.
Πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο “Γκάζι”, ούτε σε “Φαληράκι” ή “Λαγανά”.
Ποτέ και πουθενά δεν έλαβε κανένα όργανο του Δήμου, ούτε βέβαια η κοινωνία, την απόφαση να μετατραπεί η παραλία μας σε μια ατέλειωτη σειρά μπουζουκομάγαζων, κέντρων διασκέδασης και άλλων οχληρών δραστηριοτήτων, με ηχορύπανση χωρίς έλεος, από το σούρουπο της μιας μέρας ως το ξημέρωμα της επόμενης.


Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, αλλά στην (κλασική) Ριβιέρα πουθενά δεν συναντάς τέτοιες εικόνες απίστευτης οχλαγωγίας, ξέφρενης ηχορύπανσης, βεγγαλικών μέχρι τα ξημερώματα κ.λπ. Αντιθέτως, ο επισκέπτης συναντά ήρεμες εικόνες στο περιβάλλον, οργάνωση και ποιότητα στην ψυχαγωγία.
Πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος, είχα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Δημαρχείο με όλους τους επιχειρηματίες της παραλίας, οι οποίοι μου είχαν δεσμευθεί ότι δεν θα ενοχλούν με ηχορύπανση τους περίοικους και ότι δεν θα ρίχνουν βεγγαλικά μετά τις 10:30 το βράδυ.
Δυστυχώς, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις αυτές, αλλά από την αρχή κιόλας της φετινής σεζόν διαπιστώνουμε την πιο άγρια ηχορύπανση που έχουμε ζήσει ποτέ και την μεγαλύτερη περιφρόνηση και ασέβεια απέναντι στον πληθυσμό της πόλης μας.
Με απόφαση, λοιπόν, που έλαβε σήμερα το αρμόδιο όργανο του Δήμου μας, έπειτα από πρότασή μου, η μουσική σε όλα τα καταστήματα της παραλίας θα σταματάει στις 11 το βράδυ. Όποιο κατάστημα παίζει μουσική μετά τις 11 το βράδυ, θα λειτουργεί παράνομα.
Η Αστυνομία έχει ήδη ειδοποιηθεί, ώστε να οδηγεί στο αυτόφωρο τους παραβάτες. Μετά τις 3 παραβάσεις, το κατάστημα θα σφραγίζεται προσωρινά, αν και είναι βέβαιο ότι οι καταστηματάρχες θα προσφεύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια για να παραμείνουν ανοιχτά. Και, δυστυχώς, τα Διοικητικά Δικαστήρια έχουν υπάρξει ιδιαίτερα επιεική με τα Καταστήματα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.


Το παραπάνω ωράριο της μουσικής (μέχρι τις 11 μ.μ.) θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ως και τις 7 Ιουνίου. Στη συνέχεια ο Δήμος θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα λάβει εκ νέου μέτρα, αυστηρότερα ή ηπιότερα, ανάλογα με την συμπεριφορά που θα έχουν επιδείξει τα καταστήματα.
Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και οι επιχειρηματίες της παραλίας να στραφούν, όπως εξάλλου τους έχω ήδη ζητήσει, σε πιο ήπιες και ποιοτικές μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με πολύ χαμηλότερη ένταση της μουσικής και, κυρίως, χωρίς να εξαναγκάζουν την μισή πόλη να τους ακούει με το ζόρι, κάθε βράδυ, χάνοντας τον ύπνο, την ηρεμία και την υγεία της.
Αν πάλι δεν τα καταφέρουν να λειτουργήσουν με σεβασμό στον νόμο και την κοινωνία, η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες της, εξαντλώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, και φθάνοντας ακόμα και μέχρι την πλήρη κατάργηση των καταστημάτων από την παραλιακή ζώνη με Κανονιστική Απόφαση.
Το τελευταίο αποτελεί πολύ εφικτή, αλλά και την ύστατη, επιλογή μας, την οποία ελπίζω κι εύχομαι να μην κάνουμε ποτέ.
Κάτι που όμως θα κριθεί αποκλειστικά από τη στάση και τη λειτουργία των ίδιων τα Καταστημάτων, τα οποία βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με τις δικές τους ευθύνες.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.