Ελληνικό – Αργυρούπολη: Πλήγμα για εκατοντάδες οικογένειες η κατάργηση του καλοκαιρινού camp
(Ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού – Αργυρούπολης) Ο θεσμός της καλοκαιρινής, δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών του δήμου μας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν θα γίνει.
Τις δυο προηγούμενες η διοίκηση του κ. Κωνσταντάτου επικαλέστηκε τον covid. Φέτος νομίζουμε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία. Άλλωστε πολλοί δήμοι, μεταξύ των οποίων και γειτονικοί μας, διοργανώνουν φέτος αυτή τη δραστηριότητα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα αυτό έγινε δωρεάν και αναπτύχθηκε σημαντικά, φτάνοντας να εξυπηρετεί πάνω από 1200 παιδιά για σχεδόν 1,5 μήνα κάθε καλοκαίρι, επί των ημερών της παράταξής μας στη διοίκηση του δήμου. Το διοργάνωνε δε ο δήμος με το προσωπικό που είχε και με αυτό που προσελάμβανε ειδικά για το χρόνο και το σκοπό αυτό.

Με την αλλαγή της διοίκησης σιγά – σιγά αλλά σταθερά, είδαμε να βαίνει μειούμενος ο αριθμός των παιδιών που λάμβαναν μέρος, είδαμε η διοργάνωση να περνά σε ιδιωτικές εταιρίες, ώσπου φτάσαμε και στην σημερινή κατάσταση.
Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι την περσινή χρονιά η διοίκηση έδωσε άδεια σε ιδιωτικό φορέα, να κάνει χρήση σχολικού χώρου για να διοργανώσει καλοκαιρινό camp με αντίτιμο.
Σε μια εποχή που τα νοικοκυριά υποφέρουν από την ακρίβεια, η διοίκηση του δήμου αντί να προσφέρει “μια χείρα βοηθείας” με την καλοκαιρινή απασχόληση, επιλέγει να μην την διοργανώσει και έτσι στρέφει τις οικογένειες που έχουν ανάγκη αυτή την υπηρεσία, σε λύσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων με το ανάλογο αντίτιμο.Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.