Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα: Από τη μαρίνα Αλίμου ξεκίνησε η παρακολούθηση των Ρομά που έκλεβαν καταλύτες




Aπό τη μαρίνα Αλίμου ξεκίνησε η παρακολούθηση των Ρομά που έκλεβαν καταλύτες και κατέληξε στη Γλυφάδα, όπου οι Λιμενικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση, αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν τα λάστιχα του αυτοκινήτου τους, όταν προσπάθησαν να πέσουν πάνω τους και να τους παρασύρουν, για να ξεφύγουν

Το μεσημέρι του Σαββάτου στελέχη κλιμακίου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους στην μαρίνα Αλίμου, εντόπισαν ένα ΙΧ με τέσσερις επιβάτες, το οποίο τις προηγούμενες ήμερες είχε εμπλακεί σε υποθέσεις αφαίρεσης καταλυτών από αυτοκίνητα, μέσα στη μαρίνα και οι ιδιοκτήτες τους είχαν υποβάλει εγκλήσεις για το γεγονός.

Το όχημα τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση εντός της μαρίνας Αλίμου, η οποία συνεχίστηκε και εκτός αυτής. Έπειτα, το εν λόγω ΙΧ όχημα εντοπίστηκε σταθμευμένο στην περιοχή της Γλυφάδας, κάθετα στη Διαδόχου Παύλου δίπλα σε άλλα σταθμευμένα οχήματα. Μέσα βρίσκονταν δυο εκ των τεσσάρων υπόπτων, ενώ οι άλλοι δυο είχαν τοποθετήσει ανυψωτικό γρύλο σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο επιχειρώντας να αφαιρέσουν τον καταλύτη του. Οι Λιμενικοί προσέγγισαν τους υπόπτους κάνοντας γνωστή την ιδιότητα τους. Όταν οι ύποπτοι διαπίστωσαν ότι είχαν γίνει αντιληπτοί, επιβιβάστηκαν στο όχημα, ο οδηγός του οποίου το έθεσε σε κίνηση και προσπάθησε να πέσει πάνω σε έναν που βρισκόταν στο πίσω μέρος του, με σκοπό να τον τραυματίσει. Ο Λιμενικός κατάφερε τελευταία στιγμή να αποφύγει την επαφή με το όχημα πέφτοντας στο έδαφος. Τότε δύο συνάδελφοί του πραγματοποίησαν δυο ευθείες ελεγχόμενες βολές στον πίσω αριστερό τροχό του ΙΧ με σκοπό να ακινητοποιήσουν το όχημα. Έπειτα ο οδηγός του ΙΧ οχήματος συνέχισε να κάνει όπισθεν με μεγάλη ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο.

Εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Γλυφάδας, δίχως ίχνη των δραστών, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν δύο καταλύτες, ένας ανυψωτικός γρύλος ασημί χρώματος, ένα εργαλείο χειρός μπαταρίας (σπαθοσεγα) και έξι πακέτα με ανταλλακτικές λάμες σέγας. Παράλληλα από το σημείο όπου επιχείρησαν να αφαιρέσουν τον καταλύτη περισυνελέγη και ένας ανυψωτικός γρύλος μαύρου χρώματος.



Τέλος, διενεργήθηκε έρευνα προς εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, με τη συνδρομή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη γύρω περιοχή με αρνητικά αποτελέσματα. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.