Εργάτης λατομείου σκοτώθηκε πέφτοντας από μεγάλο ύψος
Τον τρίτο νεκρό εργάτη σε περίοδο 6 μηνών μετρούν τα λατομεία μαρμάρων στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Μάη, ένας 43χρονος εργάτης έχασε τη ζωή σε ώρα δουλειάς.

Το εργατικό «ατύχημα» συνέβη σε λατομείο στο Μακρυχώρι του δήμου Νέστου. Ο 43χρονος, που εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος στο λατομείο έχασε τη ζωή του πέφτοντας από μεγάλο ύψος στο κενό.Ο 43χρονος εργαζόμενος, με καταγωγή από το Ξηροχώρι Ζαχάρως ήταν πατέρας ενός παιδιού και ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο εργοδοτικό έγκλημα με νεκρό εργαζόμενο σε λατομείο είχε συμβεί μόλις τον Απρίλη στη Θάσο, ενώ τον Δεκέμβρη του 2021 η εργατική τάξη της Δράμας θρήνησε ακόμη έναν νεκρό σε λατομείο. Από το 2016 έχουν σημειωθεί 6 εργατικά «ατυχήματα» με νεκρούς εργάτες σε λατομεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Είναι αδιανόητο να έχουμε φτάσει στο σημείο να μην κυλάει εβδομάδα χωρίς εργατικό δυστύχημα ή ατύχημα.
Στη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων, προστέθηκε δυστυχώς ακόμη ένας εργαζόμενος. Εργάτης λατομείου στο Μακρυχώρι του δήμου Νέστου στο νομό Καβάλας έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, όταν από αδιευκρίνιστο λόγο έπεσε από μεγάλο ύψος.
Έχουμε κρούσει κατ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας. Έχουμε απαιτήσει να ληφθούν μέτρα και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Εκ του αποτελέσματος όμως φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι έχουν κλειστά τα αυτιά τους στην κραυγή αγωνίας μας.
Οι αρμόδιες αρχές είναι αυτές που πρέπει να διευκρινίσουν άμεσα τα αίτια θανάτου του συναδέλφου και να αποδώσουν ευθύνες εκεί που πρέπει .
Η απόδοση ευθυνών και η λήψη ουσιαστικών μέτρων είναι το κλειδί για να μπει οριστικό τέλος στο τραγικό γεγονός να χάνονται συνάδελφοι εν ώρα δουλειάς

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.