Παλαιό Φάληρο: Έκλεψαν τους γλάρους της γλύπτριας, Ρόζας Ηλιού




Άγνωστοι έκλεψαν το γλυπτό με τους Γλάρους, της Ρόζας Ηλιού, από την παραλία του Μπάτη. H δήλωση του δημάρχου, Γιάννη Φωστηρόπουλου:

“Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από τον περασμένο Ιούνιο που αποκαταστήσαμε το έργο των Γλάρων της γλύπτριας Ρόζας Ηλιού και οι άγνωστοι βάνδαλοι – πλιατσικολόγοι ξαναχτύπησαν.
Θλίψη για την καταστροφή ενός σημείου αναφοράς της πόλης μας για ακόμα μια φορά και αγανάκτηση για τους πόρους του Δήμου που αποτελούν κοινή μας περιουσία.
Ο Δήμος μας έχει τοποθετήσει φύλακες σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά δεν έχει ούτε δυνατότητα φρούρησης σε 24ωρη βάση παντού, ούτε αρμοδιότητα αστυνόμευσης.
Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο άμεσα. Είναι κρίμα, η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε με τα χρήματα του δημοτικού ταμείου, που επαναλαμβάνω είναι χρήματα όλων των Παλαιοφαληριωτών, για να προσφέρουμε στους πολίτες έναν χώρο ποιοτικό, που θα αναβαθμίζει την καθημερινότητά τους, να υποβαθμίζεται από κοινούς εγκληματίες.”

Την είδηση έκανε γνωστή ο αντιδήμαρχος Πόλης, Δημήτρης Μητρέλλος:

“Δεν υπάρχει σωτηρία. Σήμερα αντικρίσαμε με μεγάλη μας έκπληξη, λύπη και αγανάκτηση, ότι οι γνωστοί άγνωστοι κόψανε με τροχό και αφαίρεσαν (για να το πουλήσουν σαν γλυπτό ή σαν παλιοσίδερα;;;;) το γλυπτό στην παραλία του Μπάτη. Όταν σαν κοινωνία φτάνουμε σε τέτοιο σημείο σημαίνει ότι κάτι γίνεται λάθος.”



Το συγκεκριμένο γλυπτό είχε υποστεί στο παρελθόν βανδαλισμό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.