Ζήσε το 9th XTERRA Greece Off Road TRIathlon/Aquathlon O.W.S. Challenge στην Ακτή Βουλιαγμένης




Αν θέλεις να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία στο Οff Road TRIathlon/Aquathlon και στην Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης, το 9th XTERRA Greece Off Road Triathlon/Aquathlon & O.W.S. Challenge είναι η επιλογή σου και η Ακτή Βουλιαγμένης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο προορισμός σου!

Το ραντεβού μας; Στις 15-17 Απριλίου 2022.  

Το XTERRA Greece Off Road TRIathlon/Aquathlon, που θα πραγματοποιηθεί φέτος για ένατη φορά, αποτελώντας μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA, είναι μία συνδιοργάνωση της XTERRA Greece και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος αγκαλιάζει τα τελευταία 6 χρόνια τη διοργάνωση, βάζοντάς τη στο χάρτη των πιο συναρπαστικών εμπειριών τις οποίες μπορεί να ζήσει ένας αθλητής, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Οι τελικοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA, του κορυφαίου παγκόσμιου πρωταθλήματος Off Road Τριάθλου στον κόσμο, μεταφέρονται για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, από τις εξωτικές ακτές του Μάουι στη Χαβάη, στην Ευρώπη και συγκεκριμένα, στις εμβληματικές κορυφές και λίμνες του Τρεντίνο – Μολβένο στην Ιταλία. Ερχόμενος ο τελικός του XTERRA στη γειτονική μας Ιταλία, δίνει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα στους συμμετέχοντες στο XTERRA Greece Off Road TRIathlon, καθώς διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας την πρόκριση (slot για τους τελικούς που δίνει η XTERRA Greece στους πρώτους και πρώτες κάθε ηλικιακής κατηγορίας), η μετάβαση στην Ιταλία αντί της Χαβάης πραγματοποιείται με μεγαλύτερη ευκολία, περιορισμένη κόπωση, εξαιρετικά χαμηλό κόστος και χωρίς την ανάγκη χρόνου εγκλιματισμού σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και συνθήκες από τη χώρα μας.



Όλες οι θέσεις για τους τελικούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, οι οποίες δόθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στη Βουλιαγμένη στο 8o XTERRA Greece, μαζί με εκείνες (άλλες τόσες, διπλασιάζοντας τον αριθμό των slots που θα δώσει η Ελλάδα), οι οποίες θα προκύψουν στη Βουλιαγμένη στις 16 Απριλίου 2022, θα δώσουν στους προκριθέντες τη δυνατότητα συμμετοχής στο Τρεντίνο – Μολβένο της Ιταλίας, στις αρχές του Οκτωβρίου του 2022.

Tο XTERRA συνδυάζει την κολύμβηση με την ορεινή ποδηλασία και το ορεινό τρέξιμο, με διαδρομές, όσον αφορά στο βουνό, που έχουν σχεδιαστεί με αγάπη για τη φύση και τα σπορ, μέτριας προς μεγάλης δυσκολίας. Το τερέν είναι ιδανικό για να ξεκινήσει κάποιος το ορεινό τρίαθλο, καθώς αν δεν θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα, παραμένει ασφαλής σε όλη τη διαδρομή. Πλήθος Elite/PRO αθλητές έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση και μεταξύ όλων, παγκόσμιοι πρωταθλητές θα δώσουν το παρών στην εκκίνηση.

Η διοργάνωση της XTERRA Greece εντυπωσιάζει εκατοντάδες αθλητές και θεατές από όλο τον κόσμο, όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι και τις συγκινήσεις που προσφέρει, αλλά και για τη μαγευτική τοποθεσία όπου φιλοξενείται. Και καθώς διοργανώνεται από την TRIMORE Sport Events, ακολουθεί μία φιλοσοφία που περιλαμβάνει πολλές και ξεχωριστές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, με έμφαση στα παιδιά, χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές στους φίλους των multisport events και μυώντας τα στο πνεύμα της XTERRA και στον αθλητισμό γενικότερα.

Τόλμησέ το κι εσύ!

Στους αγώνες XTERRA εκτός από μεμονωμένους αθλητές, έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν και ομάδες σκυταλοδρομίας αποτελούμενες από 2-3 αθλητές/αθλήτριες. Με αυτό τον τρόπο μπορεί μία παρέα φίλων, συναδέλφων, συναθλητών, σωματείων, συλλόγων, εταιρειών, κ.λπ., να λάβει μέρος σε μία κορυφαία διοργάνωση και να ζήσει μία ξεχωριστή εμπειρία σε ένα οργανωμένο, ασφαλές και όμορφο περιβάλλον. Παράλληλα, η εισαγωγή του Cross Aquathlon τον περασμένο Οκτώβριο, δίνει σε περισσότερους αθλητές τη δυνατότητα να ζήσουν εκ των έσω την εμπειρία XTERRA. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο πρωϊ (10:30), στο ορεινό τερέν του αγώνα, οργανώνονται προπονήσεις εγκλιματισμού σε αρχάριους και ήδη μυημένους (σημείο συνάντησης το ξενοδοχείο Vouliagmeni Suites).

Φέτος, η διοργάνωση καινοτομεί και συνεργάζεται με την τουριστική σχολή ΙΕΚ Αναβύσσου του Υπουργείου Τουρισμού για τη συμμετοχή των σπουδαστών της στο πρόγραμμα εθελοντών του αγώνα. Το ΙΕΚ Αναβύσσου έχει ιδιαίτερα μακρά παράδοση στην άρτια εκπαίδευση και κατάρτιση στελεχών για την ταξιδιωτική και ξενοδοχειακή αγορά και η διοργάνωση φιλοδοξεί μέσω των σπουδαστών της να μεταφέρει την ξεχωριστή Ελληνική φιλοξενία στους αγωνιζόμενους και θεατές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπευθυνότητος και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με την ΑΦΗΣ, θα τοποθετηθούν ειδικοί συλλέκτες μπαταριών ΑΦΗΣ σε επιλεγμένα σημεία του Αθλητικού Χωριού εντός της πλαζ Βουλιαγμένης, ώστε να μπορούν αθλητές και επισκέπτες, να απορρίψουν τις μπαταρίες που δεν λειτουργούν πια. Η διοργάνωση, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος έχει φορητές μπαταρίες (που ζυγίζουν έως 5 κιλά) που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους, να προσέλθει, να τις απορρίψει σε κάποιο ειδικό κάδο και να στείλει κι εκείνος το δικό του μήνυμα.

Κάνε τη εγγραφή σου τώρα στο www.trimore.gr και «Ζήσε Περισσότερο». Πάρε μία γεύση από το 8th XTERRA Greece Off Road Triathlon/Aquathlon, δες το πρόγραμμα του τριήμερου event και σε περιμένουμε αθλητή, θεατή, επισκέπτη, στην Ακτή Βουλιαγμένης 15-17 Απριλίου (ο αγώνας TRIathlon/Aquathlon είναι το πρωϊ του Σαββάτου 16 Απριλίου).

Το 9th XTERRA Greece διενεργείται όπως πάντα υπό την Αιγίδα/Έγκριση του ΕΟΤ και των αρμοδίων Ομοσπονδιών (Ε.Ο.Μο.Π. και Κ.Ο.Ε.). Για μια ακόμη φορά πραγματοποιείται με τα φτερά της Red Bull, ενώ πλαισιώνεται από τους στρατηγικούς συνεργάτες της TRIMORE: ΕΤΕΜ, Elval Colour , τον Χρυσό Χορηγό: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, τους Ασημένιους Χορηγούς: ΑΦΗΣ ανακύκλωση μπαταριών, Bridgestone, ELTRAK CAT, Ασφάλειες ΜΙΝΕΤΤΑ, τον αθλητικό χορηγό ZOGGS και πλήθος υποστηρικτών και αρωγών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.