Βουλιαγμένη: Ανοιχτή εκδήλωση για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας
Την Κυριακή 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή εκδήλωση για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας που διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κατάστημα Βουλιαγμένης (Αφροδίτης 2, 16671, Βουλιαγμένη) από τις 10:00 έως τις 15:00 και γίνεται στο πλαίσιο της 15ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συγκεκριμένα στις 12:00, η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ, κα. Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, θα χαιρετήσουν την εκδήλωση και θα υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου με το Ι.Ο.ΑΣ. Το σύμφωνο προβλέπει την εδραίωση συνεργασίας και την από κοινού ανάπτυξη δράσεων για την εκπαίδευση, επικοινωνία, πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε ό, τι αφορά την οδική ασφάλεια, τις υποδομές και συναφή με αυτή θέματα, καθώς και την υλοποίηση δραστηριοτήτων, με απώτερο σκοπό την εκδήλωση θετικής συμπεριφοράς των χρηστών στο οδικό περιβάλλον και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων. Θυμίζουμε πως η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Κυριακή 20 Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα με την υπογραφή του συμφώνου και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μια δημιουργική μέρα, όπου με ευχάριστο και ουσιαστικό τρόπο, θα λάβουν ερεθίσματα για αλλαγή της συμπεριφοράς των οδηγών και των πεζών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσω του εγκεκριμένου προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας «Ασφαλώς Ποδηλατώ».

Στους ενήλικες θα δοθεί δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα στους σταθμούς βιωματικής και πρακτικής ενημέρωσης που θα έχουν δημιουργηθεί και θα τους δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής σε workshops διαφορετικής θεματολογίας (πχ. Χρήση Ζώνης Ασφαλείας, Αλκοόλ και Οδήγηση, κ.ο.κ.) βασισμένα στον εξοπλισμό που θα διαθέσει το Ινστιτούτο τα οποίο περιλαμβάνουν: προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου – ανατροπή 360ο ως οδηγός ή επιβάτης σε όχημα, επίδειξη της χρησιμότητας της ζώνης ασφαλείας για όλους τους επιβαίνοντες σε κάθε διαδρομή, γυαλιά προσομοίωσης μέθης, δραστηριότητα σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, κατάρτιση μέσω θεωρητικής, βιωματικής εκπαίδευσης και διαδραστικών δραστηριοτήτων για ενήλικες και εφήβους, ενημέρωση παιδιών με παράλληλη εκμάθηση κρίσιμων ζητημάτων για την κυκλοφορία στο δρόμο και τη χρήση του ποδηλάτου.

Τέλος, το παρόν στην εκδήλωση θα δώσουν και μέλη του Συλλόγου Ιστορικών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) με εντυπωσιακά αυτοκίνητα του προσφάτου παρελθόντος, δηλώνοντας με αυτό το τρόπο τη στήριξή τους στις πρωτοβουλίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας.Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.