Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Αγνοείται το απορριμματοφόρο για τη συλλογή βιο-αποβλήτων
Πριν από λίγες ημέρες το notia.gr δημοσίευσε φωτογραφίες από την λεωφόρο Γερουλάνου, στην Αργυρούπολη, όπου λειτουργούν δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει έξω από τα καταστήματα ούτε δείγμα καφέ κάδου, με αποτέλεσμα να καταλήγουν τόνοι οργανικών αποβλήτων, στη χωματερή. Από τον Ιούλιο του 2020, ο δήμος έχει παραλάβει ένα απορριμματοφόρο το οποίο αγνοείται!!! Ο δήμος μάλιστα, έχει δεσμεύσει και το ποσό των 62.000 ευρώ για την υλοποίηση επικοινωνιακής καμπάνιας.

Δείτε τι ανέφερε ο δήμος σε σχετικό δελτίο τύπου:


Aνδρέας Κονδύλης: Αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου (VIDEO)
Ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο – πλυντήριο, καθώς και 120 καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων (βιο-απόβλητα) παρέλαβε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Τα βιο-απόβληματα που θα συλλέγονται θα μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικό υλικό, το οποίο θα μοιράζεται στους δημότες, ενώ θα χρησιμοποιείται και από την υπηρεσία πρασίνου του δήμου για την φροντίδα των πάρκων.

Οι κάδοι βιο-αποβλήτων θα τοποθετηθούν αρχικά σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με μεγάλη απόθεση βιο-αποβλήτων όπως επιχειρήσεις εστίασης, supermarket, λαϊκές αγορές, ενώ πιλοτικά θα τοποθετηθούν και σε γειτονιές την πόλης μας.

Στο προσεχές διάστημα θα παραδοθεί και δεύτερο απορριμματοφόρο μαζί με επιπλέον κάδους που θα προστεθούν στο δίκτυο περισυλλογής οικιακών βιο-αποβλήτων.

Επίσης, ο δήμος παρέλαβε 50 ειδικούς κάδους χωριστής συλλογής (μέταλλο – πλαστικό – χαρτί) της εταιρίας Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε δημοτικά κτίρια και σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης μας.

Γιάννης Κωνσταντάτος Γιώργος Πατούλης

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε:

“Με μεθοδικές κινήσεις και σχέδιο μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δήμου μας προς όφελος όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και των οικονομικών του δήμου μας.

Με το νέο απορριμματοφόρο βιο-αποβλήτων σε συνδυασμό με τον κλαδοτεμαχιστή που προμηθευτήκαμε θα διαχειριζόμαστε πλέον τόσο τα οικιακά απορρίμματα, όσο και τα οργανικά απορρίμματα κήπων και πάρκων με σύγχρονο και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και τους συνεργάτες του, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε, η οποία θα συνεχιστεί και στο μέλλον με στόχο ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης να γίνει πόλη πρότυπο στην διαχείριση των απορριμμάτων.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.