Σε πλειστηριασμό οικόπεδο – «φιλέτο» στην παραλιακή και το «πρώην» ΙΚΑ Γλυφάδας
Ένα οικόπεδο- «φιλέτο» πάνω στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, ένα γειτονικό πολυώροφο κτίριο γραφείων, ένα γωνιακό κατάστημα μεγάλης προβολής στη Γλυφάδα, ένα οικόπεδο στις Σπέτσες, αλλά και μια πολυτελής βίλα στη Μύκονο είναι ορισμένα από τα ακίνητα που ξεχωρίζουν ανάμεσα στους πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί για αυτόν, τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Τα τέσσερα ανήκαν στην εταιρεία «Μ. Παπαθάνος Α.Ε.» και θα βγουν στο σφυρί στις 19 Ιανουαρίου με συνολική τιμή εκκίνησης 13,11 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ένα γωνιακό οικόπεδο πάνω στην παραλιακή στο ύψος της Γλυφάδας επί της διασταύρωσης της Λεωφόρου Ποσειδώνος και της οδού Ιατρού Λιούγκα, συνολικής έκτασης 2.344 τ.μ. Προέρχεται από την συνένωση δύο όμορων οικοπέδων και παλαιότερα μέσα σε αυτό υπήρχε κατοικία της δεκαετίας του 1960 που έχει κατεδαφιστεί, ενώ είναι περιφραγμένο με τοιχίο οπλισμένου σκυροδέματος και σιδερένια κάγκελα.

Το οικόπεδο είναι εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Δήμου Γλυφάδας και από τα λίγα «ελεύθερα» στην περιοχή.Η κατάσχεση έχει γίνει από το 2019, υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς όταν και είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός με τιμή 4.080.000 ευρώ. Τώρα η τιμή πρώτης προσφοράς έχει αυξηθεί στα 6.649.600 ευρώ.
Το δεύτερο σφυρί αφορά το ακριβώς διπλανό οικόπεδο μαζί με το πολυώροφο κτίριο όπου στεγαζόταν κατά το παρελθόν το ΙΚΑ Γλυφάδας. Ειδικότερα πρόκειται για το ήμισυ (1/2) εξ αδιαιρέτου, άρτιου και οικοδομήσιμου οικοπέδου, μετά της επ’ αυτού οικοδομής, που βρίσκεται στο Δήμο Γλυφάδας, με πρόσοψη στην παραλιακή, έκτασης 1.040 τ.μ.

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο 674,40 τ.μ., ισόγειο 198 τ.μ., τέσσερις ορόφους των 250 τ.μ. έκαστος και δώμα 30 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς είναι 3.480.000 ευρώ.

Τo τρίτο σφυρί αφορά κατάστημα του ισογείου (αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία) σε κτίριο επί των οδών Λαοδίκης και Βασιλέως Γεωργίου Β, στο κέντρο της Γλυφάδας. Το 2019 η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στις 659.000 ευρώ και στον πλειστηριασμό της 19ης Ιανουαρίου, με επισπεύδουσα την Inrtum, έχει αυξηθεί στα 1.555.200 ευρώ.

Στην ίδια ομάδα περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ανήκει και οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, στις Σπέτσες εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, έκτασης 1.356,47 τ.μ. Στο οικόπεδο δεν υπάρχει κάποιο κτίσμα, ενώ φέρει περίφραξη περιμετρικά από μαντρότοιχο με πέτρα. Η τιμή εκκίνησης για αυτό στον πλειστηριασμό της 19ης Ιανουαρίου, -με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς-, έχει οριστεί στα 1.432.432 ευρώ. Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.