Πέθανε ο έγκριτος νομικός Νικόλαος Μίνης
Τα χαράματα της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου, ο έγκριτος νομικός Νικόλαος Μίνης κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, ύστερα από επισκληρίδιο εγκεφαλικό αιμάτωμα που υπέστη και εξάμηνη παραμονή στο νοσοκομείο.

Ο Νικόλαος Μίνης γεννήθηκε το 1946, στο Προδρόμι Θεσπρωτίας. Παιδί της βιοπάλης, μακριά από τον πατέρα του που εργαζόταν στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου για να εξασφαλίσει τα προς το ζειν της οικογένειας, σπούδασε με επιτυχία νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς, στενές επαφές και φίλους στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο της δικτατορίας λόγω των σπουδών και φυσικών προσόντων του τοποθετείται, χωρίς την θέληση του, στα ΕΑΤ ΕΣΑ.

Εκεί, η αντιδικτατορική του δράση παίρνει σάρκα και οστά παρά τον καθημερινό κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του. Ο ίδιος υπέστη βασανιστήρια, παρ’ όλα αυτά βοήθησε και διέσωσε εκατοντάδες βασανισθέντες από τον βέβαιο θάνατο όπως καταγράφεται από μαρτυρίες των ίδιων και μελών του συνδέσμου φυλακισθέντων και εξορισθέντων.Μετά την πτώση της Χούντας στο ειδικό δικαστήριο υπήρξε από τους λίγους που τόλμησε και κατονόμασε τους βασανιστές κι επιβεβαίωσε τις απάνθρωπες πρακτικές τους παρ’ όλες τις απειλές και την απόπειρα δολοφονίας που επιχειρήθηκε προς το πρόσωπο του.

Η δράση και το βιογραφικό του, ως διακεκριμένος νομικός, πλούσιο. Υπέρμαχος της μάχιμης δικηγορίας διετέλεσε νομικός του συλλόγου δημοσιογράφων επαρχιακού τύπου. Παράλληλα υπήρξε πλούσια η ενασχόληση κι η εμπλοκή του με το χώρο του αθλητισμού.

Ως μέλος του ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ) βραβεύτηκε για την πολυδιάστατη δράση του. Παράλληλα διετέλεσε αθλητικός δικαστής της ΕΠΑΕ και νομικός της Π.Ε.Κ υπό τον Γ. Λυσσαριδη. Υπήρξε νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης προπονητών, νομικός σύμβουλος της ΕΠΑΕ κι εκπρόσωπος των ποδοσφαιριστών.

Μα πάνω απ’ όλα ο Νικόλαος Μίνης διακρίθηκε για την ευαισθησία τον ανθρωπισμό και προσφορά του στον συνάνθρωπο. Ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς… Γνήσιος υποστηρικτής της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου και του αλτρουισμού. Το παράδειγμα, η μνήμη και η ψυχή του συνέχιζαν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν μέσα από τις δεκάδες ζωές των ανθρώπων που διέσωσε.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 24/12 στις 12μμ. στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα. Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.