ΕΓΟΣΕ: Ολοκληρώθηκαν νωρίτερα οι οι εργασίες αποκατάστασης στη γραμμή Αεροδρόμιο – ΣΚΑ
Νωρίτερα από ότι είχε προγραμματισθεί ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τμήμα μεταξύ Τριών Γεφυρών και Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η απευθείας σύνδεση του Προαστιακού από τον Πειραιά και την Αθήνα με το αεροδρόμιο, όπως επίσης και η σύνδεση των Λιοσίων με το αεροδρόμιο στις 14-12-21 αντί για τις 16-12-21.

Οι εργασίες αφορούσαν αποκατάσταση βλάβης που είχε προκληθεί λόγω παλαιότερου εκτροχιασμού συρμού του ΟΣΕ σε σύμπλεγμα συσκευών γραμμής, στο σημείο 0+000 της προαστιακής γραμμής ΣΚΑ – Αεροδρόμιο.

Οι εργασίες απαιτήθηκαν μέσω της υπ’ αριθμ. 23/2020 απόφασης Διαιτητικού Δικαστηρίου στο πλαίσιο διενέργειας της Οριστικής Παραλαβής της σύμβασης του έργου με τίτλο: «Κατασκευή έργων υποδομής τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα μεταξύ Τριών Γεφυρών και Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), έργων υποδομής για την ολοκλήρωση του ΣΚΑ και όλων των απαιτούμενων έργων επιδομής, σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, ηλεκτροκίνησης και σιδηροδρομικών σταθμών, για  την πλήρη λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών στο τμήμα Τρεις Γέφυρες – ΣΚΑ – Νέο Αεροδρόμιο Αθηνών στα Σπάτα»

Με εντολή της ΕΡΓΟΣΕ η ανάδοχος κοινοπραξία του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ “J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. – Ε.Τ.Ε.Θ.Α.Ε. – ALSTOM Transport S.A”, ξεκίνησε τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης στις 29-11-2021.Η διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο, με συνέπεια την εύλογη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, περιορίστηκε στο απόλυτα απαραίτητο χρονικό διάστημα των 15 ημερών. Το σημείο παραδόθηκε στην κυκλοφορία μετά το πέρας των εργασιών και μετά από τις απαραίτητες και επιτυχείς δοκιμές για την σωστή λειτουργία των συσκευών αλλαγών.

Ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την υπομονή του, καθώς και τις υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και την ανάδοχο κοινοπραξία του έργου για την συντονισμένη προσπάθειά τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.