“Υπερασπιζόμαστε τους ανοικτούς χώρους της πόλης μας”
Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τους ελευθέρους δημοσίους χώρους, δωρεάν προσβάσιμους για όλο τον λαό, δηλώνουν οι πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021. Την πορεία οργάνωσαν συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις από την Ηλιούπολη, Υμηττό-Δάφνη, Βύρωνα, Παγκράτι.

Η πορεία ξεκίνησε στις 12.40 από την Αγ. Φωτεινή Υμηττού, πέρασε από τις γειτονιές του Υμηττού, του Βύρωνα και κατέληξε στις 2 το μεσημέρι στο άλσος Παγκρατίου.

“Διαδηλώνουμε στις γειτονιές και υπερασπιζόμαστε τους ανοικτούς χώρους της πόλης μας, το πράσινο, το λόφο Κοπανά, τον Υμηττό. Διεκδικούμε ελεύθερη πρόσβαση για όλες και όλους”, αναφέρει η ανακοίνωση που μοίρασαν.

Τα οικονομικά συμφέροντα έχουν ξεσαλώσει και απαιτούν να κερδοσκοπούν σε κάθε δημόσιο χώρο, να οικοδομήσουν κάθε αδόμητη επιφάνεια. Από κοντά και οι δημόσιοι φορείς που εμπορευματοποιούν τους δημόσιους χώρους, σχεδιάζουν ελεγχόμενη είσοδο και εισιτήρια, τραπεζοκαθίσματα παντού, τσιμεντοποίηση.Οι συλλογικότητες που συμμετείχαν δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ποιο μαζικά και δυναμικά για να γίνει η ΠΥΡΚΑΛ πάρκο και όχι υπουργούπολη που σχεδιάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., να υπερασπίζονται το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του λόφου Κοπανά, να απαιτούν την απομάκρυνση του ΚΥΤ στην Ηλιούπολη και να υπερασπίζονται το οικοσύστημα του Υμηττού- τρελού. Πηγή: Ρωγμή στην ενημέρωση

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.