Ζητούν απομάκρυνση των μεταλλικών ηχοπετασμάτων από τον Προαστιακό στον Ταύρο
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε νέα επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Σπυρίδωνα Πατέρα και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστο Βίνη, για την άμεση  απομάκρυνση των μεταλλικών ηχοπετασμάτων από τις γραμμές του Προαστιακού στον Ταύρο. Η επιστολή κοινοποιείται στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και στους Βουλευτές Νοτίου Τομέα όλων των κομμάτων.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου απαιτεί τις άμεσες ενέργειες για την απομάκρυνση των ακαλαίσθητων μεταλλικών ηχοπετασμάτων, τα οποία τοποθετήθηκαν αυθαίρετα από προηγούμενες διοικήσεις της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ σταμάτησε η περαιτέρω τοποθέτησή τους μετά την αντίθεσή της Δημοτικής Αρχής και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου τον Μάρτιο του 2018.

Έκτοτε και παρά τις συναντήσεις που είχε ο Δήμαρχος, Ανδρέας Ευθυμίου με τις νέες διοικήσεις ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ που ορίσθηκαν μετά τις εθνικές εκλογές του 2019, το πρόβλημα παραμένει. Έτσι, δικαίως οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, αφού τα συγκεκριμένα μεταλλικά ηχοπετάσματα δημιουργούν ένα οπτικό φράγμα και προκαλούν αίσθημα αποκλεισμού για τους περίοικους και αυτούς που ζουν και κινούνται σε κοντινές αποστάσεις.

Επίσης, προτείνει την εξέταση τοποθέτησης σε όλο το μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στον Ταύρο, άλλων καλαίσθητων και διάφανων ηχοπετασμάτων, συμβατά με το οικιστικό περιβάλλον.Στην επιστολή του, ο Ανδρέας Ευθυμίου επαναλαμβάνει την πάγια διεκδίκηση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για την υπογειοποίηση των γραμμών του Προαστιακού στον Ταύρο ώστε να μη τριχοτομείται η πόλη, πρόταση η οποία αποτελεί τη βέλτιστη λύση για το φυσικό, οικιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας. Η διεκδίκησή του Δήμου είναι εύλογη και δίκαιη, αφού η υπογειοποίηση για άλλο τμήμα του Προαστιακού στα όρια της Αθήνας έχει ήδη εγκριθεί.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.