«Ο Λυρικός και Λαϊκός Μίκης Θεοδωράκης με Συμφωνικό τρόπο»




Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:00 στο Ανοικτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης (Μιλήτου και Κορίνθου).
Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και η Περιφέρεια Αττικής σας προσκαλούν στην μουσική συναυλία με τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη «Ο Λυρικός και Λαϊκός Μίκης Θεοδωράκης με Συμφωνικό τρόπο».
Είσοδος Ελεύθερη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας και η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για το κοινό.
Σολίστ, οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες :
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΔΑΒΟΥ
ΚΑΤΙΑ ΠΑΣΧΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ
Λαϊκός ερμηνευτής: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ
Σολίστ στο μπουζούκι ο συνθέτης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΒΑΝΟΣ Μουσική Διεύθυνση -Ενορχήστρωση -Πιάνο: ΠΑΝΑΓΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΤΗΣ


Λίγα λόγια για το έργο:
Μετά, την ιστορική συναυλία στο Καλλιμάρμαρο ‘Όλη η Ελλάδα για το Μίκη’, με 1000 χορωδούς το 2017, ο διακεκριμένος επτανήσιος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης έγραψε Το έργο του Αρ.2 για Λυρικούς και λαϊκούς Σολίστ και συμφωνική ορχήστρα με τίτλο «Ο ΛΥΡΙΚΟΣ & ΛΑΙΚΟΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ με Συμφωνικό τρόπο».
Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά φέτος σε μορφή κοντσέρτου-ρεσιτάλ, μία μαγική συνάντηση του μαέστρου μας Παναγή Μπαρμπάτη στο πιάνο, με τον κορυφαίο σολίστ του μπουζουκιού και συνθέτη Δημήτρη Λίβανο.
Η συναυλία περιλαμβάνει 30 μεγάλα τραγούδια απ’ τους σπουδαιότερους ποιητικούς κύκλους Ελλήνων ποιητών και στιχουργών που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης και ενώνει το λυρικό και το λαϊκό ύφος με ένα μοναδικό τρόπο σε ενορχήστρωση και επεξεργασία του Π. Μπαρμπάτη, το έργο του οποίου έχει εξυμνήσει ο ίδιος ο Μ. Θεοδωράκης:
‘O Παναγής Μπαρμπάτης έδωσε στα τραγούδια μου λάμψη μεγεθύνοντας το βασικό πυρήνα του κάθε τραγουδιού και συγχρόνως πολλαπλασίασε τη συγκίνηση και το πάθος του πυρήνα της μουσικής μου μένοντας πιστός στην πεμπτουσία της’.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.