Έντονη διαμαρτυρία του Ανδρέα Κονδύλη για τη φωτιά στην πρώην “Φαντασία”




“Τί πράσινο έχει ο Άλιμος για να καεί;” είχε απαντήσει ειρωνικά αρμόδιος υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας, όταν ο δήμος Αλίμου είχε ζητήσει εξηγήσεις γιατί είχε εξαιρεθεί από την κρατική επιχορήγηση για προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας. Και να που παραλίγο ένας από τους πνεύμονες πρασίνου της πόλης να γίνει στάχτη και αποκαΐδια!

Δικαίως λοιπόν ο δήμαρχος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πάρκο της πρώην “Φαντασίας”:

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ;
Πιθανότατα σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης μας, και συγκεκριμένα στη δενδρόφυτη περιοχή της παλαιάς ‘Φαντασίας’.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, φαίνεται ότι κάποιος έβαλε φωτιά σε σακούλες με απορρίμματα, με αποτέλεσμα να προκληθεί αμέσως πυρκαγιά.
Ευτυχώς παρενέβη άμεσα ιδιωτικό πυροσβεστικό όχημα της εταιρείας “Ελληνικόν ΑΕ”, που περιπολούσε στην περιοχή, και στη συνέχεια οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τις οποίες ανεφοδίασε ο Δήμος μας με την υδροφόρα του.
Το αποτέλεσμα ήταν η φωτιά να σβήσει γρήγορα και η ζημιά να περιοριστεί, έχοντας βέβαια καταστρέψει αρκετή βλάστηση (δείτε τις φωτογραφίες), σε μία περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, με ανασκαφικά ευρήματα προϊστορικής εποχής.
Σημειώνω εδώ ότι πριν από 3 μήνες, είχαμε απευθυνθεί στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι ο Δήμος Αλίμου είναι ένας από τους 5 Δήμους σε όλη την Ελλάδα που έχει εξαιρεθεί από την κρατική επιχορήγηση για προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας.
Δηλαδή, από τους 332 Δήμους της Ελλάδας, το Κράτος επιχορηγεί τους 327 για να λαμβάνουν μέτρα κατά των πυρκαγιών (αποψιλώσεις, συστήματα πυρόσβεσης κ.λπ.), αλλά ΔΕΝ επιχορηγεί 5 Δήμους, μεταξύ αυτών και ο Άλιμος, γεγονός που αποτελεί μία άδικη και αδικαιολόγητη διάκριση σε βάρος μας και, επιπλέον, δείχνει κρατική αδιαφορία για την πυροπροστασία στον Άλιμο.
Στις διαμαρτυρίες μας γιατί δεν επιχορηγούμαστε, είχαμε εισπράξει την ειρωνεία του αρμόδιου υπαλλήλου της Πολιτικής Προστασίας, με φράσεις του τύπου “Τί πράσινο έχει ο Άλιμος για να καεί;” κ.λπ. κ.λπ.
Τώρα που κάηκε πράσινο στον Άλιμο, καταλάβατε κύριοι της Πολιτικής Προστασίας, ότι και εδώ έχουμε ανάγκη πυροπροστασίας;
Φυσικά, έχουμε απευθύνει επιστολές διαμαρτυρίας και στους υπηρεσιακούς και στους πολιτικούς προϊστάμενους της Πολιτικής Προστασίας, αλλά εισπράττουμε αδιαφορία…



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.