Ο Δήμος Αλίμου καθαρίζει τα χόρτα από τα οικόπεδα – Τα πρόστιμα για τους αμελείς ιδιοκτήτες




Ο Δήμος Αλίμου ξεκίνησε να καθαρίζει τα ιδιωτικά οικόπεδα που οι ιδιοκτήτες τους, παρά τα ειδοποιητήρια που τους έχουν σταλεί, τα έχουν αφήσει γεμάτα χόρτα. Η ανάρτηση του Δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη:

“Πρώτη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου σήμερα και ξεκινήσαμε να αποψιλώνουμε και να καθαρίζουμε ιδιωτικά οικόπεδα, για τον καθαρισμό των οποίων είχαμε ήδη στείλει ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες τους, αλλά δεν μερίμνησαν.

Έχει, επίσης, προηγηθεί τον Απρίλιο η αποψίλωση – καθαρισμός των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων.

Σε όσες περιπτώσεις χρειαστεί, ανάλογα και με τον καιρό (αν ξαναβγουν αγριόχορτα), θα ακολουθήσει και επαναληπτικός καθαρισμός, μέσα στο καλοκαίρι.



Με οργάνωση και προγραμματισμό εξασφαλίζουμε συνθήκες καθαριότητας, πρόληψης και ασφάλειας σε ολόκληρη την πόλη μας!”

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες και εκμισθωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων είναι υποχρεωμένοι να τα καθαρίζουν από τη 1η έως και τη 30η Απριλίου κάθε έτους, καθώς και να τα διατηρούν σε καθαρή κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου – 31 Οκτωβρίου), με στόχο την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς.

Μόλις κάνουν τον καθαρισμό θα πρέπει να το δηλώνουν στην πλατφόρμα που θα θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην REAL NEWS ο Δημήτρης Παπαστεργίου: «Πλέον οι ίδιοι οι πολίτες θα δηλώνουν τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους, αλλά και θα καταγγέλλουν περιπτώσεις που έχουν αμεληθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες. Τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος είναι μια κοινή προσπάθεια, που απαιτεί τη συνεργασία και την εγρήγορση όλων μας».

Σε περίπτωση μη υποβολής της δήλωσης προβλέπεται πρόστιμο 1000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης προβλέπεται ποινή φυλάκισης δύο ετών. Υπό προϋποθέσεις το ποσό μπορεί να φτάσει τις 54 χιλιάδες ευρώ για διαφόρους τύπους παραβάσεων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.