Eνημέρωση του Ανδρέα Κονδύλη σχετικά με τις πυρκαγιές




Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου για τις πυρκαγιές

Σχετικά με τις πυρκαγιές και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ενημέρωσε τους κατοίκους της πόλης για τις ενέργειες του Δήμου:

1. ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΗ: επανήλθε το ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή του Άνω Καλαμακίου. Ο Δήμος επικοινωνεί συνεχώς με τη ΔΕΔΔΗΕ, για να πληροφορηθεί τυχόν προγραμματισμό για επόμενες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στον Άλιμο, όμως δεν υπάρχουν στοιχεία προς το παρόν. Σε περίπτωση που ο Δήμος πληροφορηθεί οτιδήποτε σχετικά, θα προβεί σε Ενημέρωση-Ανακοίνωση.
Πάντως, είναι σκόπιμο να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ανελκυστήρες, καθώς και να κλείνουμε τον γενικό διακόπτη του σπιτιού μας πριν κοπεί το ρεύμα, ώστε να αποφύγουμε βλάβες στις συσκευές μας. Επίσης, να ανοίγουμε τον γενικό διακόπτη του σπιτιού, αφού σιγουρευτούμε ότι έχει επανέλθει η ρευματοδότηση. Για περισσότερες οδηγίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ενότητα «Πολιτική Προστασία» στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλίμου: www.alimos.gov.gr/dimofili/politiki-prostasia/
2. ΠΑΡΚΑ-ΑΛΣΗ: ο Δήμος Αλίμου κλείνει μέχρι και τη Δευτέρα (9/8/2021) όλα τα πάρκα-άλση που έχουν περίφραξη, ενώ στους υπόλοιπους χώρους πρασίνου (Λόφοι κ.λπ.) θα υπάρχουν διαρκώς περιπολίες από κλιμάκια δημοτικών υπαλλήλων και εθελοντών, ώστε να εντοπιστεί έγκαιρα τυχόν εκδήλωση φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία κοινού σε άλση και πάρκα μέχρι και τη Δευτέρα (9/8/2021), όπως προβλέπει η ΠΝΠ που εκδόθηκε εχθές (ΦΕΚ Α’ 138/2021).
Παρακαλούμε ιδιαίτερα τους περιοίκους των πάρκων που έχουν οπτική επαφή με το πράσινο και τους κοινόχρηστους χώρους να είναι σε επιφυλακή για τον εντοπισμό τυχόν εστιών φωτιάς.

3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: ο Δήμος Αλίμου είναι σε διαρκή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Πυροσβεστική, ώστε να συντονίζονται οι ενέργειες και να υπάρχει αλληλοβοήθεια, όπου χρειαστεί. Ήδη ο Δήμος Αλίμου έχει διαθέσει μία υδροφόρα με οδηγό στον 7ο Σταθμό Πυροσβεστικής, η οποία συμμετέχει σε δασοπυρόσβεση στις Αφίδνες.
4. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ: είναι συγκινητική η ανταπόκριση των Αλιμιωτών στην πρωτοβουλία του Δήμου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους. Εκτός από την προσφορά ειδών, πολλοί κάτοικοι του Αλίμου προσφέρονται να βοηθήσουν και εθελοντικά στην προσπάθεια.
Με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, η Κοινωνική Υπηρεσία (Αυξεντίου & Αριστοτέλους, ισόγειο) θα παραμείνει ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΝΟΙΧΤΗ, για να συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης σήμερα Παρασκευή (6/8/2021), όλο το Σαββατοκύριακο και όλη τη Δευτέρα (9/8/2021). Το ωράριο για κάθε μέρα (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα) είναι: 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
5. Σήμερα στις 5 το απόγευμα συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση και συντονισμό σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Για κάθε νεότερη εξέλιξη και πληροφορία, θα ακολουθήσει επόμενη Ανακοίνωση.
Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ευχαριστεί θερμά όλους τους αιρετούς, τους υπαλλήλους και τους εθελοντές, που τις δύσκολες αυτές ώρες «βάζουν πλάτη» και δείχνουν έμπρακτη αλληλεγγύη, υπευθυνότητα και ανθρωπιά.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.