Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας ζητά τον επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών σε χαμηλότερα επίπεδα




Με ομόφωνο ψήφισμα που εισηγηθήκαμε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας, ζητά τον επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών σε χαμηλότερα επίπεδα, ώστε να ανταποκρίνονται στα πραγματικά οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της πόλης:

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές υπολογισμού για τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, οι οποίες θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Από τη μελέτη των νέων τιμών διαπιστώσαμε και πάλι ότι στην Καλλιθέα εξακολουθούν να ισχύουν σε μεγάλο βαθμό οι στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν τόσο από τις μεγάλες αυξήσεις στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) όσο και από τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων συνολικά στην Καλλιθέα που ξεπερνούσαν κατά πολύ την πραγματική – εμπορική, που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση .

Ειδικότερα, στη ζώνη γύρω από το ΚΠΙΣΝ , υπάρχουν κατοικίες μεγάλης αξίας, οι περισσότερες όμως είναι παλαιά προσφυγικά και κατοικίες ατόμων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και οι αυξήσεις συμπαρασύρουν τις αξίες αυτών των κατοικιών σε υψηλά επίπεδα, όσο και αν εφαρμόζονται κάποιοι μειωτικοί συντελεστές (όπως π.χ. λόγω παλαιότητας, υλικών κατασκευής, μη ύπαρξης ανελκυστήρα ή κεντρικής θέρμανσης κ.λ.π.).



Επιπλέον, η Καλλιθέα συνολικά είναι μια πόλη με πολύ μεγάλο αριθμό οικογενειών με εισόδημα στα όρια της φτώχιας, για αυτό άλλωστε και επιλέχθηκε πρώτη πόλη για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Η αύξηση όμως των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων συμπαρασύρει και μια σειρά από άλλους φόρους που επιβάλλονται (Τέλη ακίνητης περιουσίας, αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος κ.λ.π.) ενώ, κινδυνεύουν να χαθούν μια σειρά από κοινωνικά δικαιώματα (ενοικίου, θέρμανσης, οικογενειακά, φοιτητικά κ.λ.π.)

Ζητούμε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις νέες τιμές των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στην Καλλιθέα και να προβεί σε μια ορθολογική μείωση των τιμών αυτών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.