Ρομά ξυλοκόπησαν και λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού 18χρονο, στον Άλιμο




Την περιπέτεια που έζησε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, περιγράφει στο Notia.gr, ένας 18χρονος Αλιμιώτης. Ο νεαρός μόλις είχε κατέβει μαζί με δύο φίλους του από το τραμ, όταν δέχτηκαν επίθεση από μία ομάδα 20-25 ατόμων, οι οποίοι, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο ΑΤ Αλίμου, ήταν Ρομά. Άρχισαν να τον χτυπούν και με την απειλή μαχαιριού του έκλεψαν το ρολόι και το κινητό. Από τους δύο φίλους του πήραν ένα κινητό και όσα χρήματα είχαν επάνω τους. Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, ενημέρωσε τους συναδέλφους του Αυτοδιοικητικούς και ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών τον συντονισμό όλων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης από δεκάδες οικογένειες και ομάδες Ρομά, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει ανεξέλεγκτα και οι οποίοι οχλούν τους δημότες και τους επισκέπτες. Δείτε την μαρτυρία του 18χρονου Αλιμιώτη:

“Το βράδυ τις Κυριακής κοντά στις 11.30-11.40 περνάγαμε από τον Άλιμο μόλις είχαμε κατέβει από το τραμ και κατευθυνθήκαμε προς τα μονόζυγα που ήταν κοντά στο μαγαζί “Ελλάδος Εικόνες”. Ήμασταν μια παρέα από τρία άτομα ηλικίας 17 χρόνων και 18 χρόνων. Στην συνέχεια ακούμε κάποιος από πίσω να μας φωνάζει ”ε παιδιά να σας ρωτήσουμε κάτι;” Γυρνάω κατευθείαν και αντικρίζω 20-25 άτομα μαυροφορεμένοι, οι περισσότεροι ήταν Ρομά και αμέσως λέω στα άλλα δύο παιδιά πάμε να φύγουμε γιατί θα μπλέξουμε. Μετά από ένα λεπτό ξανά φωνάζει ο ίδιος και μας λέει “ παιδιά δεν θα το ξαναπώ μια ερώτηση θέλω να κάνω” εγώ γνώριζα ότι θα μπλέξουμε αλλά το ένα παιδί σκέφτηκε να περιμένουμε να δούμε τι θέλουν να μας ρωτήσουν. Μετά από λίγο έρχονται γύρω μας και μας ρωτάνε από που είμαστε και πόσο χρονών είμαστε. Απάντησε το ένα παιδί από την παρέα μου ότι είμαστε 18 και ότι είμαστε από τον Άλιμο και μόλις το άκουσαν αυτό, μου λέει ο ένας από τα 25 άτομα “ωραία βγάλε το ρολόι σου”. Το έβγαλα γιατί ήξερα ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα μετά ένας από αυτούς ήρθε και με χαστούκισε στο πρόσωπο και εγώ από αντίδραση του έριξα μπουνιά στο πρόσωπο, έπειτα ήρθαν 10 άτομα από πάνω μου και με βάραγαν και μετά από λίγο που σταμάτησαν μου έβγαλαν μαχαίρι και μου είπαν δώσε ότι άλλο έχεις γιατί παίζεις με την ζωή σου. Τους έδωσα και το κινητό μου ενώ όση ώρα με χτυπούσαν εμένα οι υπόλοιποι πήγαν και πήραν ένα κινητό και τα λεφτά των άλλων δύο φίλων μου. Τέλος μόλις τους έδωσα το κινητό μου σπρώχνω τον έναν και άρχισα να τρέχω για να μην χειροτερεύσει η κατάσταση. Να σημειώσω ότι υπήρχε κόσμος γύρω 10 άτομα, κοντά μας μπορεί και παραπάνω και κανένας δεν σηκώθηκε να βοηθήσει. Η αστυνομία εκείνη την στιγμή ήταν μακριά από αυτό το σημείο και οι δράστες μπήκαν στο τραμ ή στο λεωφορείο και εξαφανίστηκαν.

Όταν έτρεξα βρήκα μια παρέα 6-7 ατόμων με μηχανές και μόλις με είδαν κατευθείαν προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν ανέβηκα πάνω σε μια από τις μηχανές και ψάχναμε να τους βρούμε αλλά είχαν εξαφανιστεί. Στο τέλος πήρα ένα ταξί και γύρισα στο σπίτι μου σοκαρισμένος¨.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.