Aνησυχία για τα αποτελέσματα των rapid tests που έγιναν στη Γλυφάδα




Η μεγάλη επισκεψιμότητα των περιοχών που έχουν θάλασσα φέρνει αύξηση των κρουσμάτων στα νότια προάστια, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στους ειδικούς. Χθες, Σάββατο, στην Αθήνα καταγράφηκαν συνολικά 596 κρούσματα, εκ των οποίων 180 στα νότια προάστια. Σε βάθος 7ημέρου διαπιστώνεται αύξηση 163% στο νότιο τομέα και ο ρυθμός αυτός είναι ένα νέο καμπανάκι για τους ειδικούς. Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα και η κινητικότητα για μπάνιο και διασκέδαση στο παραλιακό μέτωπο ανεβάζουν τα νούμερα στα ύψη. Στη Γλυφάδα χθες καταγράφηκαν 25 θετικά τεστ επί συνόλου 388 διαγνωστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, ήτοι ποσοστό 6,44%, τριπλάσιο από το υψηλότερο που είχε καταγραφεί κατά τους χειμερινούς μήνες ! Ο Δήμος Γλυφάδας σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ διενεργεί σε τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχους, οι οποίοι αναμένεται να πυκνώσουν.

«Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα από τη διενέργεια των rapid τεστ για τον κορονοϊό που πραγματοποιήθηκαν στην παραλία μας. Σε σύνολο 388 συμπολιτών μας που έκαναν το τεστ και επισκέφτηκαν τις παραλίες της Γλυφάδας από διάφορα μέρη της Αττικής, 25 βρέθηκαν θετικοί (ποσοστό 6,44%). Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τόσο μεγάλο ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων σε αντίστοιχη διαδικασία στη πόλη μας και αυτό είναι ένα ακόμη μήνυμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Για μια ακόμη φορά θερμά ευχαριστούμε τον ΕΟΔΥ και το εξαιρετικό προσωπικό του για τη συνεργασία. Και πάλι ευχαριστώ τους αντιδημάρχους Νίκο Βρυζίδη και Σπύρο Δήμου για τον συντονισμό», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου η πόλη μας έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, ειδικά στις παραλίες.

Είμαστε σε εγρήγορση για να αποτυπώνουμε έγκαιρα το επιδημιολογικό φορτίο», επεσήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας Νίκος Βρυζίδης. Και πρόσθεσε: «Είναι πασιφανές ότι υπάρχει έξαρση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και αυτό οφείλεται πιθανώς σε μεταλλαγμένα στελέχη του ιού. Συνιστούμε την προσοχή στους κατοίκους της Γλυφάδας και στους επισκέπτες της, να τηρούν τα μέτρα προστασίας, κυρίως τις αποστάσεις στην παραλία και να προσέχουν τον ανεξέλεγκτο συγχρωτισμό, γιατί ο ιός είναι ακόμα εδώ. Από πλευράς μας θα εντείνουμε τους ελέγχους και θα ενθαρρύνουμε τον εμβολιασμό».

Κατά τη διαδικασία, στην οποία ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Δήμου και η Δημοτική Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ Ελένη Καράχου-Σκούταρη, ο κόσμος με μεγάλη προθυμία συμμετείχε και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την άρτια οργάνωση. Ενόψει τουριστικής περιόδου και χιλιάδων αφίξεων που αναμένονται από το εξωτερικό, υπάρχει έντονη ανησυχία για μεγάλη έξαρση του ιού σε σύντομο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα στην επαρχία και σε νησιά, όπου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές υγείας. Οι ανησυχίες εντείνονται από τις μεταλλάξεις που παρατηρούνται σε αρκετά κράτη και ιδιαίτερα του στελέχους Δέλτα. Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν προειδοποίησαν κράτη μέλη της ΕΕ να λάβουν αυστηρά μέτρα για τον τουρισμό.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.